08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ | 18/02/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΥΜΕ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - Δ34)
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου28/01/2010

Νέες δημοπρατήσεις σημαντικών έργων και μάλιστα πολύ σύντομα, προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στη σημερινή εκδήλωση κοπής πίτας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.


Ο κ. Ρέππας υπογράμμισε ότι «αν θέλουμε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε την κρίση, πρέπει να δώσουμε πνοή, όραμα και αισιοδοξία στους Έλληνες πολίτες. Αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή των πολιτών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι την επόμενη ημέρα δεν θα επικρατούν συσχετισμοί δυνάμεων που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το πρόβλημα στο οποίο οδηγήθηκε η χώρα. Αλλιώς, τι νόημα έχουν οι ρήξεις και οι ανατροπές, θα είναι μάταιες οι θυσίες, αν δεν αποτελούν τη δίκαιη συμμετοχή καθενός, κατά τη δύναμη που έχει.
Ο Υπουργός σημείωσε ότι «το μεγάλο πρόγραμμα διοικητικών μεταρρυθμίσεων, ο Καλλικράτης, οδηγεί σε ένα ισχυρό αποκεντρωμένο κράτος, με ισχυρή περιφέρεια, με έντονα αναπτυξιακό ρόλο και ισχυρή πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Δίνει ρόλο σε επιστημονικές δυνάμεις σε όλη την περιφέρεια, ώστε να επιτύχουμε ισόρροπη ανάπτυξη, με τρόπο ο οποίος αξιοποιεί το καλύτερο δυναμικό σε κάθε περιοχή και έτσι δίνει λύσεις και σε προβλήματα ανεργίας, τα οποία έχουν πάρει οξύτατη μορφή».
Ο κ. Ρέππας κάλεσε τα μέλη του ΤΕΕ να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια, τονίζοντας ότι «το Τεχνικό Επιμελητήριο δεν αποτελεί απλώς τον τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας. Οι εύστοχες παρεμβάσεις του ΤΕΕ σε πολλές περιπτώσεις δίνουν τη δυνατότητα σε εμάς να αξιολογούμε και να αξιοποιούμε τον πλούτο γνώσεων και πείρας που έχει ο τεχνικός κόσμος της χώρας. Κι αυτή είναι μια πραγματικότητα, την οποία μπορούμε να κάνουμε όχι απλώς ένα φωτεινό διάλλειμα, αλλά μια διαρκή και αδιατάρακτη πορεία της χώρας. Για να πείσουμε τους πολίτες ότι θα πάψουν να είναι θεατές λόγων και ακροατές έργων.»
»Παραλάβαμε μια κατάσταση δυσάρεστη. Έχουμε βάρη και δουλείες, χρέη πολλά, τα οποία πρέπει να διαχειριστούμε με τέτοιο τρόπο, ώστε ταυτοχρόνως να καλύψουμε ανάγκες που έρχονται από το παρελθόν, για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του κράτους απέναντι σε επαγγελματίες που έχουν προσφέρει έργο και περιμένουν την αμοιβή τους, και ταυτόχρονα να σχεδιάσουμε το παρόν και το μέλλον, με νέα έργα υποδομών τα οποία θα δώσουν μια νέα αναπτυξιακή ώθηση. Θα το κάνουμε με ευθύνη, ανασχεδιάζοντας το ΕΣΠΑ, αξιοποιώντας τα ΣΔΙΤ με έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα και πάνω απ΄ όλα ενισχύοντας το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως είχαμε δεσμευτεί».
«Έχουμε μόνο μία επιλογή», τόνισε ο κ. Ρέππας, «να συνεργαστούμε, να πάμε σε διαδικασίες και συστήματα μελετητικής και διοικητικής ωρίμανσης των έργων, έτσι ώστε, όταν ξεκινούν, να γνωρίζει ό Έλληνας φορολογούμενος πολίτης ότι θα ολοκληρωθούν στον προβλεπόμενο χρόνο, έχοντας για λογαριασμό του εξασφαλίσει την πρέπουσα ποιότητα, στην καλύτερη δυνατή τιμή. Χωρίς υπερβάσεις».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, έκανε λόγο για ένα νέο πρόγραμμα που σχεδιάζεται, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο σχετίζεται με την αντισεισμικότητα, τη βιοκλιματικότητα και την αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων