15/04/2019 Ημερομηνία διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου21/02/2005

Οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας

Σε σημαντική συμφωνία κατέληξαν ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ελλάδας κ. Μιχάλης Λιάπης και ο Αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής Κυβέρνησης και Υπουργός Μεταφορών  κ. Nikolay Vassilev, για την ανάπτυξη των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, με την υπογραφή Πρωτοκόλλου κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα.
 
Στη συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Ν.Τσιαρτσιώνης και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζας, συμφωνήθηκε:
  • Η δρομολόγηση, άμεσα, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2005, ενός σύγχρονου τρένου υψηλών ανέσεων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σόφιας, το οποίο θα μειώνει το χρόνο σε 5.30’ ώρες από 7.40’ που είναι σήμερα.
  • Η αναβάθμιση της υποδομής του σιδηροδρομικού  δικτύου μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σόφιας  μέχρι το 2011, καθιστώντας εφικτούς χρόνους διαδρομής της τάξης των 3-3,5 ωρών.
  • Η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα του Lom στο Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έως το 2013, με στόχο την ανάπτυξη σύγχρονων συνδυασμένων μεταφορών με την Κεντρική Ευρώπη.
  • Ολοκλήρωση της κατασκευής μέχρι το 2013, ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου μεταξύ Θεσσαλονίκης –Σόφιας που αποτελεί έργο προτεραιότητας των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών.
  • Λήψη συγκεκριμένων διοικητικών μέτρων για τη μείωση  του χρόνου αναμονής των διασυνοριακών διελεύσεων.
  • Άμεση ενίσχυση του προσωπικού των ελληνικών τελωνείων στον Προμαχώνα με  επιπλέον άτομα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων.
  • Λειτουργία μέσα στον Ιούνιο του 2005, της νέας συνοριακής διάβασης Δράμα – Εξοχή – Ilinden - Goce Delchev με στόχο να συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κίνησης από τις υπόλοιπες συνοριακές διελεύσεις.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπης :
 
H Ελλάδα έχει σε κάθε περίπτωση την πολιτική βούληση να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στην ταχεία ενσωμάτωση της Βουλγαρίας στην Ε.Ε και να σταθεί αρωγός της σε όλα τα θέματα, τόσο πριν όσο και μετά την ένταξη.
Οι μεταφορές παίζουν ένα ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων και για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε κάθε πρόβλημα που αποτελεί εμπόδιο στη βελτίωση των μεταφορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών ’’.Συνημμένα Αρχεία
word document Δειτε τον σχετικό χάρτη
word document Κατεβάστε όλο το Δελτίο Τύπου σε μορφή Microsoft Word
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης ¶δειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης ¶δειας Κυκλοφορίας
¶δεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων