08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ | 15/02/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΥΜΕ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - Δ33)
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Θέματα Πολιτικών και Δράσεων Υπουργείου
ATH.ENA CARD
image

Θέματα Πολιτικών και Δράσεων Υπουργείου


15/04/2014
Συνέντευξη τύπου του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα την εξέλιξη των έργων στους αυτοκινητόδρομους
Κυρίες και κύριοι, τον περασμένο Δεκέμβριο η Βουλή ψήφισε την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων θέτοντας ένα φιλόδοξο στόχο: τα έργα να ολοκληρωθούν μέσα σε δυο χρόνια δηλαδή μέχρι το τέλος του 2015. Ο στόχος φαίνεται φιλόδοξος, ωστόσο επενδυτές και Πολιτεία, αμοιβαία, δεσμευτήκαμε να το πετύχουμε. Η υλοποίηση αυτών των έργων εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης. Είναι στρατηγική επιλογή ανάπτυξης για να γίνει η χώρα κόμβος του εμπορίου στην Ευρασία. Αυτό όμως δεν αρκεί. Είναι πάνω απ’ όλα προτεραιότητα όλης της χώρας να πάρει μπροστά η οικονομία, η απασχόληση, να δώσουμε στη χώρα και τους πολίτες τις υποδομές που χρειάζονται ώστε να βγούμε ταχύτερα από την ύφεση.
04/04/2014
Συνέντευξη τύπου του Υπουργού κου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για νέο Αεροδρόμιο Κρήτης στο Καστέλι
Η ελληνική κυβέρνηση αναγγέλλει σήμερα την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας που θα μας οδηγήσει στη δημιουργία και τη λειτουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου του Ηρακλείου στο Καστέλι της Κρήτης που προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το έτος 2019.
Το νέο αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί τις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα. Είναι αναμφισβήτητο ότι το Ηράκλειο χρειάζεται ένα νέο διεθνές αεροδρόμιο. Το υφιστάμενο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στην Αλικαρνασσό, έχει προ πολλού εξαντλήσει τη δυνατότητά του και τις συνέπειες τις έχουν αισθανθεί όλοι οι επιβάτες, Έλληνες και ξένοι που ταξιδεύουν στην Κρήτη.
21/03/2014
Ίδρυση της Εθνικής Επιτροπής Εμπλεκόμενων Φορέων θαλασσίων και συνδυασμένων μεταφορών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου FUTUREMED
Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ), την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ Α.Ε.), διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 6 Μαρτίου 2014 στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου την εναρκτήρια συνάντηση και ίδρυση της Εθνικής Επιτροπής Εμπλεκόμενων Φορέων θαλασσίων και συνδυασμένων μεταφορών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου FUTUREMED (Freight and passengers sUpporting infomobiliTy systems for a sUstainable impRovEment of the competitiveness of port-hinterland systems of the MED) στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος.
20/03/2014
Συνέντευξη Τύπου υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Χρυσοχοΐδη, με θέμα το έργο ΣΔΙΤ του ηλεκτρονικού εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής
Κυρίες και κύριοι, σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τις αστικές συγκοινωνίες. Ανακοινώνουμε την έναρξη υλοποίησης ενός πολύ μεγάλου έργου που θα αλλάξει τη μορφή των αστικών συγκοινωνιών και θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των ανθρώπων. Οι αστικές συγκοινωνίες είναι από τα πιο σημαντικά δημόσια αγαθά για τον πολίτη.
Η κρίση και τα νέα οικονομικά δεδομένα των εταιρειών που εκτελούν το συγκοινωνιακό έργο, δημιούργησαν μια νέα πραγματικότητα για τους πολίτες, για τις αστικές συγκοινωνίες και τους εργαζόμενους.
Πρέπει να σας πω ότι η πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου ήταν να κρατήσουμε όρθιες τις συγκοινωνίες, να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα τους, να βελτιώσουμε τα οικονομικά τους και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια με εμπιστοσύνη και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, τις διοικήσεις των φορέων και θέλω δημόσια να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό.
04/03/2014
Κοινή συνέντευξη τύπου των Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την Εφοδιαστική Αλυσίδα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Κυρίες και κύριοι, παρουσιάζουμε σήμερα το σχέδιο νόμου για την εφοδιαστική αλυσίδα. Η προετοιμασία του ξεκίνησε εδώ και ένα περίπου χρόνο, με τη συγκρότηση της μόνιμης Επιτροπής Logistics από τον παριστάμενο, σήμερα Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος τότε, με την ιδιότητα του Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών, σύστησε αυτή την Επιτροπή υπό τον κ. Θανάση Ζηλιασκόπουλο με τη συμμετοχή εκπροσώπων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Στόχος της Επιτροπής να συγκροτήσουμε, να οργανώσουμε μια πολιτική για τα Logistics, την εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα.
Τι θέλουμε να κάνουμε; Με το σχέδιο νόμου το οποίο καταθέτουμε, οριοθετούμε νομοθετικά τις δραστηριότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας και θέτουμε νομικό πλαίσιο για τις δραστηριότητες αυτές στη χώρα μας.
23/01/2014
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας, Ναυτεμπορική, 31/12/2013
Ευκαιρία για την ανάδειξη της δυναμικής της Ελλάδας και την υλοποίηση σταθερών βημάτων ανάκαμψης αποτελεί για το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η ανάληψη από τη χώρα μας της προεδρίας, από την 1η Ιανουαρίου, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Δίνεται στη χώρα μας η δυνατότητα να αποκτήσει ξανά την εξωστρέφεια που της αρμόζει και της χρειάζεται» δηλώνει στη «Ν» με την ευκαιρία με την ευκαιρία του αφιερώματος ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας: «Δίνοντας μία κρίσιμη μάχη το τελευταίο χρονικό διάστημα για την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και δεδομένου ότι μεταφορές, επικοινωνίες και οι διεπαφές τους, αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης, η Ελληνική Προεδρία αποτελεί ευκαιρία...».
Οι προτεραιότητες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εν όψει της ελληνικής προεδρίας «η 5η από την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε. το 1981» και σε αναλογία με το πρόγραμμα εργασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ορίζονται από δύο θεματικά αντικείμενα: τις μεταφορές και τις τηλεπικοινωνίες.
18/12/2013
Επενδύοντας στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. "ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ" σας προσκαλούν στην ετήσια εκδήλωση του Προγράμματος, με τίτλο Επενδύοντας στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας μέσα από τα αποτελέσματα των δράσεων του ΕΠ "Ψηφιακή Σύγκλιση" η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο “Divani Caravel” (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, 161 21 Αθήνα) ώρα προσέλευσης 09.30 π.μ.
17/12/2013
Έναρξη λειτουργίας σταθμού Μετρό «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»
Δόθηκε σε εμπορική λειτουργία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού το Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου 2013 ο νέος σταθμός «Αγία Μαρίνα» του Μετρό. Πρόκειται για την επέκταση της Γραμμής 3, από το σταθμό «Αιγάλεω» μέχρι το σταθμό «Αγ. Μαρίνα», συνολικού μήκους 1,4 χλμ., που υπολογίζεται πως θα εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 30,000 επιβάτες. 
25/11/2013
Συνέντευξη του Υπουργού κου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο MEGA

Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Να ξεκινήσουμε από τα καυτά κ. Χρυσοχοϊδη. Σήμερα διαβάζαμε το «Βήμα» το πρωί, που λέει ποιοι υπάλληλοι θα φύγουν από το Υπουργείο. Και στο δικό σας Υπουργείο είναι οι περισσότεροι υπάλληλοι, είναι 12.708 υπάλληλοι εκ των οποίων όπως λένε οι πληροφορίες ότι έχει πει ο κ. Μητσοτάκης, θα φύγει περίπου το 10%, κινητικότητα προς διαθεσιμότητα, που σημαίνει γύρω στα 1.200-1.300 άτομα θα πρέπει ν’ απολυθούν.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Συνολικά.

Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Ναι, συνολικά.

22/11/2013
Συνάντηση του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, Χ. Σπίρτζη
Ο υπουργός Υποδομών,  Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Χ. Σπίρτζης, συναντήθηκαν σήμερα, προκειμένου να οριστικοποιήσουν και να ανακοινώσουν κοινές δράσεις του υπουργείου με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, που αφορούν τη στήριξη του τεχνικού κόσμου της χώρας, τον εξορθολογισμό κρίσιμων τομέων του συστήματος παραγωγής έργων, την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και τον έλεγχο όλων των συντελεστών παραγωγής έργων.
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Σελίδες : [1] [2] Επόμενα 10 »

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων