22/04/2019 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και συγκρότηση των τριμελών επιτροπών αυτών» | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου19/04/2010

Οι ελληνικές θέσεις σχετικά με τις αερομεταφορές και τα προβλήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας της ηφαιστιακής τέφρας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης που βρίσκεται από την Κυριακή στην Ισπανία για να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας της Ε.Ε στη Γρανάδα, επρόκειτο να συμμετάσχει σήμερα στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των αρμόδιων Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε σχετικά με τις αερομεταφορές και τα προβλήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας της ηφαιστιακής τέφρας.
Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την Ισπανική πλευρά, κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής, για να υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη από την Γρανάδα τόσο του Έλληνα Υφυπουργού, όσο και αρμόδιων Υπουργών και Υφυπουργών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών (π.χ. οι Υπουργοί της Πορτογαλίας, Βουλγαρίας, Εσθονίας, κ.ά.) που βρίσκονταν στην Ισπανική πόλη για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών, αυτό δεν κατέστη τεχνικά εφικτό μέχρι την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της τηλεδιάσκεψης.
Κατόπιν τούτου, ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, απέστειλε το κείμενο με τις Ελληνικές θέσεις απ’ ευθείας στις Βρυξέλλες (στο αρμόδιο για τις Μεταφορές Επίτροπο Siin Kallas, την Ισπανική Προεδρία) με αίτημα να διαβαστεί και να συζητηθεί στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης από τους συμμετέχοντες αρμόδιους Υπουργούς.
Σας παραθέτουμε το κείμενο (Ελληνική μετάφραση) που απεστάλη στις Βρυξέλλες για την τηλεδιάσκεψη:
 
«Ελληνικές θέσεις αναφορικά με το πρόβλημα των επιπτώσεων της ηφαιστειακής στάχτης στο δίκτυο διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας.
Σαν βασική αρχή, η Ελλάδα υποστηρίζει την κοινή –Ευρωπαϊκή- προσέγγιση στο πρόβλημα.
Όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος, η Ελλάδα θεωρεί ότι θα πρέπει να καθορίζεται –με δυναμικό τρόπο- (ήτοι, με στοιχεία από δορυφόρους που θα ανανεώνονται κάθε 6 ώρες) μια «περιορισμένη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» (πανευρωπαϊκά) (limited no-fly zone), που θα συμπεριλαμβάνει και περιοχές που γειτνιάζουν με την no-fly zone.
Παρά την πλήρη απαγόρευση πτήσεων, και για περιοχές όπου για όλη την προγραμματισμένη πτήση η συγκέντρωση στάχτης είναι σε πολύ χαμηλά όρια, τα Κράτη μέλη θα μπορούν να επιτρέπουν στους αερομεταφορείς να διεξάγουν τις πτήσεις τους με δική τους ευθύνη, αφού τα Κράτη παρέχουν όλη την απαραίτητη πληροφόρηση. Κάθε αερομεταφορέας, πριν την διεξαγωγή των πτήσεων θα πρέπει να διεξάγει αναλυτικά τεστ ασφάλειας για τις συνθήκες πτήσης.
Παράλληλα με τις παρεμβάσεις για τις αεροπορικές μεταφορές, το Συμβούλιο Μεταφορών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να υποστηριχθούν οι χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές. Τέτοια μέτρα μπορεί να είναι η προσωρινή κατάργηση των περιορισμών ωρών οδήγησης (σε επίπεδα που δεν θα θίγεται η ασφάλεια μεταφορών), η ενίσχυση των σιδηροδρομικών δρομολογίων, η αύξηση χωρητικότητας σε βασικούς σιδηροδρομικούς διαδρόμους, κ.λπ.».


Συνημμένα Αρχεία
word document2010.0419 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΔΤ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.doc
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων