08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ | 15/02/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΥΜΕ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - Δ33)
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου20/04/2010

Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στη Γρανάδα της Ισπανίας, το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κύριο θέμα του Άτυπου Συμβουλίου ήταν η διαμόρφωση της νέας Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρώπης, που θα διαδεχτεί την πρωτοβουλία i2010, η οποία μετουσίωνε τη Στρατηγική της Λισαβόνας στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και Κοινωνίας της Πληροφορίας και ολοκληρώνεται φέτος.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνιών, Σωκράτη Κάτσικα.
Αποτέλεσμα των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου ήταν η ψήφιση/έκδοση Υπουργικής Διακήρυξης, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ευόδωση του στόχου της υποβοήθησης της οικονομικής ανάκαμψης της Ευρώπης μέσω της αποτελεσματικότερης χρήσης των ΤΠΕ.
Ο Υφυπουργός, κατά την παρέμβασή του, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
-    Κρίσιμα βήματα για τη δημιουργία μιας πλήρως ψηφιακής ενιαίας αγοράς στην Ευρώπη ως το 2020 είναι η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου της ενιαίας αγοράς και στην ψηφιακή αγορά, η ανάπτυξη ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς φάσματος και η ενίσχυση του ψηφιακού αλφαβητισμού.
-    Οι υποδομές υψηλών ταχυτήτων είναι σημαντικές για την οικονομική απόδοση. Θα πρέπει να προωθηθούν οι επενδύσεις σε νέες υποδομές ΤΠΕ με τρόπο ισορροπημένο μεταξύ: α) των ευρωπαϊκών περιφερειών, β) των διαφόρων εναλλακτικών υποδομών ΤΠΕ και γ) της κατανομής της χρηματοδότησης μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
-    Η Ευρώπη θα πρέπει, μέσω πρωτίστως της διασφάλισης της ασφάλειας των δικτύων και των πληροφοριών, να καταστεί ο κύριος πάροχος ψηφιακού περιεχομένου σε σχέση με την παροχή πολιτοκεντρικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών, όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και οι υπηρεσίες ψηφιακής υγείας. Βέβαια η ανάπτυξη τέτοιων ηλεκτρονικών υπηρεσιών δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να αντικαταστήσει ή να χειροτερέψει την παροχή των αντίστοιχων φυσικών υπηρεσιών προς τους ψηφιακά αναλφάβητους πολίτες.
-    Παράλληλα, μια βελτιωμένη ευρωπαϊκή ψηφιακή πολιτική και ψηφιακή δράση, θα αποτελέσει ένα όπλο στη φαρέτρα της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των σύγχρονων διεθνών προκλήσεων, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η γήρανση του πληθυσμού, κ.α.


Συνημμένα Αρχεία
word document2010.0420 ΔΤ άτυπο συμβούλιο Γρανάδα.doc

'Αλλα νέα σε αυτή την κατηγορία
15/02/2019 Νέο πλαίσιο για την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος
15/02/2019 Τίθεται σε ισχύ σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τις σιδηροδρομικές μεταφορές μετά από 45 χρόνια
15/02/2019 Η Ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα στο Συνέδριο «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις» που διεξάγεται στη Λάρισα
15/02/2019 Ομιλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά – Γέφυρα Κοράκου στην Κοιλάδα Αχελώου» την οποία διοργάνωσε η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
14/02/2019 Οι δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και της Ευρωπαίας Επιτρόπου αρμόδιας για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε κ. Κορίνας Κρέτσου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων