Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου04/02/2008

Κατασκευή έργων εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος

Σειρά αποφάσεων κατασκευής έργων εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για τις «πράσινες μεταφορές», λήφθηκε σήμερα στη διάρκεια δύο συσκέψεων, που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Στη σύσκεψη με θέμα, «Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια οργανισμών, εποπτείας ΥΜΕ» υπό την προεδρία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Σίμος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του ΥΜΕ για τις «Πράσινες Μεταφορές» κ. Αλέξανδρος Βραχνός, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εποπτευομένων από το ΥΜΕ ΔΕΚΟ Μεταφορών, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της ΥΠΑ κ. Αναστάσιος Κόκκινος και ο Γενικός Διευθυντής Διοικητικής Υποστήριξης του ΥΜΕ κ. Βασίλης Καλιβωκάς. Εξετάστηκαν οι κατασκευές «πράσινων ταρατσών» (χρήση φυτών με μικρή κατανάλωση νερού) και αποφασίστηκε εντός σύντομου χρονικού διαστήματος να εκπονηθούν μελέτες για την υλοποίηση τους, στα εξής κτίρια:

 • Του ΥΜΕ, στην περιοχή Παπάγου
 • Των ΗΣΑΠ, στην οδό Αθηνάς 69 Ομόνοια
 • Του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου 1 περιοχή Μεταξουργείου.

Ας σημειωθεί ότι στα πλεονεκτήματα των «πράσινων ταρατσών» περιλαμβάνεται η σημαντική βελτίωση της θερμομόνωσης της στέγης, αποφεύγοντας ιδιαίτερα την πυράκτωση του τσιμέντου ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές ημέρες και την εκπομπή θερμότητας τις νύχτες, συμβάλλοντας θετικά στη διατήρηση του μικροκλίματος της περιοχής. Παράλληλα, δημιουργείται ένας μικρός κήπος στις ταράτσες των κτιρίων με περιβαλλοντολογικά και αισθητικά αποτελέσματα και οφέλη , βοηθώντας ταυτόχρονα στη μείωση του «φαινομένου του θερμοκηπίου».

 • Στη δεύτερη σύσκεψη με θέμα, «Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια κατασκευές και χώρους οργανισμών, εποπτείας ΥΜΕ» συμμετείχαν επίσης εκτός των ανωτέρω, οι κ.κ. A. Γκαρής, Δ/νων Σύμβουλος ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, Γ. Κανέλλος, Δ/ντης Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Πάρκων ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, Μ. Κάλλιος, Δ/ντης Εταιρικής & Στρατηγικής Ανάπτυξης ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ.


Αποφασίστηκε η σύνταξη των προτάσεων κάθε φορέα για την εγκατάσταση πιλοτικών φωτοβολταϊκών συστημάτων, οι οποίες θα υποβληθούν προς έγκριση στις αρμόδιες αρχές.
Η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων προβλέπεται να γίνει στους εξής χώρους:

 • Αεροδρόμιο Κυθήρων (εγκατάσταση ισχύος 100 Kw)
 • Αμαξοστάσιο Τραμ, Ελληνικό (εγκατάσταση ισχύος 150 Kw)
 • Αμαξοστάσιο ΕΘΕΛ, Ανθούσα (εγκατάσταση ισχύος 20 Kw)
 • Κτίριο σταθμού ΗΣΑΠ, Πειραιά (εγκατάσταση ισχύος 80 Kw)
 • Σταθμοί ΗΣΑΠ, Αττικής και Ειρήνης (εγκατάσταση ισχύος από 35 Kw)
 • Αμαξοστάσιο ΗΛΠΑΠ, Κόκκινος Μύλος (εγκατάσταση ισχύος 35 Kw)
 • Εμπορευματικό κέντρο ΟΣΕ, Θριάσιο Πεδίο (εγκατάσταση ισχύος 100 Kw)
 • Σταθμοί ΟΣΕ, Ρουφ, Ρέντη, Κόρινθος (εγκατάσταση ισχύος από 30 Kw)

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης:


«Το πρόγραμμα του ΥΜΕ για τις «πράσινες μεταφορές», με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος , αρχίζει να υλοποιείται. Είναι σίγουρο ότι οι αποφάσεις για κατασκευή έργων εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, τόσο στο κτίριο του ΥΜΕ όσο και στα κτίρια και τις κατασκευές των οργανισμών του ΥΜΕ θα αποδώσουν άμεσα καρπούς και θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση».


Από το Γραφείο Τύπου
Συνημμένα Αρχεία
word documentΣχετικό Δελτίο Τύπου σε μορφή Microsoft Word

'Αλλα νέα σε αυτή την κατηγορία
11/07/2018 Συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ1 και τον δημοσιογράφο κ. Κώστα Αρβανίτη, με τη συμμετοχή και της δημοσιογράφου κ. Χαράς Τζαναβάρα
09/07/2018 Ομιλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στο 6ο Συνέδριο με τίτλο «Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα» και στη θεματική ενότητα «Η Δυτική Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των Υποδομών», που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος»
09/07/2018 Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης στη Σύνοδο Πρωτοβουλίας 16+1 στη Σόφια
09/07/2018 Δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στο Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή την 4η Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας
09/07/2018 Ξεκίνησε το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ προσφέροντας δωρεάν μηνιαίες κάρτες διαδρομών και εισιτήρια
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας