22/04/2019 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και συγκρότηση των τριμελών επιτροπών αυτών» | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Ομιλίες
ATH.ENA CARD
image

Ομιλίες



14/01/2016

Ομιλία Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χ. Σπίρτζη κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων του νέου αεροσταθμού της Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος»

«Σας ευχαριστώ πολύ, για την πρόσκληση. Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή να εγκαινιάζεις ένα τόσο σημαντικό έργο και βέβαια το έργο δεν ανήκει στον υπουργό ή στην Κυβέρνηση που το εγκαινιάζει. Συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε σε όλους τους υπουργούς, πολιτικούς και τις κυβερνήσεις που από το 1993 μέχρι σήμερα έβαλαν το δικό τους λιθαράκι, όλα αυτά τα χρόνια, για να ολοκληρωθεί αυτό το υπέροχο έργο.
Συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε στην τοπική κοινωνία και στις εκφράσεις της, που όλα αυτά τα χρόνια και μέσω των βουλευτών, και μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων, και μέσω των πολιτών  με τις διάφορες εκφράσεις τους, πάλεψαν για να γίνει αυτό το έργο. Συγχαρητήρια και δικαίωση, πρέπει να δώσουμε επίσης στους μελετητές, τους κατασκευαστές και τους επιβλέποντες, και βέβαια και την ΥΠΑ, που το λειτουργεί ήδη. Πρόκειται πραγματικά για ένα έργο  υποδομής, το οποίο δεν υπάγεται στη λογική, ‘’κάνουμε κάνουμε έργα για τα έργα’’ . Κάνουμε έργα, για να βοηθήσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τις τοπικές κοινωνίες, την περιφέρεια της Ελλάδας.  Αυτή είναι άλλωστε η λογική, που θέλουμε να κινηθούμε από εδώ και πέρα για τις υποδομές στην Περιφέρεια της χώρας.
Πριν την εκδήλωση έγινε μια σύσκεψη αρκετών ωρών, με τους δημάρχους, με τον περιφερειάρχη και με τους βουλευτές. Αν δει κανείς το τι υπάρχει στην Κρήτη και το τι υπάρχει στο Λασίθι θα βγάλει ένα πολύ εύκολο συμπέρασμα. Η Κρήτη είναι από τις ριγμένες περιοχές στις υποδομές και το Λασίθι είναι από τους πιο ριγμένους των ριγμένων.
Οφείλουμε λοιπόν, όχι στη λογική του παλαιοκομματισμού και του ταξίματος, αλλά στη λογική ενός σύγχρονου προγραμματισμού δημόσιων υποδομών, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, με την Περιφέρεια, με τους δήμους  του νομού, αλλά και γενικότερα σε όλη την Κρήτη. Αυτό έχουμε προγραμματίσει μέχρι τώρα, με τους βουλευτές όλων των κομμάτων και με τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας, να καταθέσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τα έργα υποδομής της Κρήτης.
Ένα ιεραρχημένο σχέδιο, για να ξέρουν οι πολίτες ποια έργα θα γίνουν, ποια προγραμματίζονται να γίνουν από το Υπουργείο, από την Περιφέρεια, από τους Δήμους σε αυτό το χρονικό διάστημα που είμαστε σήμερα.
Αυτό που είπε ο Δήμαρχος ισχύει σχεδόν για το σύνολο των έργων. Αν δεν γίνουν δηλαδή μικρά έργα, - τα τρέχοντα έργα είναι έργα φαντάσματα, για πάρα πολλούς λόγους, που σχετίζονται και με το θεσμικό πλαίσιο των έργων - , πιστεύω ότι η κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί και αυτός. Στόχος μας, είναι να έχουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα υποδομών και θα το έχουμε. Αυτή τη φορά όμως τα έργα πρέπει να γίνουν για τους πολίτες. Για τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις. Πρέπει να γίνουν για να συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Και δεν πρέπει να γίνουν απλά, όπως ανέφερε και προηγουμένως, για να γίνονται έργα, για τα έργα.
Θα ήθελα να παρακαλέσω και το δήμαρχο και τις εκφράσεις της τοπικής κοινωνίας, να μην είναι προσανατολισμένοι μόνο στον τουρισμό. Να είναι προσανατολισμένοι και στην παραγωγή, στην πραγματική παραγωγή, για να έχουμε αειφορία, για να μην είμαστε εξαρτημένοι μόνο από την παροχή υπηρεσιών. Πρέπει να έχουμε μια ανάπτυξη και μια άλλου είδους λογική, να έχουμε παραγωγική δομή και αυτή είναι και λογική, που θα ιεραρχήσουμε τις δημόσιες υποδομές.
Πιστεύω ότι πάρα πολύ σύντομα, μαζί με την Περιφέρεια, τους βουλευτές και τους δημάρχους θα ξαναβρεθούμε για να έχουμε μια τελική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, για την ιεράρχηση των έργων που πρέπει να γίνουν. Πιστεύω όμως, ότι είναι κοινή πεποίθηση όλων για όλη την Κρήτη, όχι μόνο για το Λασίθι, ότι προτεραιότητα έχει ο ΒΟΑΚ, που θα συνδέει το ένα άκρο της Κρήτης με το άλλο ενιαία και όχι με μικρά αποσπασματικά έργα.
Να ευχηθώ στην ΥΠΑ να λειτουργεί το αεροδρόμιο, με έναν άλλο τρόπο από αυτό που έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν, με ασφάλεια, με συνεργασία με την τοπική κοινωνία, με την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των τοπικών εταιρειών.  Και βέβαια με ένα δημόσιο αεροδρόμιο, που θα συμβάλλει στην τοπική κοινωνία, , θα συμβάλλει στο να βοηθήσει χιλιάδες ή και εκατομμύρια επισκέπτες να έρχονται στο Λασίθι και να στηρίζουν τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής.
Σεβασμιότατε η επένδυση θα προχωρήσει, είναι δέσμευση και είναι μια προσπάθεια χρόνων που θα δικαιωθεί. Πιστεύω ότι και ο κύριος Πρόεδρος, ο κ. Πλακιωτάκης που είναι εδώ και οι υπόλοιποι βουλευτές και οι δήμαρχοι απ’ όλες τις παρατάξεις, έχουμε ένα κοινό τόπο. 0ι υποδομές ενώνουν, δεν διαιρούν και είναι κοινή προσπάθεια για να βγάλουμε και τη χώρα, αλλά και να αναδείξουμε την Κρήτη σαν πρότυπο για την παραγωγική ανασυγκρότηση που θέλουμε να υλοποιήσουμε.
Ευχαριστώ πολύ, καλή χρονιά σε όλους, με υγεία».
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων