15/04/2019 Ημερομηνία διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου19/04/2010

Επίσκεψη Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη στο Δήμο Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Επίσκεψη Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη στο Δήμο Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης

Το Δήμο Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, όπου είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο Χ. Πανταζόγλου, Aντιδημάρχους και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας.
Ο κ. Μαγκριώτης ενημερώθηκε για τα θέματα και τα προβλήματα του Δήμου και ειδικότερα για τα θέματα Αντιπλημμυρικής Προστασίας και Οδικών Υποδομών Τοπικής και Υπερ-τοπικής σημασίας.

Στο τέλος της σύσκεψης ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:
«Πρόθεση της Κυβέρνησής μας είναι η άσκηση αναπτυξιακής πολιτικής, μέσω και των δημόσιων υποδομών, κατά προτεραιότητα στο Δυτικό τμήμα του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπου και τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα. Η πολιτική αυτή είναι επιβεβλημένη για την ισόρροπη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
Ο Δήμος Ευκαρπίας, παρ’ ότι μικρός, έχει έτοιμες μελέτες για πολλά έργα του Δήμου και αυτό είναι θετικό. Είδαμε τις δυνατότητες που υπάρχουν στην τρέχουσα οικονομική περίοδο, σε συνδυασμό με χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Για το Δήμο Ευκαρπίας επιδιώκουμε γρήγορα να προχωρήσει η κατασκευή των σχολείων, του Λυκείου αλλά και των άλλων σχολικών αιθουσών που είναι ενταγμένες στο ΣΔΙΤ της Κ. Μακεδονίας. Υπάρχουν προβλήματα, όμως πιστεύω ότι θα τα ξεπεράσουμε γρήγορα κι έτσι θα αποκτήσει επιτέλους Λύκειο η Ευκαρπία που τόσα χρόνια το ζητά και το διεκδικεί.
Επίσης η Ευκαρπία λόγω και της περιοχής στην οποία βρίσκεται έχει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.
Για τα θέματα των ρεμάτων που διέρχονται από την Ευκαρπία έχει δρομολογηθεί η λύση τους μέσω της υπηρεσίας ΕΥΔΕ Ύδρευσης Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων Μείζονος Περιοχής Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Τον Μάρτη του 2010 δημοπρατήθηκε η μελέτη, που βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών, με τίτλο «Διευθέτηση – Οριοθέτηση ρεμάτων περιοχής Ωραιοκάστρου και κατασκευή απαραίτητων δικτύων ομβρίων» με προϋπολογισμό 668.042,32 ευρώ, που αφορά μεταξύ άλλων το χείμαρρο Ανατ. Γαλήνης και Ανατολ. Ωραιοκάστρου, το ρέμα Δενδροποτάμου και κατασκευή δύο λιμνοδεξαμενών.
 Τον Ιούνιο θα προχωρήσουμε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης «Διευθέτηση – Οριοθέτηση ρεμάτων Δήμων Ευκαρπίας, Τριανδρίας, Πανοράματος και Πυλαίας» συνολικής εκτιμώμενης δαπάνης 549.639,80 ευρώ. Εκτιμάται, ότι μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους θα υπάρξει ανάδοχος.
Με πρωτοβουλία του Υπουργείου ΥΠΜΕΔΙ θα διεξαχθεί πολύ σύντομα ημερίδα στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Διαχείριση Ομβρίων Υδάτων και Αντιπλημμυρική Προστασία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης», η οποία ήδη προετοιμάζεται με συνεργασία των αρμοδίων Υπηρεσιών και φορέων της πόλης.
Το Υπουργείο, μέσα από την Εγνατία Οδό Α.Ε., σχεδιάζει την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων για μείωση της ηχορύπανσης που προκαλείται από τα υπερτοπικά οδικά δίκτυα που διέρχονται από την Ευκαρπία.
Επίσης το Υπουργείο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Εγνατία οδό Α.Ε. εξετάζει τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών, με παράλληλη διερεύνηση δυνατότητας κατασκευής κόμβου στη συμβολή της περιφερειακής οδού με τη Λεωφόρο Στρατού – 25η Μαρτίου στην περιοχή της Ευκαρπίας.
Όσον αφορά στην επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς τα δυτικά, πρόθεσή μας είναι η σταδιακή ανάπτυξη δικτύου ΜΕΤΡΟ μήκους 35 χιλιομέτρων., εκ των οποίων ένας κλάδος να διέλθει και από την Ευκαρπία, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε όλο το μήκος του άξονα της οδού Λαγκαδά μέχρι την Ευκαρπία, αλλά και τη σύνδεση των Νοσοκομείων με το κέντρο της πόλης. Το κόστος του συνολικού αυτού φιλόδοξου σχεδίου για την ανάπτυξη του δικτύου ΜΕΤΡΟ στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης είναι περίπου 4 δισ. ευρώ».


Συνημμένα Αρχεία
word document2010.0419 ΔΤ επίσκεψη Γ.Μαγκριώτη στην Ευκαρπία.doc
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων