08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ | 18/02/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΥΜΕ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - Δ34)
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου07/02/2005

Εκδήλωση του ΥΜΕ στο Ζάππειο με γκράφιτι μαθητών για την Ευρωπαϊκή Ημέρα «στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητο μου».

Το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας συμμετέχουν στις εκδηλώσεις με  δημιουργία «γκράφιτι» σε λεωφορεία, από μαθητές σχολείων της Αθήνας.

Η εκδήλωση θα γίνει  τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 πμ στους χώρους του Ζαππείου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΥΜΕ που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να μειώσουν τη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων, προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης όπως η ευρεία χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Μαθητές από σχολεία της Αθήνας θα επιδοθούν σε διαγωνισμό «γκράφιτι» σε τρία λεωφορεία της; ΕΘΕΛ με θέμα :

« Πιο γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Άσε την πόλη να αναπνεύσει ».

Της εκδήλωσης θα προηγηθεί σεμινάριο «γκράφιτι» από τους καλλιτέχνες της ομάδας Carpe Diem, οι οποίοι και θα αναλάβουν να κάνουν «γκράφιτι» σε ένα ακόμη λεωφορείο.  Τα τέσσερα λεωφορεία με τα «γκράφιτι» θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας προβάλλοντας το μήνυμα υπέρ της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

’Οπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης:

«Μετά την επιτυχή χρήση των ΜΜΜ  κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι Αθηναίοι προτίμησαν τις δημόσιες συγκοινωνίες αντί των ΙΧ και αξιοποίησαν  τις δυνατότητες της νέας κυκλοφοριακής υποδομής. Τώρα μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να συνεχίσουμε αυτή τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί.

Είναι στο χέρι όλων μας να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας με το ΙΧ και να εμπιστευθούμε τα ΜΜΜ, τα οποία είναι άφθονα και αποτελούν ένα ολοκληρωμένο και αλληλοσυμπληρούμενο δίκτυο.    Θέλουμε μια ωραία πόλη που να προστατεύει και να αναδεικνύει το περιβάλλον,  μια πόλη με αναβαθμισμένη την ποιότητα της ζωής μας».

Από το Γραφείο Τύπου


Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης ¶δειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης ¶δειας Κυκλοφορίας
¶δεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων