22/04/2019 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και συγκρότηση των τριμελών επιτροπών αυτών» | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου24/10/2005

Παρουσίαση προγράμματος συνδυασμένων μετακινήσεων στην Ανατολική Αττική

  • Συνδυασμένες μετακινήσεις στην Ανατολική Αττική.
  • Συνεργασία ΟΑΣΑ- ΚΤΕΛ
  • Εξυπηρέτηση από το Μετρό των σταθμών του Προαστιακού στην Παλλήνη την Κάτζα και το Κορωπί.
  • Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία αναζήτησης "Βέλτιστης Διαδρομής" από τον ΟΑΣΑ.

Εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος συνδυασμένων μετακινήσεων στην Ανατολική Αττική, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη.

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία η οποία λειτουργεί από σήμερα, σε συνεργασία του Ομίλου ΟΑΣΑ (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ) και των ΚΤΕΛ Νομού Αττικής με στόχο την καλύτερη σύνδεση των Μεσογείων με το κέντρο της Αθήνας. Οι επιβάτες θα μπορούν πλέον να μετακινούνται συνδυάζοντας τις νέες γραμμές EXPRESS των ΚΤΕΛ "Σταθμός Κορωπίου - Λαύριο" ή "Σταθμός Κορωπίου - Πόρτο Ράφτη/Αυλάκι", τον Προαστιακό στο τμήμα Κορωπί - Σταθμός Λαρίσης και το Αστικό Δίκτυο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κάνοντας χρήση μόνο ενός εισιτηρίου.

Για τη διαδρομή Αθήνα - Λαύριο ισχύει το εισιτήριο αξίας 5,00 ευρώ και το αντίστοιχο με επιστροφή εντός της ίδιας ημέρας αξίας 9,00 ευρώ. Για τη διαδρομή Αθήνα - Πόρτο Ράφτη/Αυλάκι ισχύει το εισιτήριο αξίας 4,00 ευρώ και το αντίστοιχο με επιστροφή εντός της ίδιας ημέρας αξίας 7,00 ευρώ.

Η χρονική ισχύς των εισιτηρίων είναι 1 ώρα και 30 λεπτά και καλύπτει το χρόνο μετακίνησης με τα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ενώ δεν περιλαμβάνει το χρόνο διαδρομής με τις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS των ΚΤΕΛ. Στα εισιτήρια με επιστροφή ισχύει το ίδιο για κάθε κατεύθυνση ξεχωριστά. Τα παραπάνω εισιτήρια δεν ισχύουν για μετεπιβίβαση στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου και της Σαρωνίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο του ΟΑΣΑ 185, του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ 210 5272000 και του ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ 210 8808185. Πληροφορίες επίσης παρέχονται μέσω Internet στις αντίστοιχες ιστοσελίδες http://www.oasa.gr, http://www.proastiakos.gr και http://www.ktelattikis.gr

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Μιχάλης Λιάπης δήλωσε: "Εφαρμόζουμε πιστά τον σχεδιασμό μας για τη δημιουργία ενός ενιαίου και αλληλοσυμπληρούμενου δικτύου συγκοινωνιών που διευρύνει την κάλυψη του σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Προχωράμε σήμερα με μια καινοτόμο υπηρεσία η οποία παρέχει ταχύτερες και οικονομικότερες μετακινήσεις, συνδέοντας την ραγδαίως αναπτυσσόμενη Ανατολική Αττική με το κέντρο της Αθήνας. Μια υπηρεσία η οποία βελτιώνει σημαντικά την καθημερινότητα του πολίτη. Αυτή η πρωτοβουλία συνεργασίας των ΚΤΕΛ με τον ΟΑΣΑ αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τα πλεονεκτήματα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε σύγκριση με το ΙΧ, με στόχο τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους. Η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα με την παροχή συνδυασμένων υπηρεσιών μετακινήσεων και στη Δυτική Αττική. Με αυτό τον τρόπο θα εξυπηρετηθούν αποτελεσματικότερα οι νέες περιοχές που καλύπτονται πλέον από τον Προαστιακό".


Στη συνέχεια ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών επισκέφθηκε τον σταθμό του Προαστιακού στο Κορωπί όπου ανακοίνωσε ότι σε τρεις μήνες οι σταθμοί του Προαστιακού στην Παλλήνη, την Κάντζα και το Κορωπί θα εξυπηρετούνται και από το Μετρό.

Η Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας έχει ήδη διερευνήσει τις πρόσφορες τεχνικές λύσεις για την εξυπηρέτηση των τριών σταθμών. Θα προσχωρήσει άμεσα σε τροποποιήσεις τμήματος των υφισταμένων αποβαθρών (ανύψωση και κατά πλάτος επέκταση με αυτόματο σύστημα υψηλής τεχνολογίας) ώστε να είναι προσβάσιμες από το επιβατικό κοινό για τους συρμούς του Μετρό, σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Ο κ. Λιάπης τόνισε : "Υλοποιώντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας προχωρούμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε από τις αρχές του 2006 οι συρμοί του Μετρό να εξυπηρετούν την Παλλήνη, την Κάντζα και το Κορωπί διευκολύνοντας σημαντικά τις μετακινήσεις των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή. Η σύνδεση των Μεσογείων με το Μετρό αλλάζει ουσιαστικά τα δεδομένα των μετακινήσεων στην ευρύτερη περιοχή διευκολύνοντας την ανάπτυξη της, καθώς την φέρνει ακόμα πιο κοντά στην Αθήνα".

-Τέλος ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών αναφέρθηκε στη νέα υπηρεσία πληροφόρησης του ΟΑΣΑ η οποία τίθεται σε λειτουργία σήμερα. Πρόκειται για την "Αναζήτηση Βέλτιστης Διαδρομής" μέσω του δικτυακού του τόπου στη διεύθυνση http://www.oasa.gr

Η υπηρεσία αυτή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να βρει τη βέλτιστη επιλογή μέσων και διαδρομών με όλα τα Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό, μετρό, τραμ και προαστιακό) για τις μετακινήσεις του.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε μία τεράστια βάση δεδομένων και με πολύπλοκους αλγορίθμους βρίσκει το βέλτιστο συνδυασμό των συγκοινωνιακών μέσων, προκειμένου ο χρήστης να μετακινηθεί από ένα σημείο του λεκανοπεδίου σε ένα άλλο. Ο χρήστης εισάγει το σημείο εκκίνησης της διαδρομής του και το επιθυμητό σημείο προορισμού και σε ελάχιστο χρόνο έχει στην οθόνη του υπολογιστή του τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα" του Γ’ ΚΠΣ (Πρόγραμμα Τεχνολογικών Επιδεικτικών Εργων ΠΕΠΕΡ) και συγχρηματοδοτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας.

Ο κ. Λιάπης δήλωσε : «Η ανάπτυξη των συγκοινωνιών στην Αττική προϋποθέτει εκτός από την διεύρυνση του δικτύου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την καλύτερη πληροφόρηση του επιβατικού κοινού. Η νέα υπηρεσία του ΟΑΣΑ δίνει πλέον στους επιβάτες να σχεδιάσουν με απόλυτη ακρίβεια το δρομολόγιο που θέλουν να ακολουθήσουν συνδυάζοντας όλα τα Μέσα. Και αυτό ενισχύει την στρατηγική του ενιαίου δικτύου την οποία εφαρμόζουμε. Σύντομα αυτή η υπηρεσία δεν θα είναι μόνο διαδικτυακή καθώς θα δημιουργηθούν ηλεκτρονικά κιόσκια στην Ομόνοια και το Σύνταγμα από τα οποία οι επιβάτες θα μπορούν να αναζητούν τη "Βέλτιστη Διαδρομή».


Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης της υπηρεσίας το κοινό μπορεί να βρει εκτός από τον δικτυακό τόπο www.oasa.gr και στα ενημερωτικά φυλλάδια που διανέμονται από τα ειδικά σημεία διανομής του ΟΑΣΑ.

Από το Γραφείο Τύπου
Συνημμένα Αρχεία
word document Σχετικό Δελτίου Τύπου σε μορφή Microsoft Word
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης ¶δειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης ¶δειας Κυκλοφορίας
¶δεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων