08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου20/06/2014

Σε κυκλοφορία από το πρωί της Παρασκευής 20 Ιουνίου 2014 η ηλεκτροκίνηση του τμήματος του Προαστιακού Σιδηρόδρομου «Οινόη – Χαλκίδα».

Αποδόθηκε σε κυκλοφορία το πρωί της Παρασκευής 20 Ιουνίου 2014, παρουσία του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μ. Χρυσοχοΐδη  η ηλεκτροκίνηση του τμήματος του Προαστιακού Σιδηρόδρομου «Οινόη – Χαλκίδα». Ο υπουργός επιβιβάστηκε στη διερχόμενη από το σταθμό «Αυλίδα» αμαξοστοιχία και συνταξίδεψε με τους επιβάτες του προαστιακού ως τη Χαλκίδα.
«Είναι η πρώτη άφιξη τρένου του προαστιακού με ηλεκτροκίνηση στη Χαλκίδα. Είναι μια νέα εξέλιξη πολύ σημαντική, διότι έχουμε ένα τρένο, που είναι λιγότερο ρυπαρό  περιβαλλοντικά, πιο φθηνό ως προς την κίνησή του, γρηγορότερο και ασφαλέστερο. Γι’ αυτό λοιπόν βρίσκομαι εδώ σήμερα, ούτως ώστε να πάρουμε τους πρώτους επιβάτες από Χαλκίδα προς Αθήνα. Ελπίζω σε λίγους μήνες να είναι έτοιμο και το τμήμα από την Οινόη μέχρι την Αθήνα και έτσι να έχουμε έναν σύγχρονο προαστιακό, ο οποίος ενώνει το μητροπολιτικό κέντρο με όλη την περιφέρεια. Σε λίγο από την Οινόη μέχρι το αεροδρόμιο θα είναι περίπου 35-40 λεπτά με ηλεκτροκίνητο προαστιακό, για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τους συμπολίτες μας», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ και συμπλήρωσε: «Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον φορέα δηλαδή που κινεί τα τρένα, αυτή τη στιγμή το κόστος της μεταφοράς, το κόστος της λειτουργίας των τρένων  είναι 50% λιγότερο. Καταλαβαίνετε, ότι έχει γίνει μια μεγάλη εξοικονόμηση την οποία να είστε βέβαιοι, ότι σε λίγο θα επιστρέψουμε στους συμπολίτες μας».
Πρόκειται για ένα τμήμα 21 χιλιομέτρων, από την λειτουργία του οποίου θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη: αξιοπιστία τήρησης δρομολογίων με την εκμετάλλευση ηλεκτροκίνητων συρμών και μείωση κόστους για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της μειωμένης κατανάλωσης πετρελαίου. Το δεύτερο βήμα, είναι η ηλεκτροκίνητη κυκλοφορία στο τμήμα Οινόη –Αφίδνες (Κιούρκα), συνολικού μήκους 31 χιλιομέτρων,  που αναμένεται  να υλοποιηθεί ως το Σεπτέμβριο και θα ακολουθήσει η ηλεκτροκίνητη λειτουργία Αθήνας-Αφιδνών και ταυτόχρονα Οινόης-Τιθορέας που αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά, στο πρώτο τρίμηνο του 2015.
Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης των βλαβών, που προκλήθηκαν από βανδαλισμούς και κλοπές τα προηγούμενα χρόνια στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των σταθμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου (ΣΚΑ- Αεροδρόμιο, ΣΚΑ - Κιάτο) και ειδικότερα σε ανελκυστήρες, κυλιόμενες κλίμακες, πίνακες πληροφόρησης επιβατών, καθώς και εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων. Πέρα από την αποκατάσταση, στόχος είναι η διαρκής βελτίωση και αναβάθμιση των προσφερόμενων προς τον επιβάτη υπηρεσιών. Ιδιαίτερη σημασία δίδεται και στη γραμμή «Αθήνα-Χαλκίδα», στην οποία οι επιβάτες που εξυπηρετούνται μηνιαίως φθάνουν τους 140.000, ενώ προβλέπεται, ότι με την ηλεκτροκίνητη λειτουργία ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά 40%.
«Θέλω να πω για μια ακόμη φορά, ότι τα δίκτυα μας ενώνουν, τα έργα μας ενώνουν. Δημιουργούμε προϋποθέσεις για να δημιουργούμε θέσεις εργασίας, απασχόληση για τα παιδιά μας που είναι άνεργα και ταυτόχρονα, να πηγαίνουμε με ασφαλή τρόπο και εμείς και τα εμπορεύματα στον προορισμό μας. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην κατασκευή αυτού του έργου», συμπλήρωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ και κατέληξε: «Θέλω να πω, ότι κάθε μέρα εργαζόμαστε σκληρά, για να δημιουργούμε έργα, τα οποία είναι παραγωγικά και εξυπηρετούν τους πολίτες κυρίως υπηρετούν τις λαϊκές τάξεις, τους ανθρώπους, που αυτή τη στιγμή υποφέρουν εξαιτίας της κρίσης. Ένα βήμα ήταν και η μείωση των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες. Ένα δεύτερο βήμα, είναι το γεγονός, ότι έχουμε καταστήσει τον προαστιακό ασφαλή, έχουμε επιδιορθώσει όλες τις βλάβες, έχουμε αποκαταστήσει όλες τις λεηλασίες και σήμερα ο προαστιακός είναι έτοιμος στην υπηρεσία των πολιτών, του λεκανοπεδίου και των πέριξ περιοχών».

Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων