22/04/2019 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και συγκρότηση των τριμελών επιτροπών αυτών» | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου08/10/2007

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ κ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με τον Πρωθυπουργό συζητήσαμε κατ’ αρχάς θέματα που αφορούν στην τηλεπικοινωνιακή στρατηγική της χώρας. Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών γιατί θεωρούμε ότι μπορεί να δημιουργηθούν σ’ αυτόν τον τομέα πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας και θέλουμε να επενδύσουμε στις νέες τεχνολογίες και στα ευρυζωνικά δίκτυα.

Κουβεντιάσαμε επίσης την κατάσταση των ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το Υπουργείο. ΔΕΚΟ που θέλουμε να υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους πολίτες, αλλά και να σέβονται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Και φυσικά στα πλαίσια της συζήτησης για τις ΔΕΚΟ κουβεντιάσαμε και το θέμα της Ολυμπιακής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τί θα γίνει με την Ολυμπιακή; Έχετε προσφορές κατ’ αρχάς;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι πολύ νωρίς να κουβεντιάσουμε αυτά τα θέματα. Είμαστε σε μια διαδικασία συζήτησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η συζήτηση αυτή θα διαρκέσει κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν μπορώ να σας πω πόσο, διότι το θέμα είναι περίπλοκο τεχνικά και νομικά. Εμείς από τη δική μας την πλευρά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε η εταιρεία να παραμείνει ζωντανή και στη συνέχεια να αποκρατικοποιηθεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει ένδειξη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δεχθεί συμψηφισμό;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτά τα κουβεντιάζουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχω μείνει 13 χρόνια στις Βρυξέλλες και ξέρω πολύ καλά ότι αυτές οι συζητήσεις έχουν τις δικές τους διαδικασίες και ένα χρονικό διάστημα το οποίο απαιτείται προκειμένου να ολοκληρωθούν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Την Τετάρτη ξεκινούν κινητοποιήσεις οι βυτιοφορείς. Θα υπάρχει πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό της αγοράς;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα δούμε. Είμαι σε επαφή τόσο με τις εταιρίες πετρελαιοειδών, όσο και με τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και πιστεύω πως με καλή θέληση από τις δύο πλευρές μπορεί και σήμερα ή αύριο να βρεθεί μια λύση. Εμείς πάντως, ήδη, έχουμε προσπαθήσει να συζητήσουμε μαζί τους. Μιλήσαμε στο Υπουργείο την περασμένη εβδομάδα και θα συζητήσω και σήμερα μαζί τους. Πιστεύω, είμαι αισιόδοξος, ότι μπορεί με καλή θέληση, ακόμα και σήμερα να βρεθεί λύση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα απελευθερώσετε την αγορά ή όχι; Γιατί σ’ αυτήν την προοπτική αντιδρούν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όταν υπάρξει κοινός τόπος και από τις δύο μεριές και υπάρξει ικανοποίηση τόσο από την μια πλευρά όσο και από την άλλη για το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει κανένας λόγος από κει και πέρα για να βάλουμε ταμπέλα στην συμφωνία. Εάν όλοι οι ενδιαφερόμενοι – και το κράτος – είναι σύμφωνοι ως προς το αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα μετράει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα δούμε ποτέ το περιβόητο «πράσινο ρεύμα» στο τραμ ή θα πηγαίνει με αργούς ρυθμούς;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό είναι θέμα συναρμοδιότητας με το ΥΠΕΧΩΔΕ. Είναι ένα ζήτημα που θα το συζητήσουμε στην ώρα του, έτσι ώστε το τραμ να λειτουργεί ακόμα πιο αποτελεσματικά απ’ ό,τι λειτουργεί σήμερα. Αλλά είναι πρόωρο να τοποθετηθώ από εδώ για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πρέπει να έχουμε όλες τις τεχνικές παραμέτρους υπόψιν μας.

Συνημμένα Αρχεία
word documentΣχετικό Δελτίο Τύπου σε μορφή Microsoft Word
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων