22/04/2019 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και συγκρότηση των τριμελών επιτροπών αυτών» | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Μεταφορές Οδική Κυκλοφορία και Ασφάλεια Δράσεις και ενέργειες για την προώθηση της οδικής ασφάλειας
ATH.ENA CARD
image

Δράσεις και ενέργειες για την προώθηση της οδικής ασφάλειας


22/03/2017
Πολιτεία & Πολίτες: Συνέργεια για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων
Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 10ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (18 – 24/3), από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.).
08/04/2016
Ημερίδα Safe & sober
Ημερίδα με θέμα «Safe & Sober, σύστημα ελέγχου αλκοόλ στον οδηγό μέσω ανάλυσης εκπνεόμενου αέρα: Ευρωπαϊκή προσέγγιση για την αντιμετώπιση του προβλήματος οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ» συνδιοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) Πάνος Μυλωνάς και τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου.
09/05/2014
Ευρωπαϊκή ημέρα οδικής ασφάλειας
Οι “Έξυπνες και ασφαλείς υποδομές” αποτέλεσαν το βασικό θέμα της Έκτης Ευρωπαϊκής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας, που φέτος, για πρώτη φορά, διοργανώθηκε στην Αθήνα, στις 9 Μαΐου 2014, στο Ζάππειο Μέγαρο, σε συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.
05/05/2014
Hμερίδα για το νομικό καθεστώς αδειοδότησης και πιστοποίησης αυτοματοποιημένων οχημάτων μαζικής μεταφοράς επιβατών ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ
Ημερίδα με θέμα την διερεύνηση των νομοθετικών δυνατοτήτων κυκλοφορίας αυτοματοποιημένων οχημάτων (χωρίς οδηγό) μέσων μαζικής μεταφοράς  σε αστικό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CityMobil2 (http://www.citymobil2.eu), και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., στις 5 Μαΐου 2014 στο ξενοδοχείο Electra Palace στην Αθήνα.
25/04/2014
Εκδήλωση με θέμα «ITS, e-call και οδική ασφάλεια» στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας
Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποίησε εκδήλωση στις 25 Απριλίου 2014, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας με θέμα «ITS, e-call και οδική ασφάλεια».
28/03/2014
Ημερίδα ΕΥΘΥΤΑ «Δέκα χρόνια δράσεις- Ευθύτα Ρόδου 2004- 2014»
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, διημερίδα στις 27 και 28 Μαρτίου στη Ρόδο, αφιερωμένη στα Δέκα Χρόνια Δράσεων 2004-2014 για την Οδική Ασφάλεια. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος.
19/03/2014
Επιμορφωτικό σεμινάριο για μαθητές Γυμνασίου με θέμα την οδική ασφάλεια
Το Τμήμα Οδικής Ασφάλειας και Συντονισμού της Δ/νσης Οδικής Κυκλοφορίας, της Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, διοργάνωσαν στις 19/3/2014 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου, επιμορφωτικό σεμινάριο για μαθητές Γυμνασίου με θέμα την οδική ασφάλεια, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την ασφαλή χρήση ασύρματων συσκευών. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος.
14/03/2014
Σεμινάρια στο νησί της Άνδρου για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας
06/03/2014
Εκδήλωση με θέμα «Παιδί και Οδική Ασφάλεια» στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας
07/08/2013
ΗΜΕΡΙΔΑ «Υπεύθυνη Κατανάλωση Αλκοόλ και Οδική Ασφάλεια»
Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, η πολυεθνική εταιρεία Pernod Ricard Hellas ABEE, διοργάνωσε έναν αριθμό δράσεων για τη διάδοση του μηνύματος «ΑΛΚΟΟΛ; ΟΧΙ ΑΠΟΨΕ, ΟΔΗΓΩ», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Σελίδες : [1] [2] Επόμενα 10 »

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων