22/04/2019 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και συγκρότηση των τριμελών επιτροπών αυτών» | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Οδηγός του Πολίτη Χάρτες υποχρεώσεων Προς τους Καταναλωτές Χάρτα ΕΛΤΑ Διαρκής Eκσυχρονισμός
ATH.ENA CARD
image

Διαρκής Eκσυχρονισμός


 >  Γενικά
  

 
 
Γενικά
● Μέσα στους γενικότερους στόχους εκσυγχρονισμού της επιχείρησης, τόσο της Πολιτείας όσο και της Διοίκησης του Οργανισμού, επιτεύχθηκε η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ταχυδρομεία» συνολικού Προϋπολογισμού 35,7 δισεκατομμυρίων δραχμών που θα φέρει τον ΕΛΤΑ σε ένα νέο επίπεδο ανάπτυξης με οικονομική ευρωστία και αποτελεσματικότητα και με προσανατολισμό των υπηρεσιών του στον πελάτη και γενικά στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
● Για τους παραπάνω λόγους ο ΕΛΤΑ, μέσω της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής, προχωρά την περίοδο αυτή, μαζί με τους εκπροσώπους του Κράτους στην παραπάνω Επιτροπή, στη μελέτη των συντελουμένων θεσμικών αλλαγών στον Ταχυδρομικό Τομέα σε διεθνές και ιδιαίτερα σε κοινοτικό επίπεδο, ώστε να υπάρξουν σε σύντομο κατά το δυνατόν χρονικό διάστημα νομοθετικές ρυθμίσεις για το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της ταχυδρομικής αγοράς και το Συμβόλαιο Διοίκησης μεταξύ ΕΛΤΑ και Ελληνικού Δημοσίου.
● Μέσα στα πλαίσια του παραπάνω επιχειρησιακού προγράμματος ο ΕΛΤΑ θα προσπαθήσει να πετύχει με βραχυχρόνια μέτρα δράσης:
● Δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυο, σύμφωνα με δείκτες (πυκνότητα Ταχ. Γραφείων, συχνότητα περισυλλογής και διανομής αλληλογραφίας) που προκύπτουν από την αξιολόγηση του δικτύου.
● Σχεδιασμό και έλεγχο της ποιότητας του ταχυδρομικού έργου σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές και τους στόχους βελτίωσης των χρόνων επίδοσης των ταχυδρομικών αντικειμένων.
● Εισαγωγή νέων υπηρεσιών-προϊόντων που θα λαμβάνουν υπόψη τις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες και θα στηρίζονται στα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας.
● Ύπαρξη ικανοποιητικού επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών (αποδεκτά όρια χρόνου αναμονής στη θυρίδα και διαδικασίες μείωσής του).
● Αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός της τεχνολογικής υποδομής (αυτοματοποίηση διαλογής ταχυδρομικών αντικειμένων περιοχών Αθηνών και Θεσ/νίκης και σύνδεση διαλογής με προγράμματα διαβιβάσεων).
● Καθιέρωση συστηματικών διαδικασιών για την υλοποίηση ολοκληρωμένης πολιτικής πληροφοριακών συστημάτων που θα παρέχουν πλήρη υποστήριξη στο σύνολο των διαδικασιών του ΕΛΤΑ σε Κεντρικό , Περιφερειακό, Τοπικό επίπεδο.
● Αναβάθμιση της πολιτικής ανθρωπίνου δυναμικού της επιχείρησης με βάση την νέα οργανωτική δομή του ΕΛΤΑ και την αύξηση της παραγωγικότητας με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
Τα ειδικότερα μέτρα για την εξυπηρέτηση του κοινού είναι τα εξής:
● Λειτουργία Νέων Ταχυδρομικών Γραφείων: Κορυδαλλού 2, Αλίμου 2, Βριλησίων, Φιλοθέης, Αθήνας 151, Ηρακλείου 4, Θεσ/νίκης 12 κ.λ.π.
● Λειτουργία προωθημένων θυρίδων στις εξής περιοχές:
● Ακαδημίας, Αχαρνών ('Αγιος Παντελεήμων), Πλατεία Παπαδιαμάντη, Παραδείσου Αμαρουσίου, 'Ανω Γλυφάδας, Θρακομακεδόνων, Κρυονερίου, Βέροιας, Κατερίνης, Χαλκίδας, Λαμίας κλπ.
● Εφαρμογή Πιλοτικού Συστήματος Σειράς Προτεραιότητας σε Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών, Ταχ. Γραφείο Αθήνας 52, (Πλατείας Συντάγματος) και Αιγάλεω.
● Εφοδιασμός Χώρων Συναλλαγής Ταχ. Γραφείων με σύγχρονο εξοπλισμό.
● Αναδιοργάνωση Ταχ. Γραφείων Κεντρικού Ταχ. Γραφείου Αθήνας, Αθήνας 42, Ν. Ιωνίας Βόλου, κλπ.
● Έκδοση Ειδικών Ενημερωτικών Φυλλαδίων για τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τα ισχύοντα τιμολόγια κλπ. για πλήρη ενημέρωση των πολιτών.
 
 

 

 

  Αρχή Σελίδας

Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων