11/12/2018 META ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 11/12/2018 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου23/02/2018

Χαιρετισμός του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην Ημερίδα με θέμα «Και Αρχαία και Μετρό» που συνδιοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και η Αττικό Μετρό Α.Ε.

Αγαπητή Λυδία, φίλες και φίλοι,  εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου, σήμερα είναι η απόδειξη ότι τα έργα Υποδομών και ο Πολιτισμός, η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μπορούν να πάνε μαζί, μπορούν να συμβάλλουν στο να γίνει η Θεσσαλονίκη -να υλοποιήσουμε το όραμά μας- το κέντρο, όχι μόνο το εμπορικό, των συνδυασμένων μεταφορών, το παραγωγικό, του εμπορίου, αλλά και το πολιτιστικό.
Δε μπορεί να γίνει η Θεσσαλονίκη μας το κέντρο των Βαλκανίων και να μην είναι και το πολιτιστικό κέντρο των Βαλκανίων, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε και άλλα προβλήματα που απασχολούν και τη χώρα και τα Βαλκάνια, ειδικά τον τελευταίο καιρό.
Θα ήθελα να μην ευχαριστήσω τα στελέχη της Αττικό Μετρό σ’ αυτή την εκδήλωση. Αυτά, θα τα ευχαριστήσουμε σε λίγους μήνες όταν ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία της βασικής γραμμής του Μετρό και η ολοκλήρωση των έργων υποδομής για την Καλαμαριά. Θα ήθελα, όμως, να ευχαριστήσω τη Λυδία την Κονιόρδου για τη συνεργασία που είχαμε, γιατί, χωρίς να προχωρήσουν οι αρχαιολογικές εργασίες, Μετρό δε θα είχαμε στη Θεσσαλονίκη.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Βλαζάκη και την κυρία Βελένη για την πολύ στενή συνεργασία, όχι στη λογική του «κλείνουμε τα μάτια» για τα ευρήματα της πολιτιστικής κληρονομιάς που είχαμε, αλλά για το πώς τα διασφαλίζουμε και τα διαφυλάσσουμε καλύτερα, τα αναδεικνύουμε, χωρίς όμως το Μετρό της Θεσσαλονίκης να είναι ανέκδοτο, αλλά να είναι ένα έργο που προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Και γι’ αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω σήμερα τους αρχαιολόγους μας και όχι τους μηχανικούς μας και το τεχνικό δυναμικό. Να γίνει μια αναφορά στα ονόματα των βασικών αρχαιολόγων που δούλεψαν στο έργο, να ευχαριστήσουμε την κυρία Γιατρουδάκη στο Υπουργείο, την κυρία Μπακιρτζή, την κυρία Αχειλαρά, την κυρία Παϊσίδου, την κυρία Μακροπούλου, την κυρία Μισαηλίδου, τον κύριο Κανονίδη, συγγνώμη αν κάνω λάθος σε κάποιο όνομα, όπως και την κυρία Βασιλειάδου, την κυρία Κωνσταντινίδου, την κυρία Λαμπροθανάση, την κυρία Πρωτοψάλτη και την κυρία Τσεβρένη. Καλό θα είναι να έχετε και κανέναν αρχαιολόγο. Είναι η συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες. Αν το δούμε απ’ την οπτική γωνιά του φύλου είμαστε ισχνή μειοψηφία στους αρχαιολόγους. θα ήθελα επίσης να πω ότι τα ευρήματα είναι πάρα πολύ σημαντικά και για να τα αναδείξουμε, έχουμε πει με τη Λυδία και με την Αττικό Μετρό, με τη βοήθεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, οι δύο πρώτοι σταθμοί που, αμέσως μετά το Πάσχα, θα είναι έτοιμοι στο σύνολό τους, να γίνουν δύο εκθέσεις που να παρουσιάζουμε τη δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια με πολύ κόπο και πολύ κόστος για τον ελληνικό λαό.
Να ανοίξουν οι σταθμοί στον κόσμο, στους πολίτες, να δουν και τη τεχνική δουλειά που γίνεται και τα ευρήματα που υπήρχαν και να ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, για να μπορέσει να γίνει κατανοητό, ότι Μετρό και Αρχαία μπορούν να πάνε μαζί, ότι οι υποδομές με την πολιτιστική κληρονομιά μπορούν και πρέπει να είναι ταυτόσημες έννοιες και ότι το μετρό, επιτέλους, μαζί με τις αρχαιολογικές εργασίες τελειώνει και θα δοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και στους πολίτες της χώρας.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεργασία. Συγχαρητήρια στους αρχαιολόγους και στο Υπουργείο Πολιτισμού που τους εποπτεύει και εύχομαι η δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια με τη συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών, της Αττικό Μετρό, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, να είναι το υπόδειγμα για τις υπόλοιπες Υποδομές που έχουμε να κάνουμε στη χώρα.
Ευχαριστώ πολύ.
'Αλλα νέα σε αυτή την κατηγορία
14/12/2018 Δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το φράγμα Χαβρία στη Χαλκιδική
14/12/2018 Συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στη «ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και το δημοσιογράφο κ. Αντώνη Τελόπουλο.
12/12/2018 Επίσκεψη Γ.Γ. Υποδομών και Μεταφορών σε Εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ και στην Αχαΐα
10/12/2018 Καθορίστηκαν με Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι προθεσμίες και οι διαδικασίες χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής για την ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή των πληγέντων κτιρίων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018
10/12/2018 Συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9» και τη δημοσιογράφο κ. Γιάννα Παπαδάκου
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο