22/04/2019 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και συγκρότηση των τριμελών επιτροπών αυτών» | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου15/01/2019

Σημεία των παρεμβάσεων του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην τηλεοπτική εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι κ. Ράνια Τζίμα και κ. Σπύρος Λάμπρου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης είναι μαζί μας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είναι μαζί μας και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Οικονομίας, ευχαριστούμε πολύ και τους δύο,πολύ ενδιαφέρουσα μέρα, χαιρόμαστε που σας έχουμε μαζί μας. Κύριε Σπίρτζη να ξεκινήσω από εσάς. Φαίνεται ότι έχετε την πλειοψηφία τουλάχιστον από τις δημόσιες δηλώσεις των βουλευτών. Υπάρχει ο μαγικός αριθμός, εκατόν πενήντα ένας αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές βολές. Βγήκε ο κύριος Μαυρωτάς νωρίτερα σε εμάς, είπε ότι είναι πολιτικό unfair αυτό που κάνετε,  όπως επίσης και ο κ Καμμένος χθες στη συνέντευξή του στο Star μίλησε για συναλλαγή. Και αυτό υποψιάζομαι ότι είναι αιχμή και προς εσάς. Γιατί για να υπάρξει συναλλαγή χρειάζονται δύο πρόθυμοι.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κυρία Τζίμα υπήρχε ένα αίτημα της αντιπολίτευσης. Το αίτημα  στην αρχή του χρόνου και η πρόκληση εάν θέλετε, ήταν να ζητήσει ο Πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης. Γιατί προφανώς η αντιπολίτευση δεν πίστευε, ότι υπάρχουν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις και εκείνος ο ηγέτης -και μιλάω για τον Πρωθυπουργό- που δε θα διστάσει να πάρει τα ρίσκα του να εγκαταλείψει η χώρα και ο πολιτικός κόσμος την παραπολιτική και να μεταφερθεί το επίκεντρο, στην πολιτική. Τόλμησε ο Πρωθυπουργός και το έκανε αυτό. Πρέπει λοιπόν ενόψει και των πολιτικών που έχουν να εφαρμοστούν το αμέσως επόμενο διάστημα και της συμφωνίας των Πρεσπών, όλοι να πάρουνε την εθνική ευθύνη που έχουνε και την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό για το πώς τοποθετούνται και τι προτείνουν. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραπολιτική.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σκέφτομαι όμως και τους πολίτες αυτούς κύριε Σπίρτζη που δώσανε για παράδειγμα την ψήφο τους στην κυρία Κουντουρά ή τέλος πάντων να μη λέω συγκεκριμένα ονόματα για να καταλήξουν αυτά όλα, -εντάξει η κυρία Κουντουρά ήταν ούτως ή άλλως στην κυβέρνησή σας-, αλλά όχι μόνο η κυρία Κουντουρά, να αθροίζονται σε μία άλλη πολιτική ας το πούμε έτσι. Δηλαδή δεν υπάρχει και ένα πολιτικό ζήτημα εδώ; Υπάρχουν συγκλίσεις πραγματικές πολιτικές;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι δεν υπάρχει (πολιτικό ζήτημα) και θα σας εξηγήσω γιατί. Βεβαίως υπάρχουν (πολιτικές συγκλίσεις) συνλειτουργήσαμε με αυτούς τους ανθρώπους τρεισήμισι χρόνια. Η κυρία Χρυσοβελώνη δεν είναι Βουλευτής. Δεν αποχωρεί από την Κυβέρνηση. Ο κύριος Κουίκ το ίδιο. Επομένως, με πάρα πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ που ήταν στην κυβέρνηση και που υπήρχε πραγματική πολιτική σύγκλιση, κοινή προσπάθεια με τους ΑΝΕΛ να βγει η χώρα από τα μνημόνια και να εφαρμόσουμε συγκεκριμένες πολιτικές…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν υπάρχει unfair, λοιπόν λέτε, δεν υπάρχει συναλλαγή δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Συναλλαγή είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει. Γιατί αν υπάρχει συναλλαγή…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό λένε όλοι θα το δούμε παρακάτω από τις θέσεις που θα πάρουν οι άνθρωποι ε;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Βεβαίως και θα το δούμε παρακάτω αλλά αν υπάρχει συναλλαγή για έναν Υπουργό που είναι ή δεν είναι Βουλευτής, που παραμένει στην κυβέρνηση, γιατί έχει διαφωνήσει με το κόμμα του, με την ηγεσία του κόμματός του, από κει και πέρα τα υπόλοιπα που έχουμε ζήσει τι είναι; Δεν μπορεί να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.
{… }
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ερώτημα είναι κ Σπίρτζη και σε ποιο βαθμό υπηρετούν και το άνοιγμα που θέλετε να κάνετε στην Κεντροαριστερά. Δηλαδή αυτό θα το κάνετε με τον κύριο Κόκκαλη και την κυρία Κουντουρά;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μία στιγμή. Βεβαίως να το δούμε αυτό. Λοιπόν, καταρχάς εντάχθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Κόκκαλης και η κυρία Κουντουρά; Όχι.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι αλλά τώρα σας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, είναι στην κυβέρνηση σας. Πείτε μας κιόλας υπάρχει περίπτωση να τους δούμε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεύτερον. Πότε θα ήταν συναλλαγή; Αν πριν λίγο καιρό η κυρία Κουντουρά ή ο κύριος Κόκκαλης, έλεγε, ότι είναι ενάντια ή κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και ξαφνικά γύριζαν τη θέση τους, την άλλαζαν, πραγματικά θα συμφωνούσαμε με αυτά που είπε η κυρία Μπακογιάννη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι αλλά παρέμεναν στο κόμμα τους για το οποίο είναι προεξάρχον θέμα αυτό.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι με συγχωρείτε. Αλλά υπάρχουν βουλευτές που μπήκαν στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, που λίγες μέρες πριν ,ήταν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.
{…}
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Άρα ποια είναι η συναλλαγή; Δεν εντάχθηκαν στελέχη των ΑΝΕΛ στο ΣΥΡΙΖΑ, και δεύτερον αν μου επιτρέπετε, εγώ χαίρομαι με αυτά που λέει η κυρία Μπακογιάννη γιατί συμφωνώ. Δηλαδή ότι υπάρχει ένα κομμάτι του Ποταμιού που προσεγγίζει με τη Νέα Δημοκρατία στις πολιτικές, -και όχι μόνο και του ΚΙΝΑΛ θα έλεγα-, υπάρχει όμως και ένα άλλο, το οποίο προσεγγίζει με την Kεντροαριστερά και την Aριστερά. Άρα δεν είναι δυνατόν…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τον κύριο Δανέλλη τον βλέπετε συνοδοιπόρο σας παρακάτω κύριε Σπίρτζη; Με τι τρόπο;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Βεβαίως. Και όσοι από εμάς είχαμε λειτουργήσει πάνω σε προγραμματική σύγκλιση, o κύριος Δανέλλης ήταν ένας δήμαρχος που ξεκίνησε από το Συνασπισμό, ήταν ένα πολιτικό στέλεχος…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η προσωπική σας γνώμη είναι ότι ο κύριος Δανέλλης θα μπορούσε να ενταχθεί στο επόμενο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ:
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Και όχι μόνο o κύριος Δανέλλης. Εγώ θεωρώ ότι μετά το κάλεσμα που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός στην Κεντροαριστερά, είναι πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά για ευρύτερες συνεργασίες. Και έτσι θέλω να ερμηνεύω αν θέλετε και τη στάση του ΚΙΝΑΛ, που από ότι άκουσα χθες, αφήνει τους βουλευτές του να τοποθετηθούν κατά συνείδηση. Είναι ένα πρώτο βήμα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να ενσωματώσουμε απλώς ένα καινούργιο πολιτικό δεδομένο που έχουμε από χθες το βράδυ. Έχουμε τη διαγραφή του κυρίου Δανέλλη. Το καινούργιο όμως είναι αυτό που λέει το Ποτάμι, που λέει ότι μετά από αυτό θα πρέπει να ξαναδούμε τι θα κάνουμε με τις Πρέσπες. Η ερώτησή μου είναι η εξής κ Σπίρτζη. Ο κ Τσίπρας χρειάζεται απλή πλειοψηφία για τις Πρέσπες το γνωρίζουμε αυτό παρόλα αυτά ο ίδιος ανέβασε τον πήχη, είπε θέλω 151 για αυτό. Αν πέσετε κάτω από αυτό που εσείς βάλατε ως όριο τι πρέπει να γίνει;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κυρία Τζίμα καταρχάς ακούσατε την κυρία Μπακογιάννη πριν και φαντάζομαι για όσους  δίνουν μία μεγάλη προσοχή στα λεγόμενα της κυρίας Μπακογιάννη που έχει και μία μεγάλη εμπειρία αντιλαμβάνονται ποιοι είναι, - ενώ δεν το λένε-,  ευτυχισμένοι και συμφωνούν κιόλας με τη συμφωνία που φέρνει προς κύρωση η ελληνική κυβέρνηση.
 […]
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για να τα δούμε λοιπόν ένα-ένα για να μεταφερθούμε από την παραπολιτική στην πολιτική. Δεν μπορεί από κει που έχουμε βάλει εμείς στην ατζέντα, πάνω στο τραπέζι και όχι κάτω από το τραπέζι, να μεταφέρεται πάλι η συζήτηση στο τι κάνει ένας βουλευτής σε σχέση με το δικό του κόμμα και να μην υπάρχει η κουβέντα τι πραγματικά είναι. Στην πολιτική δηλαδή, στα προβλήματα που έχει η χώρα και στη συμφωνία των Πρεσπών. Επομένως, εδώ έχουμε μία Εθνική γραμμή που η κυρία Μπακογιάννη και η Νέα Δημοκρατία συνέβαλε στο να διαμορφωθεί, συμφώνησε στο να διαμορφωθεί, ο ίδιος ο κ Μητσοτάκης το 2017 μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο έβαλε και εκείνος την κόκκινη γραμμή που είχε η εθνική θέση, αυτά λέει η συμφωνία, και μετά ανακαλύπτουμε θέματα ανύπαρκτα επί της ουσίας.
{…}
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όπως είναι η γλώσσα η οποία προφανώς από το 1977, αλλά και από την διεθνή τυποποίηση, αναφέρεται εδώ και χρόνια ως μακεδονική,  όπως είναι το θέμα της υπηκοότητας και όχι της εθνότητας που είναι διευκρινισμένο, αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή της FYROM ότι είναι ξεκάθαρο δεν αποτελεί εθνότητα, όπως είναι και άλλα θέματα. Και πραγματικά επειδή η κυρία Μπακογιάννη μπορεί να διαφωνούμε σε πάρα πολλά θέματα αλλά είναι ένας πολιτικός που εκεί που βάζει την εθνική κόκκινη γραμμή εγώ τη σέβομαι. Χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί μεγάλες χώρες από το διεθνή παράγοντα όπως είναι η Ρωσία,  ανακοίνωσαν θέσεις που ανακατεύονται και στα εσωτερικά της δικής μας χώρας και στη FYROM και τα λοιπά. Εγώ θέλω μία ξεκάθαρη τοποθέτηση από τη Νέα Δημοκρατία, όχι από την κυρία Μπακογιάννη, δεν θέλω, εγώ την καταλαβαίνω την κυρία Μπακογιάννη, καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά την πολιτικά δύσκολη θέση που είναι .
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ θέλω να διεκδικήσω σθεναρά την απάντηση. Βάλατε έναν πήχη και υπάρχει ένα νέο πολιτικό δεδομένο αν πάρετε 150, 149, τι θα γίνει;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εμείς λοιπόν βάλαμε έναν πήχη που αιφνιδίασε την αντιπολίτευση, δεν περίμεναν ότι ο πρωθυπουργός θα είχε την παλικαριά και την ευθυκρισία να πει ναι να σηκώσει το γάντι, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν μιλάω για την ψήφο εμπιστοσύνης, μιλάω για τις Πρέσπες.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τα ξεκαθάρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, όχι Αν δεν πάρετε 151 ψήφους τι θα κάνετε;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τα ξεκαθάρισε στη συνέντευξή του, και θέλει 151 ψήφους για να προχωρήσει. Αλλιώς θα πάει συντεταγμένα όπως έχει ανακοινώσει σε εκλογές. Αυτά είναι θέματα που φέρνουν όλο το πολιτικό σύστημα, τον κάθε βουλευτή, το κάθε κόμμα, το κάθε στέλεχος να πάρει τις δικές του ευθύνες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θεωρείτε εσείς ότι μπορεί να δούμε μία αλλαγή θέσης από τον κύριο Μαυρωτά ή τον  κύριο Θεοδωράκη; Για τη συμφωνία των Πρεσπών μιλάω πάντα.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θέλω να πιστεύω ότι δεν μπορεί τη μία μέρα να λένε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, όχι μόνο το Ποτάμι ο κύριος Θεοδωράκης και ο κύριος Μαυρωτάς, δεν έχουν δείξει τέτοια δείγματα μέχρι τώρα και την άλλη για άλλους λόγους, τελείως διαφορετικούς,  να προσδιορίζονται κατά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλά αυτό ισχύει και για την κυρία Κουντουρά.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι η κυρία Κουντουρά δεν είχε πει κατά. Δεν είναι η ατζέντα της ψήφου εμπιστοσύνης μόνο το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.
{…}
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης η χώρα θα έχει μία πολύ σταθερή κυβέρνηση, γιατί το Κοινοβούλιο υποστηρίζει τον Πρωθυπουργό, θα έχει μία κυβέρνηση που θα κοιτάει την κοινωνία
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Που θα πάει μέχρι τον Οκτώβρη;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτός είναι ο στόχος μας. Που θα κοιτάει την κοινωνία, να θεραπεύσει τις αδικίες, γιατί έχουμε κι άλλα μπροστά μας, έχουμε να δούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας,   την αύξηση του κατώτατου μισθού έχουμε δηλαδή ακριβώς την αντίθετη ατζέντα από αυτή που έχει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την κοινωνική πολιτική και την οικονομία.  Και μία οικονομία η οποία για να έρθει εκεί που πρέπει, πρέπει η χώρα να βασίζεται στα δικά της πόδια, δηλαδή παραγωγική ανασυγκρότηση, δηλαδή ενδοχώρα στα Βαλκάνια…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μόλις βγουν τα ψηφοδέλτιά σας περιμένουμε ξανά.  Καλή συνέχεια.

Σημείωση: Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών εδώ: https://youtu.be/BIHx3LbrKf8Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων