08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ | 15/02/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΥΜΕ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - Δ33)
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου19/07/2010

Εγκαίνια του Κάθετου ¶ξονα «Σιάτιστα-Ιεροπηγή/Κρυσταλλοπηγή»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, μετέβη στους Νομούς Κοζάνης και Καστοριάς μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Έργων, Σέργιο Λαμπρόπουλο, τους Βουλευτές  Γιάννη Βλατή και Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κύρκο, τον Πρόεδρο της «Εγνατίας Α.Ε.», Αναστάσιο Μουρατίδη, καθώς και Δημάρχους και Νομάρχες της περιοχής, για τα εγκαίνια στο τμήμα «Α/Κ Βογατσικού-Α/Κ Αλιάκμονα», του Κάθετου ¶ξονα «Σιάτιστα-Ιεροπηγή/Κρυσταλλοπηγή», της Εγνατίας Οδού.

Με την παράδοση του τμήματος αυτού ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος από τη Σιάτιστα μέχρι την Κορομηλιά, μήκους 51 χιλιομέτρων, που συνδέει την Εγνατία Οδό με την Καστοριά και τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στον Ανισόπεδο Κόμβο Βογατσικού.

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:
«Η Εγνατία Οδός είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει κατασκευαστεί μέχρι τώρα στη χώρα μας. Το στήριξαν και το στηρίζουν όλες οι Κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα. Οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι Βορειοελλαδίτες πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτό το έργο. Ήταν και είναι μια μεγάλη γεωστρατηγική επιτυχία. Για να αποκτήσει όμως τα δυναμικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά της χαρακτηριστικά, θα πρέπει πέρα από τον βασικό οριζόντιο άξονα, ο οποίος ολοκληρώνεται σύντομα, να ολοκληρωθεί και η κατασκευή των καθέτων συνδέσεων της με τις Βαλκανικές Χώρες και τα τοπικά και περιφερειακά αναπτυξιακά κέντρα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Για εμάς η Εγνατία δεν είναι μόνο ένας διαμπερής οδικός άξονας, είναι ένα δίκτυο υποδομών, ραχοκοκαλιά της Εγνατίας Ζώνης Ανάπτυξης, αποφασιστικός μοχλός της δυναμικής εξωστρέφειας της μεθοριακής ζώνης και της χώρας.
Σήμερα, παραδίδουμε στην κυκλοφορία το τμήμα «Α/Κ Βογατσικού-Α/Κ Αλιάκμονα», του Κάθετου ¶ξονα «Σιάτιστα-Ιεροπηγή/Κρυσταλλοπηγή», που είναι τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, εξασφαλίζει τη σύνδεση προς Pogrades-Cafasan-Δυρράχιο στο Νότιο τμήμα της Αλβανίας και αποτελεί κλάδο του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου VIII. Το συνολικό κόστος του ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 60% αποτελεί συμμέτοχη της Ε.Ε.
Είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε και το υπόλοιπο τμήμα του άξονα «Κορομηλιά-Ιεροπηγή/Κρυσταλλοπηγή», ύψους περίπου 120 εκατ. ευρώ, οι πόροι του οποίου είναι διασφαλισμένοι στο τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Η χώρα μας βρίσκεται στη τελική συνεργασία με την Αλβανία, γιατί σύμφωνα με πρόσφατη με Κοινοτική Οδηγία, έργα διασυνοριακού χαρακτήρα, πρέπει να έχουν έγκριση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και από τις δυο χώρες».

**

Ο κ. Μαγκριώτης συμμετείχε σήμερα επίσης στην 3η σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για τη διοργάνωση ημερίδας για την αντιπλημμυρική προστασία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (Π.Σ.Θ.), την οποία θα συνδιοργανώσει το Υπουργείο με το ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας στις 6 Σεπτεμβρίου 2010, καθώς και σε συνεδρίαση της συντονιστικής ομάδας υλοποίησης των έργων της Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο τη συγκέντρωση, αξιολόγηση και επεξεργασία προτάσεων που συγκροτούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων και έργων, τόσο για το Π.ΣΘ. όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Συνημμένα Αρχεία
word document2010.0719 Κόμβος Βογατσικού-Αλιάκμονα.doc

'Αλλα νέα σε αυτή την κατηγορία
15/02/2019 Νέο πλαίσιο για την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος
15/02/2019 Τίθεται σε ισχύ σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τις σιδηροδρομικές μεταφορές μετά από 45 χρόνια
15/02/2019 Η Ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα στο Συνέδριο «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις» που διεξάγεται στη Λάρισα
15/02/2019 Ομιλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά – Γέφυρα Κοράκου στην Κοιλάδα Αχελώου» την οποία διοργάνωσε η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
14/02/2019 Οι δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και της Ευρωπαίας Επιτρόπου αρμόδιας για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε κ. Κορίνας Κρέτσου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης ¶δειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης ¶δειας Κυκλοφορίας
¶δεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων