08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ | 18/02/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΥΜΕ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - Δ34)
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου07/06/2011

Απάντηση στη Ν.Δ. για το αεροδρόμιο Καστελλίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την αναβολή δημοπράτησης του αεροδρομίου Καστελλίου Ηρακλείου είναι μια ακόμη απόδειξη της μεγάλης προχειρότητας με την οποία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τα δημόσια έργα το κόμμα της Ν.Δ.
Αναμφίβολα το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη. Η δημοπράτησή του θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί κατάλληλα. Δυστυχώς όμως και κατά πάγια τακτική της προηγούμενης Κυβέρνησης, είχε δημοπρατηθεί χωρίς καν στοιχειώδη προετοιμασία:
-    Δεν είχε εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου που περιλαμβανόταν στα Τεύχη Δημοπράτησης.
-    Δεν είχαν προσδιοριστεί τα αναγκαία βοηθήματα αεροναυτιλίας.
-    Δεν είχαν καθοριστεί οι όροι συλλειτουργίας του πολιτικού και στρατιωτικού αεροδρομίου στο Καστέλλι.
-    Και θα μπορούσε κανείς να συνεχίσει να αναφέρει τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις, την περιβαλλοντική αδειοδότηση και πολλές ακόμα ελλείψεις.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει επιλύσει όλα τα τεχνικά και διοικητικά προβλήματα και έχει υποβάλει αίτημα δανειοδότησης του έργου στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
    Πέραν όμως από αυτά, το έργο είχε υπερσχεδιαστεί. Για το λόγο αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό υπέβαλαν προτάσεις περιορισμού των μη αναγκαίων δαπανών και ανάπτυξης του αεροδρόμιου σε φάσεις. Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εύλογα έκρινε αναγκαία την προσαρμογή των όρων του διαγωνισμού στα καινούργια δεδομένα της χρηματοπιστωτικής αγοράς, ώστε να επιτευχθεί η υποβολή αξιόλογων προσφορών στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού.
    Η πρακτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ. στο παρελθόν να δημοπρατεί ανώριμα έργα, για λόγους εντυπωσιασμού έχει τινάξει στον αέρα τις Παραχωρήσεις και όχι μόνο.
    Η Ν.Δ. με την ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι ποτέ δεν ανέλαβε τις ευθύνες της για τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε και ότι δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τις διαδικασίες που απαιτούνται για την επιτυχή παραγωγή των δημοσίων έργων.


Συνημμένα Αρχεία
word documentΑπάντηση στην ΝΔ για το αεροδρόμιο Καστελλίου
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων