15/01/2018 Ημερίδα με θέμα: «Εισαγωγή της Θεματικής Ενότητας: Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια στα Δημοτικά σχολεία της Χώρας» και παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «E drive Academy»
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου26/01/2006

Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP)

Αύριο (Παρασκευή 27/1/2006) πραγματοποιείται στην Αθήνα, η Σύνοδος των Υπουργών Μεταφορών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP), την οποία διοργανώνει η χώρα μας ως προεδρεύουσα της SEECP έως τον προσεχή Μάιο.

Η Σύνοδος αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη χώρα μας καθώς πρωταγωνιστεί και καθορίζει τις σιδηροδρομικές εξελίξεις των βαλκανικών χωρών για την ερχόμενη 20ετία.

Στη SEECP συμμετέχουν 10 κράτη: Αλβανία, πΓΔΜ, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία και Μαυροβούνιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία & Μολδαβία.

Βασικός στόχος της Ελληνικής Προεδρίας της Διαβαλκανικής Συνεργασίας, είναι η προώθηση της ανταγωνιστικότητας των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους ταξιδιού σε βασικά τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή.

Τα παραπάνω αποτυπώνονται σε Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) που θα υπογράψουν οι Υπουργοί Μεταφορών στην αυριανή συνάντηση για τη δημιουργία ενός σιδηροδρομικού δικτύου υψηλών προδιαγραφών που θα συνδέει τους βασικούς κόμβους – πρωτεύουσες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας