08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου12/12/2006

Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε - Βρυξέλλες

Συμφωνία για το εξοπλισμό όλων των Κοινοτικών φορτηγών με καθρέφτες που εξαλείφουν τα «τυφλά σημεία» επετεύχθη στο Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις Βρυξέλλες και στο οποίο συμμετείχε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης.


Στην παρέμβασή του, ο κ. Λιάπης τόνισε ότι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους σε Κοινοτικό επίπεδο και πως μια τέτοια ενέργεια θα συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Παράλληλα, με την πρόταση Κανονισμού για κοινούς κανόνες στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας, ενισχύεται η συνεργασία Κρατών Μελών, Επιτροπής και Οργανισμού για την εκπλήρωση του κοινού στόχου της αύξησης του επιπέδου ασφάλειας στην πολιτική αεροπορία. Στο πλαίσιο αυτό, οι Υπουργοί Μεταφορών συμφώνησαν στην επέκταση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) στην πιστοποίησης ασφάλειας αεροσκαφών τρίτων χωρών που πετούν στην Κοινότητα και στην ανάπτυξη κανονιστικού πλαισίου για την έκδοση αδειών πιλότων καθώς και διαφόρων αεροπορικών δραστηριοτήτων. Δημιουργούνται, έτσι, εναρμονισμένα πρότυπα ασφαλείας σε Κοινοτικό επίπεδο.

Οι Υπουργοί Μεταφορών συζήτησαν ακόμα την ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης για την εφοδιαστική αλυσίδα (logistics) διαχείρισης των εμπορευματικών μεταφορών, έτσι ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των διαφόρων μέσων μεταφοράς και των μεταξύ τους συνδυασμών.


  • Στην παρέμβασή του ο κ. Λιάπης επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών, με τη δημιουργία εμπορευματικών κέντρων σε όλη τη χώρα, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στον τομέα αυτό.

Από το Γραφείο Τύπου    
Συνημμένα Αρχεία
word document Σχετικό Δελτίο Τύπου σε μορφή Microsoft Word
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων