15/04/2019 Ημερομηνία διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου08/01/2007

Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη


Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης με τις διοικήσεις των 24 εποπτευόμενων Φορέων από το Υπουργείο.


Ο Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες για την αποτελεσματικότερη και παραγωγικότερη άσκηση διοίκησης κατά το νέο έτος, με ιδιαίτερη έμφαση την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και της καθημερινότητας. Ανέδειξε τους κεντρικούς στόχους και προτεραιότητες του ΥΜΕ και ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση των ρυθμών υλοποίησης των έργων και των δράσεων ανά φορέα.

Ειδικότερα τη σύσκεψη απασχόλησε :


  • Η εφαρμογή, στο σύνολό του πλέον, του Νόμου 3429/2005 για την εξυγίανση λειτουργίας των ΔΕΚΟ, και ειδικότερα τον ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό των ελλειμμάτων κατά την επόμενη χρήση, με εντατικοποίηση της απαραίτητης προετοιμασίας για την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων από 1.1.08. Ήδη τα αποτελέσματα από την προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών και περιορισμού των ελλειμμάτων έχει αποδώσει καρπούς. Ενδεικτικά στον όμιλο ΟΑΣΑ (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ) η μείωση των ελλειμμάτων το 2005 ήταν 8,5% και συνεχίστηκε το 2006 με μείωση κατά 10%, ενώ για τον ΟΣΕ έχει ξεκινήσει η αναστροφή των οικονομικών μεγεθών προς το θετικότερο. 
  •  Η ενδυνάμωση της προσπάθειας προγραμματισμού για το ξεκίνημα και την εξέλιξη των προγραμμάτων της 4ης προγραμματικής περιόδου (Δ’ ΚΠΣ) ώστε να μην παρατηρηθεί καμία καθυστέρηση, σε σχέση με τη στοχοθεσία η οποία έχει ήδη εγκριθεί. 
  •  Η απρόσκοπτη εξέλιξη όλων των έργων και δράσεων που έχουν ως στόχο επεκτάσεις και αναβαθμίσεις του παρεχόμενου έργου επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Η ευαισθητοποίηση όλων των στελεχών των Φορέων ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά σε αιτήματα των πολιτών ώστε να ελαχιστοποιούνται – αν όχι εκμηδενίζονται – τα προβλήματα της καθημερινότητας.
  • Η τιμολογιακή πολιτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών δήλωσε:

“ Ήταν μια σύσκεψη εργασίας με τους Διοικητές των ΔΕΚΟ, με την έναρξη της καινούργιας χρονιάς. Τους ζήτησα να επιταχύνουν τους ρυθμούς για την παραγωγή επιπλέον έργου για να ολοκληρώσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο χώρο των Οργανισμών αυτών. Ήδη τα αποτελέσματα του περασμένου χρόνου είναι πολύ θετικά:

  • Περιορίσαμε τις σπατάλες, εξορθολογήσαμε τις δαπάνες, μειώσαμε τα ελλείμματα. Και έχουμε το μεγάλο παράδειγμα του ΟΑΣΑ, με τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον ηλεκτρικό, όπου μείωσαν τα ελλείμματα κατά 10%.
  • Επίσης, επεκτείναμε τα δίκτυα, τόσο στα τρένα, όσο και στις αστικές συγκοινωνίες, επ’ ωφελεία του καταναλωτή.
  • Τελικά συμβάλαμε στο να βελτιώσουμε το επίπεδο της καθημερινότητας. Αυτό μας απασχολεί. Τους έδωσα οδηγίες να είμαστε κοντά στον πολίτη, στον καταναλωτή, σε εκείνους που έχουν ανάγκη την προστασία και την φροντίδα της πολιτείας.
  • Τέλος, συζητήσαμε και το θέμα των κομίστρων. Είναι αρχή του χρόνου και τα βάλαμε σε μια βάση.

 Άκουσα πολλές εισηγήσεις και καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα:


Ότι δεν θα κάνουμε αύξηση των κομίστρων, κυρίως για το λόγο, ότι δεν θέλουμε να ανακόψουμε αυτή την αύξηση που παρατηρούμε στη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από τους Αθηναίους. Ήδη, είμαστε πολύ κοντά στο στόχο μας, κερδίζουμε το στοίχημα. Με άλλα λόγια ένας στους δύο Αθηναίους να χρησιμοποιεί τις αστικές συγκοινωνίες. Μηδενική λοιπόν αύξηση και αυτή θα είναι η εισήγηση μας στο οικονομικό επιτελείο”.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, που θα πρέπει να προσδοκούν οι πολίτες από τις ΔΕΚΟ, που εποπτεύετε και σε ποιους τομείς αφορούν αυτές οι αλλαγές για το 2007;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η μεγάλη αλλαγή που έγινε σ’ αυτόν τον χώρο των ΔΕΚΟ, είναι ο νόμος, ο οποίος λειτουργεί. Σας είπα και προηγουμένως τα ελλείμματα περιορίζονται. Αλλά αυτό που θέλω εγώ από τις διοικήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους που συμβάλλουν στο να προχωρούν οι ΔΕΚΟ: Να είναι πολύ κοντά στον πολίτη. Από τις υπηρεσίες τους εξαρτάται η καθημερινότητα του Αθηναίου. Ένα πλατύ χαμόγελο, μια καλή κουβέντα, να είμαστε κοντά στον κόσμο. Διότι αυτή είναι αποστολή των ΔΕΚΟ, είναι οι υπηρεσίες προς τον πολίτη.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ αυξήσεις όμως ζητούν και οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών και τα ΚΤΕΛ, τι θα γίνει;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με τους παραγωγικούς φορείς αρχίζουμε το διάλογο από την επόμενη Δευτέρα.Από το Γραφείο Τύπου 

    
Συνημμένα Αρχεία
word document Σχετικό Δελτίο Τύπου σε μορφή Microsoft Word
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης ¶δειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης ¶δειας Κυκλοφορίας
¶δεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων