08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ | 18/02/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΥΜΕ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - Δ34)
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου25/10/2005

Πρόγραμμα ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των μαθητών για την οδική ασφάλεια.

Επίσκεψη στο 6ο Λύκειο Ζωγράφου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι Υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων και Μεταφορών & Επικοινωνιών κκ Μαριέττα Γιαννάκου και Μιχάλης Λιάπης, με αφορμή την εφαρμογή του προγράμματος ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των μαθητών για την οδική ασφάλεια.

Το πρόγραμμα ξεκινά με τη διανομή 125.000 εκπαιδευτικών CD ROM για την θεωρητική εξέταση των υποψηφίων οδηγών στους μαθητές Γ’ Λυκείου όλης της χώρας.
Πρόκειται για το νέο σύστημα θεωρητικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, το οποίο μέσα στις επόμενες ημέρες θα εφαρμόζεται πλέον σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της χώρας.

Σημειώνεται ότι :
• Το νέο σύστημα, το οποίο σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και ο σχεδιασμός του έχει γίνει ώστε να είναι φιλικό προς τον χρήστη και απόλυτα ασφαλές προκειμένου να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρέμβασης.
• Τα ερωτηματολόγια για κάθε εξεταζόμενο δημιουργούνται κάθε φορά με τυχαία επιλογή από την βάση δεδομένων κατά την έναρξη της διαδικασίας εξέτασης.
• Η αντιστοίχηση των υποψηφίων με τους υπολογιστές για τις εξετάσεις γίνεται με αλγόριθμο τυχαίας επιλογής.
• Η σειρά των απαντήσεων κάθε ερώτησης είναι τυχαία κάθε φορά προκειμένου να αποφεύγεται το φαινόμενο αποστήθισης των απαντήσεων.
• Στο τέλος της εξέτασης το σύστημα εκτυπώνει τις ερωτήσεις που ετέθησαν στον υποψήφιο, τις απαντήσεις που έδωσε, την ορθότητα τους καθώς και το τελικό αποτέλεσμα.

Μιλώντας προς τους μαθητές ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών είπε:

«Η οδική ασφάλεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλύτερη εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών. Πρόσφατα διεθνή στοιχεία έδειξαν ότι δύο στους δέκα ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία είναι αρχάριοι ή νέοι οδηγοί. Γι αυτό και η πολιτεία επενδύει σε σας, τους οδηγούς του αύριο. Για να καταφέρουμε να αλλάξουμε την κουλτούρα οδήγησης στη χώρα μας. Να περιορίσουμε τα τροχαία. Να μειώσουμε τα θύματα αλλά και το ανυπολόγιστο κόστος το οποίο πληρώνει η ελληνική κοινωνία από το αίμα στην άσφαλτο.
Σήμερα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας ξεκινάμε τη διανομή του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος σε μορφή CD ROM, διότι θέλουμε χωρίς την πίεση των εξετάσεων να παίξετε και να μάθετε. Και αύριο να είστε όχι μόνο έτοιμοι για τις εξετάσεις αλλά και ευαισθητοποιημένοι για τα θέματα οδικής ασφάλειας.
Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος θεωρητικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών στα εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε την άμεση, αντικειμενική και εύκολη εξέταση των υποψηφίων οδηγών. Εξασφαλίζουμε απόλυτη διαφάνεια ενώ απλοποιούμε τις διαδικασίες για τη Δημόσια Διοίκηση.
Η εφαρμογή αυτού του συστήματος όμως σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας τρόπος παρέμβασης στην εξεταστική διαδικασία και θα περνούν μόνο οι καλά διαβασμένοι. Αυτοί που είναι πραγματικά έτοιμοι να οδηγήσουν».

Το σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα βρίσκεται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Mεταφορών και Επικοινωνιών www.yme.grΑπό το Γραφείο ΤύπουΣυνημμένα Αρχεία
word document Σχετικό Δελτίου Τύπου σε μορφή Microsoft Word
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης ¶δειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης ¶δειας Κυκλοφορίας
¶δεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων