07/03/2018 11η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας – Διεξαγωγή Ημερίδας για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας (ERS Charter), Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου31/03/2010

Για το νέο θεσμικό πλαίσιο στις εμπορευματικές μεταφορές

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το νέο θεσμικό πλαίσιο στις εμπορευματικές μεταφορές ρωτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χάρης Τσιόκας σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της NET 105,8.

Ο κ. Τσιόκας ανέφερε ότι έχει προχωρήσει ο διάλογος με τους μεταφορείς και αν το θέλουν και οι ίδιοι μπορεί να προωθηθεί μέχρι το Μάιο σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για τα φορτηγά.

«Θέλουμε να δώσουμε λύση χωρίς να θιγούν οι περιουσίες των μεταφορέων» τόνισε ο κ. Τσιόκας, προσθέτοντας ότι «έχει έρθει η ώρα να σχεδιάσουμε το μέλλον και να βοηθήσουμε τους μεταφορείς να συμμετάσχουν με αξιώσεις στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της μεταφοράς στην Ευρώπη».

Στα σχέδια του Υπουργείου, όπως τα ανέπτυξε ο Γενικός Γραμματέας, είναι να θεσπίσει προϋποθέσεις εκπαίδευσης για την πρόσβαση στο επάγγελμα του μεταφορέα, να δώσει κίνητρα μέσω του αναπτυξιακού νόμου για τη δημιουργία ισχυρών εταιρειών που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των υπηρεσιών μεταφοράς και να δημιουργηθεί ένα ταμείο το οποίο θα διασφαλίσει ότι τα έξοδα που έκαναν οι μεταφορείς τα τελευταία χρόνια για τις άδειες δεν θα χαθούν λόγω της μετάβασης σε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας όταν θελήσουν να αποσυρθούν από το επάγγελμα.


Συνημμένα Αρχεία
word documentΔΤ Χ Τσιόκας στη ΝΕΤ 105 8 για φορτηγά.doc
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας