08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ | 18/02/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΥΜΕ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - Δ34)
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου15/11/2007

Εκδήλωση της ΤΡΑΜ για την επέκταση της διαδρομής στη Βούλα.

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη στη διάρκεια εκδήλωσης της ΤΡΑΜ για την επέκταση της διαδρομής στη Βούλα.

«Είμαι χαρούμενος, που το τραμ κάνει σήμερα ακόμα ένα βήμα και φθάνει μέχρι τη Βούλα. Και θα κάνει και άλλα βήματα. Θα συνεχίσει την πορεία του μέχρι τον Πειραιά. Το τραμ είναι καινούργιο μέσο στην Ελλάδα. Όταν ξεκίνησε, αντιμετώπισε κάποια δυσπιστία. Σήμερα νομίζω, ότι ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας το «αγκαλιάζουν». Γιατί είναι ποιότητα ζωής, είναι πολιτισμός. Το «αγκαλιάζει» και το Υπουργείο Μεταφορών. Και θα το προωθήσουμε ακόμη περισσότερο, προσπαθώντας να αυξήσουμε, όσο γίνεται, την ταχύτητά του. Δεν είμαστε πολύ κάτω από το μέσο όρο τον ευρωπαϊκό, είμαστε λίγο πιο κάτω. Συζητούμε με το ΥΠΕΧΩΔΕ, που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε στις στάσεις που είναι κοντά στο κέντρο, να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα, για να γίνονται οι διαδρομές ακόμα γρηγορότερα.

Εγώ το τραμ το χρησιμοποιούσα κι όταν ήμουν στο εξωτερικό, όχι στις Βρυξέλλες, γιατί δε με βόλευε, αλλά με βόλευε στο Στρασβούργο. Από το ξενοδοχείο μου, από το κέντρο του Στρασβούργου, πήγαινα σχεδόν κάθε μέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το τραμ. Είναι μια ευχάριστη διαδρομή, διάβαζα την εφημερίδα μου και πήγαινα στην ώρα μου και πιστεύω, ότι γι’ αυτό το «αγκαλιάζουν» και οι πολίτες εδώ.
Ήταν γεμάτο το τραμ, καθώς κατέβαινα από το Ζάππειο -όπου μιλούσα σε ένα συνέδριο για τα logistics, μέχρι εδώ. Μου μίλησαν, μου είπαν σε γενικές γραμμές θετικά σχόλια και από εκεί και πέρα, έκαναν και ορισμένες παρατηρήσεις, καλοδεχούμενες. Δεν ισχυρίζομαι ούτε εγώ, ούτε η διοίκηση του τραμ, ότι τα πάντα είναι τέλεια και γι’ αυτό και μπήκα, για να διαμορφώσω και ο ίδιος μια δική μου, προσωπική αντίληψη».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπορείτε να μας πείτε και για τις επόμενες επεκτάσεις του Tραμ; Τον Πειραιά, πώς το βλέπετε, μαθαίνουμε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από το Δήμο Περάματος.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είμαστε καταρχήν στη φάση των μελετών για τον Πειραιά, έχουμε υποβάλλει μια περιβαλλοντική μελέτη, θα τα δούμε όλα αυτά, έτσι ώστε να είμαστε βέβαιοι, ότι το έργο πληροί όλες τις προϋποθέσεις και θα προχωρήσουμε με βάση τα χρονοδιαγράμματα.
Συνημμένα Αρχεία
word document Σχετικό Δελτίου Τύπου σε μορφή Microsoft Word
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης ¶δειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης ¶δειας Κυκλοφορίας
¶δεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων