15/04/2019 Ημερομηνία διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου17/03/2016

Δηλώσεις Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστου Σπίρτζη – Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη

Ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση στο υπουργείο, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας ΥΠΟΜΕΔΙ- Περιφέρειας Κρήτης. Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της υπογραφής, απόφασης έγκρισης ανάθεσης, με την οποία ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ δίνει οριστική λύση ολοκλήρωσης της κατασκευής του οδικού άξονα Ηράκλειο Μεσαρά Κρήτης.
Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο όλων των έργων της Περιφέρειας Κρήτης. Αμέσως μετά, ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο Περιφερειάχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Υπουργός: Είχαμε μία από τις πολλές συναντήσεις συνεργασίας  με τον κύριο Περιφερειάρχη. Σήμερα τον ενημέρωσα και για την εξέλιξη του διαγωνισμού για Μεσαρά. Υπογράφηκε η 3η εργολαβία, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτό το έργο και αυτή είναι η απάντηση σε όλους τους κινδυνολόγους, που είχαν ευθύνες στο παρελθόν για το συγκεκριμένο έργο και για τις ελλιπείς υποδομές της Κρήτης. Ήθελαν να δημιουργήσουν  άλλες εντυπώσεις στον Κρητικό λαό.
Σε λίγες ημέρες θα ολοκληρωθούν επίσης οι διαδικασίες για την ανάθεση του έργου οδοποιίας Εξάντη – Πανόρμου στο Ρέθυμνο. Προχωράει το έργο για την οδική ασφάλεια και την αναβάθμιση τμημάτων του Βόρειου Οδικού ¶ξονα Κρήτης και εργαζόμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια για την ωρίμανση και την υλοποίηση του Βόρειου Οδικού ¶ξονα Κρήτης, όπως έχουμε δεσμευτεί.
Τα έργα αυτά είναι αναγκαία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κρήτης και τις ανάγκες των Κρητικών, που έχουν βαρεθεί τα λόγια και τις υποσχέσεις και πρέπει να δουν συγκεκριμένες ενέργειες και συγκεκριμένα έργα να υλοποιούνται.

Περιφερειάρχης: Μια ακόμη συνάντηση με τον κύριο υπουργό, τον κ. Σπίρτζη, για όλα τα θέματα που αφορούν το νησί μας. Έχουμε το θετικό αποτέλεσμα, ότι επιτέλους ο δρόμος προς την Μεσαρά, ένα πάγιο αίτημα, όλων των κατοίκων της Μεσαράς βρίσκει την λύση και βρίσκει την λύση με την υπογραφή από τον κύριο Υπουργό της ένταξης του έργου και την υπογραφή με τους αναδόχους για να προχωρήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα. Επίσης μετά από τις συναντήσεις που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα προχωράει και η υπογραφή της σύμβασης για το Εξάντη – Πάνορμο και όπως γνωρίζεται το έργο Γούρνες και Χερσόνησο προχωράει ικανοποιητικά με τους αναδόχους των έργων.
Παράλληλα, έχουμε δεσμευτεί για την οδική ασφάλεια για τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης, που ήδη είναι και οι πρώτες μελέτες έτοιμες και πιστεύουμε ότι το επόμενο τρίμηνο θα μπορούν να δημοπρατηθούν. Ένα έργο, που θα ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια και επίσης για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης, που δεν είναι άλλο από τον ΒΟΑΚ του νησιού μας, που με την πρόταση που έχουμε καταθέσει πρέπει να ωριμάσουν οι μελέτες και να γίνει αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο και επαναλαμβάνω και πάλι χωρίς διόδια. Είναι θετικός ο Υπουργός πάνω σε αυτό γιατί δεν υπάρχει άλλος παράλληλος δρόμος για να πάει ο επισκέπτης ή ο κάτοικος του νησιού από το ένα άκρο στο άλλο. Εμείς έχουμε εβδομαδιαία συνεργασία, τόσο με τον κύριο Υπουργό, όσο και με τα στελέχη του Υπουργείου, μέχρι να δούμε τις τελικές υπογραφές και σήμερα είναι μια θετική εξέλιξη για την Κρήτη, για την κοινωνία της Μεσαράς, που τόσα χρόνια περίμενε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο και θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον κ. Σπίρτζη και οι μεγάλες ευχαριστίες θα είναι με τον ΒΟΑΚ που είναι ένα αίτημα όλων των κατοίκων του νησιού μας.
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης ¶δειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης ¶δειας Κυκλοφορίας
¶δεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων