17/10/2018 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 17/10/2018 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου23/01/2017

Δηλώσεις Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην ΕΡΤ για το Σύμφωνο Κατανόησης που υπογράφηκε μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ - RZD International, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στη Ρωσία μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του κ. Μαξίμ Σοκόλωφ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρακτικά τι σημαίνει αυτό το Σύμφωνο Κατανόησης που υπέγραψε η ΕΡΓΟΣΕ με τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Έχουμε μια πολιτική για την εξωστρέφεια της χώρας, των ελληνικών τεχνικών εταιρειών, και των δημόσιων και των ιδιωτικών. Επομένως, δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στη συνεργασία των δημόσιων κατασκευαστικών φορέων – κι ένας από αυτούς είναι η ΕΡΓΟΣΕ - σε τρίτες χώρες.
Πιστεύουμε ότι το Σύμφωνο Κατανόησης με τους Ρωσικούς Σιδηρόδρομους, που είναι μια εταιρεία που έχει πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους και έργα σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, είναι μιας στρατηγικής σημασίας συμφωνία.
Εκφράζει τη βούληση των δύο πλευρών να υπάρξει συνεργασία στον τομέα των Μεταφορών, στους τομείς διαχείρισης έργων, της κατασκευής των σιδηροδρομικών έργων σε δίκτυα βαλκανικών χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης,  αλλά και σε χώρες της Βορείου Αφρικής και της Ασίας.
Πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ κρίσιμη συμφωνία, όπως κρίσιμη είναι και η μεταφορά τεχνογνωσίας των Ρώσικων Σιδηροδρόμων σε θέματα εμπορευματικών κέντρων, logistics και σε θέματα σχεδιασμού.
Μπορούμε πραγματικά να χτίσουμε με τους Ρώσικους Σιδηροδρόμους αλλά και με τη Ρωσία διμερείς σχέσεις που θα βοηθήσουν πάρα πολύ τη χώρα μας να ολοκληρώσει τις σιδηροδρομικές υποδομές, όπως επίσης και τα ερευνητικά μας κέντρα, τα οποία μπορούν να προσανατολιστούν και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα. Και βεβαίως, θα βοηθήσουν τις ελληνικές εταιρείες να αποκτήσουν την εξωστρέφεια που οφείλουν εδώ και χρόνια να έχουν και δεν έχουν.
Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε πάρα πολλούς έλληνες επιστήμονες σε ελληνικές εταιρείες, δημόσιες και ιδιωτικές, αντί να αναγκάζονται να πηγαίνουν μόνοι τους στο εξωτερικό με χαμηλούς μισθούς και με μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας