Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου04/07/2018

Χαιρετισμός Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην εκδήλωση «Diamonds of Greek Economy Awards 2018»

Φίλες και φίλοι,

Είναι προφανές, ότι οι ελληνικές εταιρείες και οι δημόσιες και οι ιδιωτικές, έχουν μπει σε μια άλλη τροχιά ανάπτυξης. Μπορούν από εδώ και πέρα να βλέπουν διαφορετικά τη χώρα μας, το πλαίσιο που λειτουργούν, το ρόλο τους στην Ευρώπη, το ρόλο τους στη διεθνή αγορά. Φαντάζομαι, πως θα πείτε σε λίγο ότι θα βραβεύσουμε τη ΓΑΙΑΟΣΕ  και θα ήθελα να πω και δυο λόγια για αυτό. Η ΓΑΙΑΟΣΕ είναι μία δημόσια εταιρεία, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ και τα έχει πάει πάρα πολύ καλά.
Το σημαντικότερο όμως, είναι όχι ότι υλοποιεί σωστά το έργο της, είναι η υπεραξία που δίνει στη χώρα: Ο σχεδιασμός που έχει γίνει στη χώρα για τις Συνδυασμένες Μεταφορές, η ολοκλήρωση του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο, που μέσα στο καλοκαίρι θα πάει στη Βουλή, η εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το Εμπορευματικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και η συνέχιση των διαδικασιών για όλα τα Εμπορευματικά Κέντρα σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Το γεγονός αυτό, με τη συμπλήρωση επιτέλους μετά από δεκαετίες των Σιδηροδρομικών Υποδομών της χώρας, των συνδέσεων που θα έχουμε με τους βόρειους γείτονές μας τόσο με τη FYROM και τη Σερβία,  όσο και με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, τις προσπάθειες που γίνονται για την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο και επιτέλους, την ολοκλήρωση μέσα στη χρονιά του σιδηροδρομικού δικτύου από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και μέχρι την Ειδομένη, αλλάζει το χάρτη και στις εμπορευματικές  και στις επιβατικές μεταφορές. Σε μία αγαστή συνεργασία, τόσο με το δημόσιο τομέα, τον ΟΣΕ και τις θυγατρικές του, όσο και τον ιδιωτικό τομέα, τις σιδηροδρομικές εταιρείες που θα εκτελούν τις μεταφορές, είναι πραγματικά μεγάλη χαρά να λειτουργήσει, μετά από δεκαετίες που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί αυτά τα έργα.
Είναι προφανές ότι προσελκύονται πλέον παραγωγικές επενδύσεις -όχι μόνο επενδύσεις των μεταφορών- και είναι άλλωστε αυτό που θέλουμε για τη χώρα μας: Να αποτελέσει έναν κόμβο πολιτισμού, έναν κόμβο εμπορίου, έναν κόμβο παραγωγής και μία άλλη νότα αν θέλετε στην Ευρωπαϊκή πολιτική, αυτή, του πως αντιμετωπίζαμε μέσα στην κρίση και τα κοινωνικά προβλήματα και πρόσθετα προβλήματα με το μεταναστευτικό.
Θεωρώ, ότι τα θέματα που είναι στην επικαιρότητα, όπως αυτά των συμφωνιών με τη FYROM και με τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, δείχνουν και το πώς η Ελλάδα θα παίξει έναν κρίσιμο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή μέσα από τις εταιρείες της, μέσα από τις υποδομές, μέσα από τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί.
Σας ευχαριστώ πολύ

Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας