15/04/2019 Ημερομηνία διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου27/09/2007

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη μετά τη συνάντησή του με την
Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είχαμε συνάντηση με τους συνδικαλιστές της Ολυμπιακής σε καλό κλίμα. Τους εξήγησα ότι θέλω να έχω μαζί τους ένα έντιμο, ανθρώπινο και ειλικρινή διάλογο. Πιστεύω στο διάλογο, διάλογο βέβαια με χρονοδιαγράμματα. Από εκεί και πέρα, για την ουσία του θέματος, ξεκαθάρισα ότι επιδίωξή μας είναι να σώσουμε την Ολυμπιακή. Να παραμείνει ζωντανή η Ολυμπιακή. Και γι αυτό το λόγο θα κάνουμε κάθε προσπάθεια και στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Ένωσης. Θα κινηθούμε με ανθρωπιά αλλά και με ρεαλισμό, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πραγματικά δεδομένα σε σχέση με την εταιρεία. Νομίζω πως έτσι πρέπει να πορευθούμε χωρίς να παραγνωρίζουμε το συμφέρον των εργαζομένων, αλλά και χωρίς να αγνοούμε τα πραγματικά δεδομένα, τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό σημαίνει ότι έχουμε δυσμενή έκβαση στην ΕΕ και δεν μπορεί να απαλλαχτεί η εταιρεία από τα χρέη, πάμε για «λουκέτο»;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η εντολή που έχω από τον Πρωθυπουργό, είναι να κάνω ότι μπορώ , προκειμένου να σωθεί η εταιρεία. Και αυτό θα κάνω. Γι αυτό το λόγο έχω ζητήσει και συνάντηση με τον κ. Μπαρό, χωρίς να σημαίνει ότι θα προκύψει τίποτα συγκεκριμένο από αυτή τη συνάντηση. Ξέρετε, τέτοιες συναντήσεις θα χρειαστεί να κάνουμε πάρα πολλές και σε πολιτικό και σε υπηρεσιακό επίπεδο. Και θα πρέπει να περιμένετε κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να δούμε κάποια αποτελέσματα. Η προσπάθεια που θα κάνουμε, επαναλαμβάνω, είναι μέσα στα πλαίσια της ΕΕ προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για την εταιρεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει χρονοδιάγραμμα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι πολύ πρόωρο να βάζουμε τέτοια χρονοδιαγράμματα, διότι δεν έχω τελειώσει το κύκλο των επαφών μου. Μόλις τον άρχισα. Είδα τα Διοικητικά Συμβούλια των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Ολυμπιακής Αεροπορίας- Υπηρεσίες, είδα του εργαζόμενους, την άλλη εβδομάδα θα έχω μια πρώτη συνάντηση με τον Μπαρό, στην οποία, επαναλαμβάνω, δεν αποδίδω τη σημασία που καμιά φορά αποδίδετε εσείς. Διότι θα υπάρξουν πολλές τέτοιες συναντήσεις. Και μην περιμένετε να προκύψει κάτι από αυτή τη συνάντηση. Σας το λέω από τώρα. Από κεί και πέρα πρέπει να δουλέψουμε με υπομονή και σύστημα, προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Χρονοδιαγράμματα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν μπορώ να σας τα δώσω από τώρα, διότι δεν έχω τα δεδομένα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιθανά σενάρια;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ Εγώ δεν είμαι… σεναριογράφος. Αν δεν κάνω λάθος με έχουν τοποθετήσει εδώ για να είμαι Υπουργός. Και Υπουργός σημαίνει ότι κάνεις μια σοβαρή προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό. Δίνουμε τη μάχη και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νομικό επιχείρημα προκειμένου να την κερδίσουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι εργαζόμενοι τι λένε;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Δεν μπορώ να μιλάω εκ μέρους των εργαζομένων. Μιλήσατε προηγουμένως μαζί τους. Κατάλαβα ότι η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα. Αλλά οι ίδιοι μπορούν να διερμηνεύσουν τι πιστεύουν.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάποιο νομικό, πιστεύετε ότι θα διεκδικήσετε σθεναρά και τα υπόλοιπα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Επειδή τυχαίνει να είμαι νομικός, προτιμώ να μην κάνω νομική ανάλυση στο πόδι και στα μικρόφωνα. Η κατεύθυνση είναι αυτή που σας είπα.
Ευχαριστώ.

Από το Γραφείο Τύπου    
Συνημμένα Αρχεία
word document Σχετικό Δελτίο Τύπου σε μορφή Microsoft Word
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης ¶δειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης ¶δειας Κυκλοφορίας
¶δεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων