15/04/2019 Ημερομηνία διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Μεταφορές Οδική Κυκλοφορία και Ασφάλεια Δράσεις και ενέργειες για την προώθηση της οδικής ασφάλειας
ATH.ENA CARD
image

Δράσεις και ενέργειες για την προώθηση της οδικής ασφάλειας19/03/2014

Επιμορφωτικό σεμινάριο για μαθητές Γυμνασίου με θέμα την οδική ασφάλεια

Το Τμήμα Οδικής Ασφάλειας και Συντονισμού της Δ/νσης Οδικής Κυκλοφορίας, της Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, διοργάνωσαν στις 19/3/2014 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου, επιμορφωτικό σεμινάριο για μαθητές Γυμνασίου με θέμα την οδική ασφάλεια, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την ασφαλή χρήση ασύρματων συσκευών. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος.
 
Η εκδήλωση, που κάλυπτε ταυτόχρονα τρεις θεματικές ενότητες, αποτέλεσε καινοτόμο για τη χώρα μας δράση καθώς  για πρώτη φορά δημόσιος φορέας απευθύνεται σε μαθητές της Β’θμιας Εκπαίδευσης, την κύρια δηλαδή επαπειλούμενη ομάδα-στόχο από την υπερβολική και επιβλαβή χρήση των νέων τεχνολογιών.
 
Το θέμα της ασφαλούς χρήσης ασύρματων συσκευών κάλυψε ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας, Τομέα Βιολογίας Κυττάρου & Βιοφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Λουκάς Μαργαρίτης, σε συνεργασία με την ερευνητική του ομάδα Ηλεκτρομαγνητικής Βιολογίας, στην οποία συμμετέχουν οι κ.κ. Σκουρολιάκου Αικατερίνη, Επ. Καθηγήτρια ΤΕΙ Αθήνας, Φραγκοπούλου Αδαμαντία, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μαντά Αρετή, υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι ομιλητές εξέθεσαν τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση των ασύρματων συσκευών προτείνοντας παράλληλα τρόπους προστασίας, όπου αυτό είναι εφικτό, την ενέργεια που περιέχει κάθε είδους ακτινοβολία, τις πιθανές επιπτώσεις όπως συνάγονται από μελέτες σε πειραματόζωα καθώς και τους τρόπους προστασίας για την ελαχιστοποίηση της έκθεσης στην εκάστοτε ακτινοβολία.
 
Το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο κάλυψε ο κ. Κορμάς Γιώργος, Ιατρός, μέλος της Επιτροπής Ασφαλούς Διαδικτύου του Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων, υπεύθυνος της γραμμής βοηθείας «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ» της Μονάδας Εφηβικής Υγείας, της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Η γραμμή βοήθειας «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ» απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία, κ.α.).
 


Τους κινδύνους της χρήσης του διαδικτύου και τους τρόπους προστασίας από αυτούς εξέθεσε και ο κ. Γέρμανος Γεώργιος, Υπαστυνόμος Α’, της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι ειδική αυτοτελής Κεντρική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με αποστολή τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη εγκλημάτων που τελέστηκαν σε βάρος των συμφερόντων του δημοσίου και την Εθνικής Οικονομίας ή έχουν τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, καθώς και οποιαδήποτε εγκλήματα διαπράττονται με τη χρήση του διαδικτύου.
 


 
Τέλος, το θέμα της οδικής ασφάλειας και της ασφαλούς οδικής μετακίνησης των εφήβων κάλυψε η Δρ Μπλάνα Ευη, συγκοινωνιολόγος μηχανικός, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας, Δ/νση Οδικής Κυκλοφορίας, Τμήμα Οδικής Ασφάλειας και Συντονισμού του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
 
Οι παρουσιάσεις των ομιλητών καθώς και η βιντεοσκοπημένη εκδήλωση είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (http://www.yme.gr), «Μεταφορές»® «Οδική Ασφάλεια» ® «Ηλεκτρονικά βιβλία κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας».

Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων