11/12/2018 META ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 11/12/2018 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου27/11/2009

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας με τον Υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, επισκέφθηκαν σήμερα την περιοχή του Μαραθώνα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διαπίστωση της αποτελεσματικότητας των αντιπλημμυρικών έργων που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Οι κκ Ρέππας και Μαγκριώτης επισκέφθηκαν τις γύρω ευάλωτες σε πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές και ενημερώθηκαν για τα ειδικότερα προβλήματα.

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας δήλωσε:
«Είναι σε εξέλιξη σειρά έργων, τα οποία θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο εισροής υλικών με τοξικά στοιχεία από τα υπολείμματα των καμμένων των τελευταίων πυρκαγιών στην περιοχή. Τα έργα αυτά προστατεύουν την ευρύτερη περιοχή και ιδίως τη λίμνη του Μαραθώνα. Στα έργα συνέβαλαν περισσότερες από τριάντα εταιρείες, οι οποίες δούλεψαν αποτελεσματικά και μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες ολοκληρώνουν το έργο που τους ανατέθηκε. Πιστεύω ότι με αυτό το έργο αντιμετωπίζουμε τους κινδύνους που ενδεχομένως προκύψουν από βροχές μεγάλης έντασης, που γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες, λόγω και των κλιματικών αλλαγών.
Εμείς, και για άλλα έργα τα οποία μετά από εισηγήσεις που έχουμε δεχθεί θεωρούνται αναγκαία σε αυτή την περιοχή προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική προστασία, είμαστε καταρχήν θετικοί και θα κάνουμε ότι πρέπει ώστε να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο αποτελεσματικό σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας για αυτή την τόσο όμορφη και ιστορική περιοχή της Αττικής».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν υπάρχουν παράπονα από πλευράς Δημάρχων για καθυστερήσεις στα έργα, ο κ. Ρέππας ανέφερε:
«Κάποιες εργολαβίες έχουν ολοκληρώσει το έργο τους, ενώ και αυτές που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί έχουν ξεπεράσει το 90% του συνόλου του φυσικού αντικειμένου που τους έχει ανατεθεί. Άρα λοιπόν, το έργο εξελίσσεται πάρα πολύ καλά και πρέπει να πω ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι βουλευτές της περιοχής και όλοι οι άνθρωποι που έχουν ενδιαφέρον γι’ αυτό το έργο, συνέβαλαν καθένας με το δικό του τρόπο ώστε να μπορεί να αντιμετωπισθεί με σχετική ασφάλεια, ένας ενδεχόμενος κίνδυνος από μεγάλης έντασης βροχές που μπορεί να προκύψουν».

Στη συνέχεια οι κκ Δημήτρης Ρέππας και Γιάννης Μαγκριώτης , μετέβησαν στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, όπου παρουσία βουλευτών της περιφέρειας Αττικής, συμμετείχαν σε σύσκεψη του Νομαρχιακού Συμβουλίου υπό τον Νομάρχη κ Λ. Κουρή.
Ενημερώθηκαν για προβλήματα αρμοδιότητάς τους και κυρίως την καταβολή διοδίων υψηλού κόστους, θέμα το οποίο αντιμετωπίζουν με στόχο την καλύτερη δυνατή διευθέτηση του προβλήματος.


'Αλλα νέα σε αυτή την κατηγορία
12/12/2018 Επίσκεψη Γ.Γ. Υποδομών και Μεταφορών σε Εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ και στην Αχαΐα
10/12/2018 Καθορίστηκαν με Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι προθεσμίες και οι διαδικασίες χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής για την ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή των πληγέντων κτιρίων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018
10/12/2018 Συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9» και τη δημοσιογράφο κ. Γιάννα Παπαδάκου
09/12/2018 Συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» και την εκπομπή «Τώρα ό, τι συμβαίνει» με τη δημοσιογράφο κ. Φαίη Μαυραγάνη
07/12/2018 Σημεία από την παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή «Apha Ρεπορτάζ» με τους δημοσιογράφους κ. Ράνια Τζίμα και κ. Σπύρο Λάμπρου.
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο