15/04/2019 Ημερομηνία διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου20/04/2010

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΔΔ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση υπήρξε η αντίδραση, μετά την Έκθεση που απέστειλε χθες στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής σχετικά με Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διεξήχθη από δύο Ειδικούς Επιθεωρητές ΓΕΔΔ για τα Μηχανήματα Έργων.

Ο κ. Ρακιντζής στην Έκθεσή του χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα προβληματική» τη λειτουργία της Δ/νσης Δ13 της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων «κατά το χρονικό διάστημα που προΐστατο σε αυτήν, ο νυν Γενικός Διευθυντής Τεχνικής Υποστήριξης και Λοιπών Έργων», καταγράφοντας ότι: «Το καθεστώς που επικρατούσε στις Εγκρίσεις Τύπου – Ταξινομήσεις των Μηχανημάτων Έργων χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια, αυθαιρεσία και πολλαπλές παρανομίες».

Σήμερα, δόθηκε εντολή για αναστολή άσκησης καθηκόντων των συνολικά τεσσάρων εμπλεκομένων δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με την Έκθεση του ΓΕΔΔ, προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι διοικητικές ενέργειες για την απόδοση ευθυνών.

Θα ακολουθήσει εισήγηση του Υπουργού στο Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του άρθρου 157 παρ. 1α του ΥΚ για θέση σε αργία για τον Γενικό Διευθυντή και εισήγηση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για θέση σε αργία (παρ. 3 άρθρο 104 ΥΚ) για τους πειθαρχικώς διωχθέντες υπαλλήλους. Σύμφωνα με τα ανωτέρω παραπέμπονται στο Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικής Υποστήριξης και Λοιπών Έργων και στο Υπηρεσιακό (Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό) Συμβούλιο του Υπουργείου ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης της Δ/νσης Δ13, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών της Δ/νσης Δ13, και ένας υπάλληλος του Τμήματος Μηχανημάτων Έργων (Ε΄) της Δ/νσης Δ13.

Θα διαβιβαστούν οι φάκελοι των υποθέσεων των πειθαρχικών διώξεων  των προαναφερομένων υπαλλήλων στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια για την εκδίκασή τους.

Ήδη, o Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης με την Εγκύκλιο 9 (15-04-2010), ανακάλεσε την Εγκύκλιο Ε. 33/2006, και έτσι απαλείφθηκε η διάταξη ένταξης των εξεδρών εργασίας στην κατηγορία των περονοφόρων. Επίσης, η Δ/νση Δ13 ήδη ανακάλεσε το αρ. Δ13/ο/21881/5-12-2006 έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο οι εξέδρες εργασίας απαλλάσσονταν των τελών χρήσης.

Πλέον των παραπάνω πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ενέργειες :

Α.     Άμεσες ενέργειες

1.    Το αμέσως προσεχές διάστημα η Δ/νση Δ13 θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ακυρωθούν οι παράτυπες ορθές επαναλήψεις που αφορούν στην μετατροπή Μηχανημάτων Έργων ιδιοκτησίας Ν. Σταφυλοπάτη και Γ. Λιάρη, από  «καλαθοφόρα» σε «εξέδρες εργασίας». Επίσης θα προβεί στις δέουσες ενέργειες για την αναζήτηση των τελών που επεστράφησαν παρανόμως ή δεν κατεβλήθησαν εξαιτίας των υπόψη «ορθών επαναλήψεων».

2.    Επίσης η Δ/νση Δ13 θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ανακληθούν οι Εγκρίσεις Τύπου Μ.Ε. και στη συνέχεια οι άδειες κυκλοφορίας των οποίων εκδόθηκαν από την Νομαρχία Κιλκίς και πάσχουν νομιμότητας καθόσον βασίζονται σε ψευδείς εκθέσεις αυτοψίας. 

Β.     Μεσοπρόθεσμες ενέργειες

1.    Η Δ/νση Δ13 θα υποβάλει προτάσεις προς την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να εξεταστεί η κωδικοποίηση της κείμενης νομοθεσίας, η σύνταξη υποδειγμάτων Τεχνικής Έκθεσης, Αυτοψίας κλπ. Σκοπός θα είναι να απλουστευθεί η διαδικασία έγκρισης τύπου και να περιοριστεί η δυνατότητα εκμετάλλευσης των κενών της νομοθεσίας και να εξορθολογισθεί  η διαδικασία έγκρισης τύπου Μηχανημάτων Έργου.Συνημμένα Αρχεία
word document2010.0420 ΔΤ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΔΔ.doc
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων