22/04/2019 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και συγκρότηση των τριμελών επιτροπών αυτών» | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Ομιλίες
ATH.ENA CARD
image

Ομιλίες


12/08/2015
Ήρθε η ώρα να υλοποιήσουμε όσα δεν έχουν γίνει δεκαετίες
H ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.
14/07/2015
Ομιλία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Δημήτρη Τζώρτζη στην Ημερίδα Δικτύωσης Ελληνικής Διαστημικής Βιομηχανίας
Η ομιλία που παρέθεσε ο Γενικός Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην Ημερίδα Δικτύωσης της Ελληνικής Διαστημικής Βιομηχανίας.
16/04/2015
Η αξιοποίηση του σιδηροδρόμου αποτελεί διακηρυγμένη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου
Χαιρετισμός του Αν. Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη στο Διεθνές Πολεοδομικό Συμπόσιο, με θέμα «Σιδηρόδρομος και Ανάπτυξη Πόλεων".
28/01/2015
Παράδοση - Παραλαβή Τομέα Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
Δηλώσεις στην παραλαβή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη απο τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
02/12/2014
ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΤΟ 25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Ψηφιακή οικονομία. Η συμβολή της στην ανάπτυξη των υποδομών της Χώρας.
Τον Παρθενώνα επισκέπτονται 2 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο. Τους Δελφούς 500.000 , την Κνωσό 700.000 , την Ολυμπία 350.000. Αθροιστικά η Ελλάδα είναι 4η στον κόσμο στην επίσκεψη μνημείων. Κανένας όμως Ελληνικός αρχαιολογικός χώρος δεν διαθέτει WiFi και φυσικά apps, που στο έξυπνο κινητό θα ξεναγήσουν στο χώρο...
11/07/2014
Ομιλία υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μ. Χρυσοχοΐδη στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με θέμα «την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αττικής ως το λιμάνι του Λαυρίου»
Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους, αλλά και τους δημάρχους, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής για τη συμμετοχή τους στη σημερινή μας συνάντηση.
Θα ήθελα να διευκρινίσω, ότι πρέπει να ληφθούν πρώτα οι πολιτικές αποφάσεις, που αφορούν  την επιλογή και την ένταξη κάποιων έργων στα προγράμματά μας και στη συνέχεια, να ακολουθήσουν οι μελέτες των έργων και η υλοποίησή τους.
Το δεύτερο, που θέλω να τονίσω ή να επισημάνω, είναι -οι δήμαρχοι ξέρουν καλύτερα από εμένα- ότι στα συρτάρια και στα ντουλάπια τους υπάρχουν δεκάδες μελέτες για διάφορα θέματα, αλλά αυτό δεν φτάνει για να χρηματοδοτηθεί και να κατασκευαστεί ένα έργο. Γι’ αυτό λοιπόν, θα παρακαλέσω όλη η διαδικασία από εδώ και πέρα σε σχέση με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την ένταξη και στη συνέχεια υλοποίηση του έργου, θα γίνεται από το υπουργείο και με τους συνεργάτες τους οποίους, εμείς θα έχουμε ορίσει, με πρώτο τον ΟΣΕ φυσικά, έτσι ώστε να απαντηθούν συνολικά όλα τα ερωτήματα,  τα οποία θα τεθούν.
08/07/2014
Ομιλία Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με την εξέλιξη της αποκατάστασης των βλαβών από τον σεισμό της 26ης Ιανουαρίου στην Κεφαλονιά
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι μεγάλη χαρά και τιμή που παρευρίσκομαι σήμερα με τους συνεργάτες μου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, για να κάνουμε, μια κατά το δυνατόν, ουσιαστικότερη συνεδρίαση και συζήτηση γύρω από τα ζητήματα που προέκυψαν μετά το σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014 στην Κεφαλονιά. Ένας σεισμός τον οποίο ακολούθησαν εκατοντάδες μετασεισμοί. Ο ένας εξ αυτών, 10 ημέρες περίπου αργότερα, ήταν πολύ ισχυρός με αποτέλεσμα να έχουμε πάρα πολλές υλικές ζημιές. Ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα. Η Κεφαλονιά άντεξε, ήταν ισχυρή μετά το σεισμό του 1953 και μπόρεσε έτσι να προστατεύσει τους κατοίκους της.
Από την πρώτη στιγμή, που προέκυψε το πρόβλημα της κρίσης, υπήρξαν μια σειρά από δράσεις, οι οποίες είχαν σαν στόχο να αντιμετωπίσουν τα πρώτα ζητήματα διαχείρισης της κρίσης. Αναφέρομαι καταρχήν, στην ενημέρωση του πληθυσμού, στην πρώτη στέγαση κάποιων ανθρώπων, που είχαν μείνει χωρίς στέγη, στη σίτιση, στην ιατρική περίθαλψη και μια σειρά από ζητήματα, τα οποία προέκυψαν εκείνο το διάστημα με μια πρωτοφανή κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος από το στρατό μέχρι την πολιτική προστασία και από την πυροσβεστική υπηρεσία και την αστυνομία, τα σώματα ασφαλείας μέχρι τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας προσέτρεξαν για να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων.
02/07/2014
Ομιλία υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε ημερίδα, με θέμα «Ηλεκτροκίνηση: Νέα Τεχνολογία & Επιχειρηματικές Ευκαιρίες» 01/07/2014
Είναι μεγάλη τιμή και χαρά, που βρίσκομαι και εγώ εδώ ανάμεσά σας. Δεν είναι πολυπληθής η συνάντηση, αλλά εκτιμώ, ότι είναι πάρα πολύ σημαντική για ένα ζήτημα, για το οποίο το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανοίξει πολύ μεγάλη συζήτηση.
Θα ήθελα να σας πω, ότι η ηλεκτροκίνηση στα αυτοκίνητα, στο βαθμό μάλιστα που η φόρτιση γίνεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φαίνεται μια πραγματικά  εξαιρετική ιδέα. Πρωτίστως, για τους προφανείς περιβαλλοντολογικούς λόγους αποφυγής της ρύπανσης. Η Ελλάδα με τις μεγάλες πληθυσμιακές αστικές συσσωρεύσεις, έχει να ωφεληθεί πολλαπλά, αν κάπως φανταστικά μπορούσαμε να δούμε την Αθήνα με ηλεκτρικές μετακινήσεις.
Σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις χρειάζονται, πολλές μέριμνες χρειάζονται από την πλευρά της πολιτείας για υποδομές, για να αρχίσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, να αποτελεί μια πραγματική εναλλακτική λύση, ούτως ώστε να μειώσουμε τη ρύπανση, αλλά και την κατανάλωση τεραστίων ποσοτήτων πετρελαίου, που εισάγουμε πολύ ακριβά στη χώρα μας.
04/04/2014
Συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, στη Διεθνή Διάσκεψη Ανάπτυξης Τηλεπικοινωνιών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, συμμετείχε ως επικεφαλής της Ελληνικής  Αντιπροσωπείας στην Παγκόσμια Διάσκεψη Ανάπτυξης Τηλεπικοινωνιών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (World Telecommunication Development Conference-WTDC of the International Telecommunication Union-ITU), που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις 29.03 έως και τις 10.04.2014.
Η παρουσία του Υφυπουργού στη Διάσκεψη WTDC, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, και με την Ελλάδα να είναι μέλος του Συμβουλίου της ITU, ενίσχυσε κατά πολύ την ελληνική υποψηφιότητα για νέα συμμετοχή της χώρας μας στο Συμβούλιο της ΙΤU, στις εκλογές της ITU που θα διεξαχθούν στο Μπουσάν τον ερχόμενο Οκτώβριο.
02/04/2014
Απάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνας Ξηροτύρη για το ΜΕΤΡΟ Θεσαλλονίκης
Κύριε Πρόεδρε, ευθύς μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, εδώ και οκτώ περίπου μήνες, ασχολήθηκα συστηματικά με το ζήτημα του μετρό της  Θεσσαλονίκης και τούτο διότι είναι ένα έργο το οποίο δυστυχώς –όπως είπατε και εσείς- έχει μια πολύχρονη εκκρεμότητα σε ό,τι αφορά την κατασκευή του, με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης ένα έργο, το οποίο θα εξυπηρετήσει χιλιάδες δημότες από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη και θα αποτελέσει επίσης λύση ή ένα μέρος της επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.
Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετά προβλήματα σε όλη αυτή την υπόθεση ξεκινώντας από τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε, αλλά δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε παρελθοντολογία. Θα ήθελα να πω χαρακτηριστικά ότι προβλέπονταν αρχαιολογικές εργασίες δύο ετών και έχουμε φτάσει στον όγδοο χρόνο αρχαιολογικών εργασιών, με αρχικό προϋπολογισμό 15 εκατομμύρια και σήμερα έχουμε φτάσει στα 82 εκατομμύρια από τα 90 που εγκρίθηκαν. Πριν από λίγες μέρες εγκρίθηκαν άλλα 42 εκατομμύρια για τις αρχαιολογικές έρευνες της περιοχής που γίνονται οι εκσκαφές για το μετρό Θεσσαλονίκης.
« Προηγούμενα 10
Σελίδες : [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] Επόμενα 10 »

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων