15/04/2019 Ημερομηνία διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου04/04/2011

Σε πορεία εξυγίανσης ο όμιλος ΟΣΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εξελίσσεται το πρόγραμμα εξυγίανσης του Ομίλου των εταιρειών του ΟΣΕ.
Οι λειτουργικές δαπάνες του ΟΣΕ για το 2010 σε σχέση με το 2009 παρουσιάζει μείωση περίπου 25%. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μείωσε τα λειτουργικά έξοδα κατά 32,84%, ενώ το αποτέλεσμα του Ιανουαρίου 2011 βελτιώθηκε κατά 61,12% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010.
Όσον αφορά στην αποστολή των οικονομικών τους στοιχείων στο Υπουργείο Οικονομικών, που απαιτούνται περιοδικά από την ΕΓΔΕΚΟ:
•    O ΟΣΕ απέστειλε το ισοζύγιο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου στις 23/03/2011, ενώ κατόπιν διευκρινιστικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Γ.Λ.Κ. στις 29/03/2011, απεστάλησαν στις 31/03/2011 τα μηνιαία αναλυτικά ισοζύγια γενικής λογιστικής με συμπληρωμένο το σχετικό πίνακα
•    H ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέστειλε με ηλεκτρονικό μήνυμα στις 15/03/2011 τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της και στις 18/03/2011 πίνακα εσόδων – εξόδων και αποτέλεσμα Ιανουαρίου 2011, ενώ κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την ΕΓΔΕΚΟ συμφωνήθηκε να αποσταλούν τα αποτελέσματα Φεβρουαρίου, σήμερα 4 Απριλίου. Επίσης σήμερα απεστάλη και ορθή επανάληψη –κατόπιν διευκρινήσεων του ΓΛΚ- των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αφού σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οφειλές προς φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Σχετικά με όσα αναφέρθηκαν από μερίδα του Τύπου για επιδόματα διευθυντών, διευκρινίζεται ότι ελάμβαναν πέραν των μισθών τους και τέσσερα επιδόματα που έφθαναν έως και το 40% των αποδοχών τους. Η νέα σύμβαση εργασίας που υπογράφθηκε έχει εντελώς διαφορετική δομή. Λαμβάνουν μόνον ένα επίδομα (επίδομα θέσης) το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά το 25% των τακτικών αποδοχών τους. Ειδικότερα, τα επιδόματα θέσης είναι έως 25% για Προϊστάμενο Διεύθυνσης, έως 20% για Προϊστάμενο Υπηρεσίας, έως 15% για Προϊστάμενο Τμήματος, έως 10% για Προϊστάμενο Τομέα και έως 3% για Προϊστάμενο Ομάδας.
Σχετικά με τις 1.654 προγραμματισμένες μετατάξεις εργαζομένων από τον Όμιλο του ΟΣΕ, έχουν γίνει ήδη οι 800 και εκκρεμούν στο τελευταίο στάδιό τους οι υπόλοιπες, με δεδομένο ότι σε αυτές εμπλέκονται άλλα τέσσερα Υπουργεία.

Αύριο εξάλλου, παραδίδεται στους πολίτες ο Προαστιακός Σταθμός Αχαρνών, μετά τις σχετικές οδηγίες του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα να επισπευστούν οι διαδικασίες. Ο σταθμός αυτός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για το Δήμο Αχαρνών, έναν από τους πολυπληθέστερους δήμους της Αττικής, καθώς θα αποτελέσει κόμβο για τα υπεραστικά τρένα και κεντρικό σταθμό μετεπιβίβασης προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες όλων των αμαξοστοιχιών του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα και Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα, καθώς και του προαστιακού που εκτελούν δρομολόγια στο τμήμα Αεροδρόμιο-Λιόσια-Μαγούλα-Κιάτο και αντιστρόφως.
Με την ένταξή του στο ενεργό δίκτυο, ο ΟΑΣΑ θα τροποποιήσει τα δρομολόγιά του, ώστε να λειτουργήσει τροφοδοτικά προς το νέο σταθμό του προαστιακού.


Συνημμένα Αρχεία
word documentΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΟΣΕ 040411.doc
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων