Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου09/07/2008

Συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΕ Κ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤIΑΝΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (CSU) ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΑΤΩ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

O Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στην Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή της Γερμανίας. Μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης, δήλωσε:


«Είχα τη χαρά να δεχθώ σήμερα αντιπροσωπεία της Βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), μέλος του Κυβερνητικού Συνασπισμού. Είναι επίσης το και το Κόμμα που πλειοψηφεί στη Βαυαρία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, συνεχώς και αδιαλείπτως.
Συζητήσαμε για θέματα που αφορούν στις μεταφορές. Για την προσπάθεια της Ελλάδας να εκσυγχρονίσει τις μεταφορές, για τις επενδύσεις στου σιδηροδρόμους, ιδιαίτερα για την προσπάθεια να προωθηθούν οι συνδυασμένες μεταφορές και η συνεργασία του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα στις μεταφορές.
Ανταλλάξαμε σκέψεις και εμπειρίες και συμφωνήσαμε και οι δύο, καθώς είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συνεργασία των κρατών μας μόνο όφελος μπορεί να έχει, μόνο προστιθέμενη αξία και για τους δύο λαούς».

-Hans-Peter Friedrich - Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μέλος της Ομοσπονδίας της Κάτω Βουλής.
« Για μας, πoυ είμαστε η ομάδα των πολιτικών που ασχολούμαστε με θέματα μεταφορών στο κόμμα της CSU, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε πόσο εκσυγχρονισμένη και προοδευτική είναι η πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα σε θέματα μεταφορών.
Και οι δύο πλευρές επισημάναμε πόσο σημαντική προϋπόθεση είναι ο τομέας των μεταφορών για την ανάπτυξη των οικονομιών των χωρών μας, διότι η ανάπτυξη των υποδομών μας είναι αυτή που θα φέρει την ανάπτυξη και την απασχόληση στο μέλλον στις χώρες μας.


Εδώ στην Ελλάδα, είδαμε επίσης τις προσπάθειες που γίνονται όσον αφορά τις συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα- ΣΔΙΤ, κάτι στο οποίο επενδύουμε και εμείς στη Γερμανία για το μέλλον.


Να επισημάνουμε επίσης ό,τι η Ευρώπη αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται και ενώνεται συνεχώς και αυτό συμβαίνει μέσα από τις υποδομές. Αυτό μας δείχνει την μεγάλη, κοινή, ευρωπαϊκή σημασία που έχει ο τομέας των υποδομών.
Με πολύ χαρά βλέπουμε ότι και στην Ελλάδα αυτό αντιμετωπίζεται με την ίδια σπουδαιότητα και μάλιστα με μεγάλη χαρά είδαμε και τις μεγάλες επενδύσεις που υλοποιούνται στον τομέα των σιδηροδρομικών υποδομών. Ένας τομέας που για πολλά χρόνια ίσως ήταν ήσσονος σημασίας, η σημασία του όμως και η σπουδαιότητά του έχει αναγνωριστεί και αυξηθεί πλέον όπως ακριβώς και στη Γερμανία. Και ας μην ξεχνούμε ότι αυτά είναι τα θέματα που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος, ειδικά όσον αφορά τον ενεργειακό τομέα».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η εταιρία SIEMENS προχωρά σε απολύσεις παγκοσμίως και ότι στην Ελλάδα οι σιδηροδρομικές υποδομές σε ένα μεγάλο τμήμα στηρίζονται στη SIEMENS, ενώ υπάρχει και πρόθεση της Κυβέρνησης να ελέγξει τη SIEMENS. Θέλω να μου πείτε αν η επίσκεψή σας στην Ελλάδα σχετίζεται με τα θέματα αυτά.
-Hans-Peter Friedrich: Η επίσκεψή μας δεν έχει να κάνει απολύτως τίποτα με τη SIEMENS. Είμαστε πολιτικοί από τον τομέα των μεταφορών. Το ζήτημα της SIEMENS είναι ένα ζήτημα που αφορά τη Δικαιοσύνη και όχι τους πολιτικούς των μεταφορών. Εκτός αυτού όμως η SIEMENS είναι μια τεράστια επιχείρηση και έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να εκτελεί τις υποχρεώσεις της.

Από το Γραφείο Τύπου
Συνημμένα Αρχεία
word documentΣχετικό Δελτίο Τύπου σε μορφή Microsoft Word
imageΣχετική φωτογραφία

'Αλλα νέα σε αυτή την κατηγορία
23/04/2018 Χ. Σπίρτζης: «Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται η κατασκευή των σηράγγων στην επέκταση προς Καλαμαριά»
23/04/2018 Δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη κατά την τελετή εγκαινίων του Demir Kapija-Smokvica, τελευταίου οδικού τμήματος του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου 10. επί του εδάφους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού της πΓΔΜ κ. Ζόραν Ζάεφ και του Σκοπιανού ομολόγου του κ. Σπίρτζη κ. Γκόραν Σουγκαρέφσκι
23/04/2018 Παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού «Real Fm» και τους δημοσιογράφους κ. Νίκο Στραβελάκη και κ. Ελισάβετ Σαλαμάρα
20/04/2018 Συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και το δημοσιογράφο κ. Στάθη Σχινά.
19/04/2018 Δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην Εφημερίδα των Συντακτών για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορούν τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας