08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ | 18/02/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΥΜΕ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - Δ34)
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου17/09/2018

Η παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στον τηλεοπτικό σταθμό «Epsilon Tv» με τους δημοσιογράφους κ. Βαγγέλη Γιακουμή κ. Δέσποινα Βλεπάκη και κ. Ανθή Βούλγαρη.


•    Για τις εξαγγελίες του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ να ξεκινήσουμε από σας. Πώς είδατε ένα πρώτο σχόλιο θέλω να μου κάνετε πολιτικό, για την παρουσία του κ Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πιστεύω ότι ο κύριος Μητσοτάκης έδωσε ακριβώς το στίγμα που περιμέναμε όλοι. Δηλαδή μία πολιτική που έρχεται από τα παλιά, που δε μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα που είχε στο παρελθόν, -θα την επαναφέρει-,  που όποια τομή, μεγάλη τομή έχει γίνει στην Ελληνική κοινωνία θέλει να ακυρωθεί. Παραδείγματος χάριν θέλει να ακυρώσει το νόμο Κατρούγκαλου, το νόμο Παρασκευόπουλου, τη συμφωνία με τη FYROM και εμείς, είμαστε ικανοποιημένοι…  Δηλαδή και εμείς να γράφαμε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, ακριβώς αυτά θα θέλαμε να πει. Ποιο είναι το θετικό: Το θετικό είναι, ότι επανέρχεται μαζί με τη χώρα και το πολιτικό σύστημα σε μία κανονικότητα, δείχνει δηλαδή η κάθε πολιτική δύναμη ποιες κοινωνικές δυνάμεις υπηρετεί, ποιες κοινωνικές δυνάμεις εκπροσωπεί και τι εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, ποιούς θέλει να εξυπηρετήσει και ποιούς όχι, και ποιούς ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι πολύ καθαρό πλέον.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φαίνεται θα έχουμε ακραία πόλωση του δικομματισμού και πάλι για μία ακόμα φορά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι δεν νομίζω, ότι, όταν είναι καθαρές οι πολιτικές που προτείνει κάθε κόμμα, έχουμε ακραία πόλωση. Το ανάποδο θα έλεγα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Άρα εσείς λέτε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα βοηθήσει τα λαϊκά στρώματα και βοηθάει ανθρώπους με καλύτερη…
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ακούστε, ο κ Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στο εργασιακό πλαίσιο που κατήργησε η Νέα Δημοκρατία, για το πώς θα επανέλθει, τις συλλογικές συμβάσεις, δεν έκανε καμία αναφορά στη μη περικοπή των συντάξεων τώρα, δεν έκανε καμία αναφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού και έκανε πάρα πολλές αναφορές που εξυπηρετούν συγκεκριμένες εταιρείες, συγκεκριμένες αν θέλετε οικονομικές-κοινωνικές δραστηριότητες οι οποίες δεν είναι και στην παραγωγική λογική που εμείς έχουμε.
{......}

•    Για τις αλλαγές που πρότεινε η αξιωματική αντιπολίτευση στο Ασφαλιστικό σύστημα, στην Εργατική Νομοθεσία και το Κοινωνικό Κράτος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ψάχναμε όσο ήταν Υπουργός ο κ Μανιάτης, έψαχναν, να βρουν που είναι οι άνθρωποι και δεν εντάσσονταν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Να καθίσουμε να δούμε λοιπόν, πόσοι ήταν ενταγμένοι το 2014 και πόσοι είναι σήμερα. Να καθίσουμε να δούμε, πού ήταν η ανεργία το 15, την 1η /1ου  του 15, σε νούμερα, που είναι πρωτοφανή, έτσι, προσιδιάζουν με πόλεμο τα νούμερα που είχαμε και πού είναι σήμερα, για να δούμε ποιος πραγματικά ασκεί φιλολαϊκές πολιτικές. Και να καθίσουμε να δούμε την ουσία αυτών που προτείνει ο κ Μητσοτάκης. Δηλαδή όταν λέει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Σε ποιους; μείωση των ασφαλιστικών εισφορών; οριζόντια; Δηλαδή αυτός που έχει ένα εισόδημα 5.000 ευρώ και ένας που έχει εισόδημα 50.000 ευρώ θα έχουν την ίδια μείωση; Και τι εννοεί κοινωνικό κράτος όταν έρχεται και προτείνει, -εγώ δεν θέλω να λαϊκίσω- ούτε με τίτλους ούτε με ασφαλιστικά Πινοσέτ ούτε με το οτιδήποτε.. Ο ίδιος μίλησε για ιδιωτική ασφάλιση, ο ίδιος μίλησε, ότι όποιος μπορεί να πληρώνει θα έχει ανταποδοτικά οφέλη. Κι αυτός που δεν μπορεί να πληρώνει; γιατί το κοινωνικό κράτος δεν είναι για αυτόν που έχει, είναι για αυτόν που δεν έχει. Ωραία, αυτός λοιπόν που δεν έχει να πληρώσει την ιδιωτική ασφάλιση που προτείνει ο κ Μητσοτάκης, τι θα κάνει; Θα πεθάνει! Θα είναι έξω από τα νοσοκομεία όπως ήτανε, επειδή δε μπορούσε να καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές, θα έχει πρόβλημα ο ίδιος ή τα παιδιά του με καρκίνο, γιατί τα ζήσαμε αυτά κύριε Γιακουμή, και επειδή δε θα έχει σφραγισμένο το βιβλιάριο του, θα τον πετάνε έξω από το νοσοκομείο την ώρα που έχει να κάνει τη θεραπεία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ επειδή εκεί σε αυτό ήθελα να σταθώ, στο θέμα το ασφαλιστικό αυτό που προτείνει, που πρότεινε ο κ Μητσοτάκης κ Σκρέκα. Πώς ακριβώς θα γίνει; βέβαια διευκρίνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπάρχουν και ερμηνευτικές εγκύκλιοι που θα βγουν και τα λοιπά, ωστόσο όμως είναι ένα ερώτημα εάν ενισχυθεί αυτός ο τρόπος που είπε, η ιδιωτική ασφάλιση στην επικουρική για τους νεοεισερχόμενους όπως είπε ασφαλισμένους, και οι περισσότεροι επιλέγουν αυτό το σύστημα το άλλο το σύστημα το δημόσιο θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του να πληρώνει δηλαδή την ασφάλιση ή θα φτωχοποιηθούν τα ταμεία; Κύριε Σπίρτζη;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό σημαίνει διάλυση του Κοινωνικού Συστήματος Ασφάλισης και σημαίνει και άλλα πράγματα. Σημαίνει κύριε Γιακουμή και αποδεικνύεται από αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι όλα αυτά τα χρόνια, έχει δίκιο ο κύριος Σκρέκας για τους μηχανικούς, όταν φωνάζαμε και αγωνιζόμασταν ότι δεν μπορεί ο άνεργος να πληρώνει 5.000 και 6.000 και 7.000 το χρόνο ασφαλιστικές εισφορές είτε έχει εισόδημα μηδέν είτε έχει 50.000 αυτό ως βασική αρχή ήρθε και θεράπευσε το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου με έναν ασφαλιστικό φορέα και από κει και πέρα, όντως οι ασφαλιστικές εισφορές στους μηχανικούς, στους γιατρούς, στους δικηγόρους ήταν υψηλές. Και για αυτό το πρώτο που κάναμε, ήταν να μειωθούν. Η βασική διαφορά λοιπόν τότε, με τη Νέα Δημοκρατία ήταν αυτό που έλεγαν και οι θεσμοί. Οι θεσμοί ήθελαν ένα πλήρως ανταποδοτικό σύστημα, εμείς πιστεύουμε σε ένα αναδιανεμητικό σύστημα που στηρίζει την κοινωνία τους αδύναμους, τους παλιούς συνταξιούχους. Εγώ και ο κύριος Σκρέκας φαντάζομαι είμαστε ασφαλισμένοι μετά το 93. Α είστε το 89. Είναι από τους παλιούς. Εγώ είμαι μετά το 93. Ήταν ο μεγάλος διαχωρισμός που έκανε ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη που επί της ουσίας παγίδευσε και έθαψε ασφαλιστικά τις νέες γενιές. Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται να το προχωρήσει. Δηλαδή να πει όποιος θέλει θα έχει επικουρική σύνταξη στο δημόσιο επαγγελματικό ταμείο. Όποιος δεν θέλει θα έχει στο ιδιωτικό. Δηλαδή: οι σημερινοί συνταξιούχοι, οι επικουρικές συντάξεις είναι ελλειμματικές, καλά για τη δική μας γενιά δεν το συζητάμε, και όσοι είναι νέοι ασφαλισμένοι από δω και πέρα, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Όποιος μπορεί θα παίρνει. Και ασφάλιση ιατροφαρμακευτική. Όποιος μπορεί θα παίρνει. Όποιος κερδίζει θα έχει. Όποιος δεν κερδίζει θα πεθαίνει. Ε, δεν είναι σύστημα αυτό κοινωνικής ασφάλισης.

•Για την Απλή Αναλογική και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γίνεται πολύ μεγάλη κουβέντα για το θέμα του εκλογικού νόμου. Ξέρετε εξαρτώνται πάρα πολλά από τον εκλογικό νόμο. Υπάρχει ο νόμος για την απλή αναλογική αν δεν γίνει η κυβέρνηση πάμε μετά σε δεύτερες εκλογές με το σύστημα αυτό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν είπε ότι είναι καταστροφικό οι δεύτερες εκλογές να γίνουν με απλή αναλογική, και ότι όταν θα γίνει πρωθυπουργός , αν τον επιλέξει ο κόσμος να τον κάνει πρωθυπουργό θα καταργήσει το νόμο αυτό και άρα δεν θα είναι συνδεδεμένη η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας με τη βιωσιμότητα της εκάστοτε Κυβέρνησης. Θέλω ένα σχόλιο από σας
{… }
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Να τα πιάσουμε ένα-ένα; Γιατί κάνατε δύο ερωτήματα. Το ένα είναι για την απλή αναλογική, που το απορρίπτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να δούμε τι έγινε μέχρι τώρα στη χώρα που δεν είχαμε απλή αναλογική; Είχαμε συνήθως μονοκομματικές κυβερνήσεις, άρα είχαμε μία καθαρή εντός εισαγωγικών διακυβέρνηση από ένα κόμμα, που μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε. Δηλαδή, παλαιοκομματισμός, τα λάθη που είπε κομψά ο κ Σκρέκας, να παίρνεις από τα ασφαλιστικά ταμεία, για να το συνδέσουμε με το προηγούμενο, από το ΙΚΑ ας πούμε και να το κάνεις μη βιώσιμο, από τον ΟΑΕΕ, να κάνεις το PSI, να οδηγείς, για να γίνει το PSI και όλα τα υπόλοιπα, για να έχεις τα αποτελέσματα και τα αδιέξοδα που είχαμε στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Και πάμε να δούμε, αυτοί που μας οδήγησαν, που οδήγησαν τη χώρα μέσα σε αυτή τη δίνη της ύφεσης και της πρωτόγνωρης αν θέλετε ταλαιπωρίας -και όχι μόνο- καταστροφής που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στο μέλλον; Ή μπορούν να την οδηγήσουν αυτοί που την έβγαλαν και τελείωσαν τα προγράμματα; Το δεύτερο. Μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς συγκλίσεις και πολιτικές συναινέσεις για να πάμε στο αύριο; Από την εμπειρία τη δική μου στο Τεχνικό Επιμελητήριο, τα ξέρει και ο κύριος Σκρέκας, εκεί, είχαμε όντως ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, με  παρατάξεις διαφορετικές και πηγαίναμε, βρίσκαμε τις συγκλίσεις και προχωρούσαμε. Και ανά θέμα πολλές φορές, αν δε μπορούσαμε να έχουμε έτσι  ένα μεγάλο πλαίσιο και πρόγραμμα και μία  συμφωνία. Τι προτείνει τώρα κ Μητσοτάκης; Την επιστροφή στο παρελθόν. Κατάργηση της απλής αναλογικής και μονοκομματικές κυβερνήσεις. Επειδή προφανώς η Νέα Δημοκρατία τα έκανε καλά τα προηγούμενα χρόνια. Πάμε τώρα στο επόμενο. Πάμε στο Μακεδονικό. Κλείνει από τη μία το μάτι στην ακροδεξιά που εμπεριέχεται στη Νέα Δημοκρατία έτσι; και από την άλλη κλείνει το μάτι στο Ποτάμι για να μην ψηφίσει τη συμφωνία με τη FYROM. Πολύ ωραία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ούτε ο κύριος Καμμένος θα ψηφίσει. Και πριν από λίγο μάλιστα δήλωσε:" Δεν θα αφήσω να έρθει στη Βουλή η συμφωνία, θα αποσύρω την εμπιστοσύνη μου". Πριν από λίγο τα είπε.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εντάξει, εντάξει. Θα έρθει η συμφωνία, αν ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και οι διαδικασίες, δεν είναι μόνο το δημοψήφισμα στη FYROM, είναι να αλλάξει και το Σύνταγμά τους. Δεν είναι εύκολο για μία χώρα να αλλάξει το Σύνταγμά της. Για σκεφτείτε να ήταν μία συμφωνία που έπρεπε να την κάνουμε εμείς. Για να δούμε όμως.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Σπίρτζη σε περίπτωση που έρθει αυτή η συμφωνία, και αν κυρωθεί με κάποιο τρόπο στη Βουλή, βρείτε κάποιους βουλευτές από τη στιγμή που οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν όπως κάθετα δηλώνει σε κάθε περίπτωση ο κ Καμμένος. Το ερώτημα είναι θα συνεχίσει να υπάρχει αυτή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μπορεί να συνυπάρχουν μετά εφόσον σε ένα τόσο βασικό ζήτημα έχουν αυτή την κάθετη διαφωνία Μα λέει ο κ Καμμένος θα αποσύρει και την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το είπε. Ωραία. Μπορεί να υπάρχουν άλλες συγκλίσεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή; Από άλλα κόμματα.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μπορεί να υπάρχουν άλλες συγκλίσεις. Εγώ άλλο θέλω να ρωτήσω. Αν η χώρα μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται στο χθες. Αν θα συνεχίσει στο δόγμα του κινδύνου από Βορρά, ή αν θα έχει ενδοχώρα στα Βαλκάνια, αν θα κάνει τη Θεσσαλονίκη κέντρο εμπορικό, παραγωγικό πολιτιστικό, και βεβαίως τη Βόρεια Ελλάδα, ή θα συνεχίσουμε μία λογική κλειστών επί της ουσίας εμπορικών οικονομικών συνόρων με τους γείτονές μας. Αυτό είναι ξέρετε ένας δογματισμός που στη δεξιά, υπάρχει παραδοσιακά. Και ακριβώς αυτό δείχνει, ότι δε μπορεί η Νέα Δημοκρατία με το πολιτικό εύρος που έχει, γιατί φιλοξενεί αντικρουόμενες πολιτικές δυνάμεις και στο θέμα της συμφωνίας της FYROM, να συνεχίσει και να πάει τη χώρα στο μέλλον.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ για την κεντροαριστερά Θέλω να ρωτήσω. Για την πρόσκληση.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ:: Κοιτάξτε για την κεντροαριστερά υπάρχουν στελέχη αν θέλετε τάσεις ή μέρη σε διάφορα κόμματα της κεντροαριστεράς όπως αυτοπροσδιορίζεται που είναι κεντροαριστερά. Υπάρχουν και τα πολιτικά σχήματα που πρέπει να αποδείξουν αν είναι κεντροαριστερά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αναφέρεστε στο ΚΙΝΑΛ για παράδειγμα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αναφέρομαι εκεί που αναφέρομαι. Όταν έχεις ταυτόσημη πολιτική ακόμα και στο θέμα της απλής αναλογικής…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο ΚΙΝΑΛ αναφέρεστε, καταλαβαίνω.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, στη FYROM.  Στη Συμφωνία με τη FYROM.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και στην FYROM. Το ίδιο είναι.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με τις ακροδεξιές εκδοχές της Νέας Δημοκρατίας, κάτι σημαίνει αυτό. Είναι μία ψευδεπίγραφη…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα αναφέρεστε και τον κύριο Καμμένο. Γιατί ο κύριος Καμμένος στη FYROM δε συμφωνεί.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ο κύριος Καμμένος είναι δεξιά. Είναι κεντροδεξιά, καλύπτει αυτό το εύρος μεταξύ δεξιάς-κεντροδεξιάς. Μιλάμε τώρα για την κεντροαριστερά μου κάνατε ερώτηση, και λέω αν η κεντροαριστερά έχει ένα πολιτικό σχήμα το οποίο λέει, ότι είναι κεντροαριστερά και έχει ταυτόσημες απόψεις σε κεντρικά θέματα: στην απλή αναλογική, στη συμφωνία με τη FYROM και σε πολλά άλλα με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τι είδος κεντροαριστερά είναι;

•Για τις αναφορές που έκανε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στη λειτουργία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μία τελευταία ερώτηση για το Μάτι, τους πυρόπληκτους, τη διαδικασία των αποζημιώσεων γιατί μας πιέζει πάρα πολύ ο χρόνος κύριε Σπίρτζη.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αλλά πριν πάμε στο Μάτι να πάμε και σε κάποια θέματα της ομιλίας του κυρίου Μητσοτάκη με το Υπουργείο Μεταφορών. Ο κύριος Μητσοτάκης είπε χθες ότι θα πάει τις Αστικές συγκοινωνίες….
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπε  ο κ. Μητσοτάκης για τις υποδομές, είπε και για τον ΟΑΣΘ.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αφήστε τις υποδομές. Ναι  για τον ΟΑΣΘ. Αυτό θέλω να πω. Για τις υποδομές είπε όντως καλά λόγια. Εγώ δε συμφωνώ. Δεν έχει η χώρα επαρκείς υποδομές ακόμη, κι αυτή είναι μία κουβέντα που πρέπει να την κάνουμε. Λοιπόν, πάμε στον ΟΑΣΘ. Εμάς δηλαδή η αντίληψή μας για τις υποδομές είναι άλλη. Ναι ολοκληρώσαμε τα έργα που έπρεπε να ολοκληρωθούν, έχουμε το σχεδιασμό και τρέχουν όλοι οι διαγωνισμοί για τη νέα γενιά έργων, αλλά η χώρα έχει ανάγκη από πολλές υποδομές. Πάμε για τον ΟΑΣΘ. Ο κ Μητσοτάκης χτες πρότεινε ΣΔΙΤ στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. Δηλαδή, όχι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, όχι αυτό που ζητούσε η κοινωνία της Θεσσαλονίκης, διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όχι κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος- 60 χρόνια σκάνδαλο στον ΟΑΣΘ… Άρα κάποιοι από αυτούς, αυτό πρότειναν και πριν κρατικοποιήσουμε τον ΟΑΣΘ, να συνεχίσουν να σπαταλάνε το δημόσιο χρήμα και μάλιστα όπως το σπαταλούσαν. Λοιπόν, αυτό όμως, είναι ένα δείγμα το τι περιμένει τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα και τις αστικές συγκοινωνίες γενικά. Και θα ήθελα και μία συμβουλή στους συμβούλους του κ. Μητσοτάκη. Το 2019, όντως εφαρμόζεται η οδηγία, αλλά η οδηγία έχει και συγκεκριμένα αν θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις και προβλέπει ότι μπορούμε σα χώρα να έχουμε δημόσιες αστικές συγκοινωνίες και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπορούμε;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Προφανώς. Και έχει κριθεί και από το ΣτΕ και παντού.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ και τον Υπουργό Υποδομών κ Χρήστο Σπίρτζη και τον κύριο Κώστα Σκρέκα Βουλευτή Τρικάλων, να τα λέμε αυτά γιατί εκλογές έρχονται και πρέπει να ξέρει ο κόσμος που εκλέγεστε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε έρχονται κ. Σπίρτζη;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σε ένα χρόνο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς που θα είστε υποψήφιος Κύριε Υπουργέ;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα δούμε, Θα δούμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λοιπόν, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλημέρα σας.
Μπορείτε τα τη δείτε εδώ: https://youtu.be/gpsdZdEUIk4
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων