22/04/2019 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και συγκρότηση των τριμελών επιτροπών αυτών» | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Μεταφορές Οδική Κυκλοφορία και Ασφάλεια Δράσεις και ενέργειες για την προώθηση της οδικής ασφάλειας
ATH.ENA CARD
image

Δράσεις και ενέργειες για την προώθηση της οδικής ασφάλειας06/03/2014

Εκδήλωση με θέμα «Παιδί και Οδική Ασφάλεια» στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας

Εκδήλωση με θέμα «Παιδί και Οδική Ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2014 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και της πρώτης επίσημης κυκλοφορίας του παιδικού βιβλίου κυκλοφοριακής αγωγής «Ο φίλος μου ο Ποδηλατάκιας» και του παιδικού τραγουδιού και βίντεοκλιπ «Προσοχή-Προσοχή». Τόσο το βιβλίο όσο και το τραγούδι απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων δημοτικού σχολείου, με σκοπό την εισαγωγή και πρώτη επαφή των παιδιών με τα θέματα της οδικής ασφάλειας και κυρίως τη μετακίνησή τους ως πεζοί και ως ποδηλάτες, και απώτερο στόχο την ανάπτυξη μιας νέας οδηγικής και οδικής συμπεριφοράς (Ανάπτυξη Παιδείας Οδικής Ασφάλειας) και κατά συνέπεια τη μείωση του αριθμού των οδικών ατυχημάτων στη χώρα μας.
 
Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προβάλλει ως πρώτη προτεραιότητά του την Ανάπτυξη Παιδείας Οδικής Ασφάλειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία των παιδιών ως υπεύθυνων αυριανών οδηγών αλλά και στην αφύπνιση της συνείδησης των ενηλίκων πολιτών για την ασφαλή συνύπαρξη πεζών και οχημάτων.
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την πρώτη επίσημη παρουσίαση του παιδικού βιβλίου κυκλοφοριακής αγωγής «Ο φίλος μου ο Ποδηλατάκιας» που εξέδωσε το Υπουργείο, σε μουσική αφήγηση από τους ηθοποιούς Πατρίκιο Κωστή και Ερμόλαο Ματθαίου καθώς και το παιδικό τραγούδι «Προσοχή-Προσοχή» για την οδική ασφάλεια, το οποίο εκτέλεσε η υψίφωνος της λυρικής σκηνής Βάσια Ζαχαροπούλου. Οι δυο παρουσιάσεις συνοδεύτηκαν από ορχήστρα, η οποία αποτελείτο από σολίστες συμφωνικών ορχηστών (Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, του Δήμου Αθηναίων και της Λυρικής Σκηνής) καθώς και από την παιδική χορωδία του δήμου Αγίας Παρασκευής. Τη μουσική σύνθεση και την ευθύνη της παραγωγής είχε ο μαέστρος Αντώνης Καρατζίκης, ο οποίος και διεύθυνε τη ορχήστρα και την παιδική χορωδία. Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με τη διαδραστική θεατρική παράσταση κυκλοφοριακής αγωγής του θιάσου Ελεύθερη Έκφραση «Οι περιπέτειες του Αττικούλη», σε συνεργασία με την Αττική Οδό.
 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μ. Παπαδόπουλος, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Υπουργείων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του δήμου Παπάγου-Χολαργού, της Αττικής Οδού, καθώς και λοιπών φορέων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια. Τέλος την εκδήλωση πλαισίωσαν και έδωσαν ενεργό παρόν  περίπου 350 μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους από το 1ο δημοτικό σχολείο Ν. Ψυχικού, το 4ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού καθώς και από επτά δημοτικά σχολεία του δήμου Παπάγου-Χολαργού. Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Παπάγου-Χολαργού, κα Τζίνα Αρβανίτη, ανέλαβε τη διαδικασία επιλογής και οργάνωσης της παρουσίας των μαθητών του δήμου Παπάγου-Χολαργού στην εν λόγω εκδήλωση. Στα παιδιά που έλαβαν μέρος στη γιορτή διανεμήθηκε το παιδικό βιβλίο κυκλοφοριακής αγωγής «Ο φίλος μου ο Ποδηλατάκιας» και το cd με την μουσική αφήγηση του βιβλίου και το παιδικό τραγούδι κυκλοφοριακής αγωγής «Προσοχή-Προσοχή».

 Φωτογραφίες από την εκδήλωση «Παιδί και Οδική Ασφάλεια», 5 Μαρτίου 2014, Αμφιθέατρο Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων


Ομιλία υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κου Μιχάλη Παπαδόπουλου


Ομιλία υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κου Μιχάλη Παπαδόπουλου


Το κατάμεστο από 350 παιδάκια, μαθητές δημοτικών σχολείων της Αθήνας, αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων


Οι συντελεστές της μουσικής αφήγησης του βιβλίου «Ο φίλος μου ο Ποδηλατάκιας» (από τα αριστερά προς τα δεξιά, Πατρίκιος Κωστής, Βάσια Ζαχαροπούλου και Ερμόλαος Ματθαίου) και του παιδικού τραγουδιού κυκλοφοριακής αγωγής «Προσοχή-Προσοχή» (Βάσια Ζαχαροπούλου), ο μαέστρος Αντώνης Καρατζίκης, μέλη της παιδικής χορωδίας Αγίας Παρασκευής και η ορχήστρα.


Τα παιδάκια ενθουσιασμένα από την αφήγηση του βιβλίου «Ο φίλος μου ο Ποδηλατάκιας» περικυκλώνουν τον «Κωστάκη» (Πατρίκιος Κωστής) για ένα αυτόγραφο.


Οι συντελεστές του πρώτου μέρους της εκδήλωσης (από τα αριστερά προς τα δεξιά, πάνω σειρά Αντώνης Καρατζίκης-μαέστρος, Ρεβέκκα Βεδέ-εικονογράφος του βιβλίου, Κατερίνα Βαϊμάκη-σεναριογράφος του βιβλίου και του παιδικού τραγουδιού, Δρ Ευη Μπλάνα-μέλος της Δ/νσης Οδικής Κυκλοφορίας, Γιάννης Λαζαρίδης, Προϊστάμενος της Δ/νσης Οδικής Κυκλοφορίας, Βάσια Ζαχαροπούλου- ερμηνεύτρια του τραγουδιού, Πατρίκιος Κωστής-αφηγητής του βιβλίου, κάτω σειρά Έφη Στάικου-μέλος της Δ/νσης Οδικής Κυκλοφορίας, Στράτος Γεωργιόπουλος- μέλος της Δ/νσης Οδικής Κυκλοφορίας και Θανάσης Κλέντος-Προϊστάμενος τμήματος Οδικής Ασφάλειας και Συντονισμού.

 


Ηθοποιοί του θιάσου Ελεύθερη Έκφραση που παρουσίασαν την θεατρική παράσταση «Οι περιπέτειες του Αττικούλη», χορηγία Αττικής Οδού.


Ηθοποιοί του θιάσου Ελεύθερη Έκφραση που παρουσίασαν την θεατρική παράσταση «Οι περιπέτειες του Αττικούλη», χορηγία Αττικής Οδού.


Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων