08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου30/03/2010

Eνημερωτική εκστρατεία για την Οδική Ασφάλεια, με θέμα «Η υπεύθυνη οδήγηση είναι πολιτισμός»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ευκαιρία της έναρξης της ενημερωτικής εκστρατείας για την Οδική Ασφάλεια, με θέμα «Η υπεύθυνη οδήγηση είναι πολιτισμός», που πραγματοποίησαν από κοινού σήμερα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης, απέστειλε επιστολή προς το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών (ΕΤ1, ΝΕΤ , ΕΤ3, MEGΑ, ANT1, STAR, ALPHA, ALTER, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MTV, MAD, EXTRA 3, NOVA), με την παράκληση να μεταδοθούν τα σποτς που έχουν αποσταλεί και αφορούν στην υπεύθυνη και ασφαλή οδήγηση, σε ώρες υψηλής τηλεθέασης, προκειμένου να συμβάλλουν στη δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.

Στο μεταξύ ο κ. Σηφουνάκης μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την οδική ασφάλεια επισήμανε πως «το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας δεν περιορίζεται στον τομέα των μεταφορών, αλλά αγγίζει, ταυτόχρονα, τη δημόσια υγεία, την κοινωνική ζωή, αλλά και την οικονομία. Για το λόγο αυτόν, όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες και συνεργάζονται μεταξύ τους ώστε να μειωθεί δραστικά η μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων».
Όπως είπε ο κ. Σηφουνάκης «στη χώρα μας, οι στατιστικές είναι αμείλικτες. Η Ελλάδα του 2010 κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις στην Οδική Ασφάλεια. Για την Ελληνική Πολιτεία, η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι δέσμευση».
Πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό «μέσα στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας, συγκροτήσαμε τη Διυπουργική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, το έργο της οποίας είναι στις άμεσες προτεραιότητες του ίδιου του Πρωθυπουργού. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η στελέχωση της Γραμματείας της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία θα στεγάζεται στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών &Δικτύων και θα είναι επιφορτισμένη με το συντονισμό έξι Υπουργείων: Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομίας - ώστε το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας να αντιμετωπίζεται σφαιρικά και συστημικά».
Επισήμανε ότι επιπλέον «δημιουργούμε το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, όπου θα συμμετέχουν στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι της ΕΝΑΕ, της ΚΕΔΚΕ, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της ΕΛΠΑ και της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, του Παρατηρητηρίου του ΤΕΕ για την Οδική Ασφάλεια, αλλά και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων που ευαισθητοποιούνται στο αντικείμενο, όπως είναι και το Ινστιτούτο Πάνος Μυλωνάς».
Εξάλλου, ο κ. Σηφουνάκης σημείωσε ότι «πέρα από τους σκοπούς και τη δραστηριότητα της Διυπουργικής Επιτροπής και του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας το μεγάλο στοίχημα όλων μας είναι η μεταβολή - σε βάθος χρόνου - εκείνων των στάσεων και των συμπεριφορών που έχουν μεγάλη ροπή προς την επικινδυνότητα και που, δυστυχώς, υιοθετούνται από όλες σχεδόν τις ηλικίες: η επικίνδυνη οδήγηση, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η υπέρμετρη αυτό-πεποίθηση στις ικανότητές μας ως οδηγοί ή ακόμη και η οδήγηση προς επίδειξη κ.λ.π».


Συνημμένα Αρχεία
word documentΔΤ-ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.doc
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων