15/04/2019 Ημερομηνία διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου19/07/2010

Συνάντηση Υφ. Ν.Σηφουνάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 19 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε σήμερα το μεσημέρι, ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σηφουνάκης ανάμεσα στα άλλα ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία του προγράμματος που ο ίδιος έχει τον συντονισμό για την αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και για θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια. Όπως ανέφερε ο κ. Σηφουνάκης από τις 24 Απριλίου 2010 που ξεκίνησε το πρόγραμμα αποξήλωσης, έχουν απομακρυνθεί συνολικά 583 παράνομες πινακίδες.
Επισήμανε ακόμα πως η απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων έχει στόχο να αποκαταστήσει την οδική ασφάλεια και την αισθητική των δημόσιων χώρων.
Ο Υφυπουργός σημείωσε πως ο προγραμματισμός τηρείται και η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δυόμισι μήνες συνεχίζεται απρόσκοπτα , ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει και η διαδικασία της επιβολής των προστίμων και στις διαφημιζόμενες εταιρείες και στους διαφημιστές.

Παραθέτουμε το διάλογο ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ν. Σηφουνάκη:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σπουδαίο έργο.

Ν.ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Προσπαθούμε, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πού βρίσκεται τώρα αυτή η συνεχής προσπάθεια για το θέμα των παράνομων πινακίδων;
Ν.ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Έχουμε καταστρώσει ένα μεγάλο σχέδιο για το σύνολο της οδικής ασφάλειας.

Που πάει να πει, από τη μια πλευρά να βρούμε τους κανόνες δημιουργώντας πρότυπους δρόμους, πρότυπα πεζοδρόμια, δηλαδή η αρτιότητα ενός δρόμου ποιους κανόνες πρέπει να προϋποθέτει για την οδική ασφάλεια.
Ένα δεύτερο σημείο αφορά στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εκπαίδευση στην οδήγηση.

Ένα άλλο σημείο είναι το πλάνο το οποίο δρομολογούμε, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ούτως ώστε να γίνει μια συνολική αντιμετώπιση σε όλη την Επικράτεια.

Μέρος αυτού είναι η αποξήλωση των παράνομων πινακίδων. Έχουμε ξεκινήσει από τον Απρίλιο την αποξήλωση από την Κηφισίας, από την Μεσογείων, προχτές πήγαμε στην Ποσειδώνος, συνεχίσαμε το μεγάλο κομμάτι στη Βασ. Σοφίας και τώρα ξεκινήσαμε τη Μαραθώνιο διαδρομή, ενόψει και της μεγάλης εκδήλωσης.

Κάθε μία από αυτές τις πινακίδες για να αποξηλωθεί φορτώνεται σε ένα ολόκληρο φορτηγό, τόσο τεράστιες είναι. Είναι όλες παράνομες και μέχρι σήμερα έχουν αποξηλωθεί 583.

Νομίζω ότι για πρώτη φορά έγινε αντιληπτό ότι η Πολιτεία δεν αστειεύεται σε αυτό. Και πρέπει να σας πω, ότι μαζί με την αποξήλωση είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία επιβολής των προστίμων. Γιατί εδώ υπάρχουν και παρανομίες που άπτονται με το κλέψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος, τη φοροδιαφυγή και τόσα άλλα.Συνημμένα Αρχεία
word documentΔΤ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ Υφ. Ν ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ.doc
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων