08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ | 15/02/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΥΜΕ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - Δ33)
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου09/10/2007

Διευθέτηση του προβλήματος μεταφοράς υγρών καυσίμων Δημοσίας Χρήσης

Mε παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη, διευθετείται οριστικά το χρόνιο πρόβλημα ανάμεσα στις εταιρείες πετρελαιοειδών και ιδιοκτήτες βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων Δημοσίας Χρήσης. Συγκεκριμένα:


Μετά από συνεχείς συσκέψεις παρουσία εκπροσώπων των δύο μερών, σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Κωστή Χατζηδάκη και Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια, καθορίζονται τα εξής:

  1. Ο αριθμός βυτιοφόρων Ιδιωτικής Χρήσης που μπορούν να κατέχουν οι εταιρείες πετρελαιοειδών, ορίζεται στο 0,095 ο/οοο ( μηδέν κόμμα μηδέν ενενήντα πέντε τοις χιλίοις) του συνολικού όγκου πωλήσεων υγρών καυσίμων της προηγούμενης χρονιάς (σύνολο μικτού βάρους βυτιοφόρων σε σχέση με τον όγκο πωλήσεων καυσίμων).
    Με τον τρόπο αυτό, ρυθμίζεται η χορήγηση αδειών βυτιοφόρων Ιδιωτικής Χρήσης στις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών, η οποία παρέμενε σε εκκρεμότητα από το 1994. 
  2.  Γίνεται αποδεκτό το αίτημα των εταιρειών πετρελαιοειδών για την κυκλοφορία όλων των βυτιοφόρων αυτοκινήτων που είχαν παραγγελθεί προ της 29ης/3/2006 (ημερομηνία απαγόρευσης αντικατάστασης) και έχουν παραληφθεί έως σήμερα.
  3. Οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών θα προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραίτησή τους από την προσφυγή που έχουν υποβάλλει στα αρμόδια όργανα της ΕΕ για όλα τα παραπάνω θέματα. 

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, ευχαρίστησε τους εκπρόσωπους των δύο πλευρών για την καλή τους διάθεση στο διάλογο και δήλωσε:


«Ευχαριστώ και τις δύο πλευρές για την καλή διάθεση που έδειξαν. Πιστεύω στη λύση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου, που αποτελεί άλλωστε καθημερινή πρακτική στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το να ξεπεράσουμε ακραίες και συγκρουσιακές αντιλήψεις, μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε ως λαός».

Από το Γραφείο Τύπου
Συνημμένα Αρχεία
word documentΣχετικό Δελτίο Τύπου σε μορφή Microsoft Word

'Αλλα νέα σε αυτή την κατηγορία
15/02/2019 Νέο πλαίσιο για την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος
15/02/2019 Τίθεται σε ισχύ σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τις σιδηροδρομικές μεταφορές μετά από 45 χρόνια
15/02/2019 Η Ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα στο Συνέδριο «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις» που διεξάγεται στη Λάρισα
15/02/2019 Ομιλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά – Γέφυρα Κοράκου στην Κοιλάδα Αχελώου» την οποία διοργάνωσε η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
14/02/2019 Οι δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και της Ευρωπαίας Επιτρόπου αρμόδιας για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε κ. Κορίνας Κρέτσου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων