08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ | 18/02/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΥΜΕ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - Δ34)
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα
ATH.ENA CARD
image03/06/2008

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη στη διάρκεια της ημερίδας για τις «Πράσινες Μεταφορές»

«Η σύνδεση των μεταφορών με το περιβάλλον, είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.


Πιστεύω ότι δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια σύγχρονη πολιτική, πρέπει να μιλάμε για μια αναγκαία πολιτική για το συγκεκριμένο θέμα, ανεξάρτητα από την κομματική μας ένταξη. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε συστήσει στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών μια Μόνιμη Επιτροπή για τις «Πράσινες Μεταφορές» η οποία έχει αρχίσει να παραγάγει συγκεκριμένα αποτελέσματα.


Σήμερα μπορώ να σας πω ότι στις επόμενες μέρες, θα κατατεθεί στη Βουλή ένα νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο μεταξύ των άλλων θα προβλέπει τα ακόλουθα:


  • Πρώτον, τη διεύρυνση του θεσμού της «Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων» έτσι ώστε να καλύπτει όλα οχήματα -και τα δίκυκλα, μέχρι το τέλος του 2010.
  • Δεύτερον, τη δυνατότητα, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις δημιουργίας σταθμών πρατηρίων φυσικού αερίου, ακόμη και στα συμβατικά πρατήρια καυσίμων τα οποία λειτουργούν σήμερα, έτσι ώστε να διευρυνθεί η χρήση του φυσικού αερίου και στις μεταφορές.
  • Και τρίτον, τη δυνατότητα για τα Ταξί, εφόσον είναι πάνω από 1200 κυβικά εκατοστά, να κυκλοφορούν με φυσικό αέριο.»

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει πρόβλεψη μέτρων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το ΥΠΕΧΩΔΕ πρόσφατα ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων το οποίο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση σε σχέση με την κυκλοφορία των οχημάτων στις μεγάλες πόλεις. Και εμείς από την πλευρά μας συμμετέχουμε στην προσπάθεια. Υπάρχει σχετική προεργασία από την Επιτροπή για τις «Πράσινες Μεταφορές» και πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είμαστε σε θέση να πούμε πολύ πιο συγκεκριμένα πράγματα για το ζήτημα αυτό.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε προβλέπετε να εφαρμοστεί το νομοσχέδιο;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το νομοσχέδιο ελπίζω ότι θα ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι και η εφαρμογή του θα αρχίσει αμέσως μετά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν κατάληψη σε δύο κτίρια του ΟΤΕ. Η συμφωνία πάει στη Βουλή σε μερικές μέρες. Ποιο είναι το σχόλιό σας για τις αντιδράσεις των εργαζομένων;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν αλλάζει τίποτα για το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων του ΟΤΕ. Οι ίδιες διασφαλίσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα, θα ισχύουν και αύριο, μετά τη συμφωνία ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τη Deutsche Telekom. Θα έλεγα μάλιστα ότι με τη συμμετοχή στον ΟΤΕ του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού, οι εργασιακές προοπτικές μπορεί να είναι καλύτερες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι Κάρτες καυσαερίων, θα ισχύουν για όλα τα οχήματα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, είτε είναι αυτοκίνητα είτε είναι δίκυκλα, μέχρι το τέλος του 2010 θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων γιατί μας ενδιαφέρει η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση των ρύπων. Να είμαστε βέβαιοι ότι τα αυτοκίνητα μας και τα δίκυκλα, πληρούν ορισμένες προδιαγραφές. Το μέτρο πρέπει να ξέρετε ότι ισχύει σε κάποιο βαθμό στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε αρκετούς Νομούς της επαρχίας. Δεν ισχύει παντού και για όλα τα οχήματα. Το επεκτείνουμε σε όλη την Επικράτεια και το επεκτείνουμε και στα δίκυκλα. Δεν θα υπάρχει κανένα όχημα το οποίο στο τέλος του 2010 δεν θα είναι εφοδιασμένο με την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε δώσει εντολή στη Διοίκηση του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου να προχωρήσει την επέκταση;


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα δώσουμε αύριο Συνέντευξη Τύπου για θέματα του ΟΑΣΑ και θα δώσουμε απάντηση και σε αυτό.


Από το Γραφείο Τύπου
Συνημμένα Αρχεία
word documentΣχετικό Δελτίο Τύπου σε μορφή Microsoft Word
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων