08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ | 18/02/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΥΜΕ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - Δ34)
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Το Υπουργείο Υφυπουργός
ATH.ENA CARD
image

Υφυπουργός


Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Γεννήθηκε το 1962, κατάγεται από το Μεσόβουνο του Δήμου Βερμίου Εορδαίας και από το 2000 έως σήμερα εκλέγεται βουλευτής Νομού Κοζάνης,

Τελείωσε το Λύκειο το 1980 και αποφοίτησε το Τμήμα Ηλεκτρονικής του Τ.Ε.Ι Πειραιώς και το τμήμα Ηλεκτρολογίας της ΑΣΕΤΕΜ – ΣΕΛΕΤΕ.

Εργάστηκε ως καθηγητής της Β/θμιας εκπαίδευσης με ειδικότητα Ηλεκτρονικού - Ηλεκτρολόγου Μηχανικού καθώς και στη Γ/βάθμια εκπαίδευση σε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.)

Την περίοδο 1989-1990 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εμπορίου σε θέματα σχετικά με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την προώθηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την περίοδο 1990-1993 ως ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε θέματα που αφορούσαν το Ανθρώπινο Δυναμικό του Υπουργείου.

Συμμετείχε επίσης ως μέλος στην Ομάδα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) για θέματα παιδείας, στο Συμβούλιο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης καθώς και στο Εθνικό Συμβούλιο Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδος.

Από το 1984 έως 2004 είναι μέλος του συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Τεχνολόγων Μηχανικών.

Την περίοδο 1985-1987 διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) με τομέα ευθύνης το Σπουδαστικό. 

Το 1994 εκλέχτηκε στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ) και την περίοδο 1994 – 1996 διετέλεσε περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας.

Από το 1996 έως 2004 εκλέγεται Πρόεδρος της Πανελλήνιας «Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων/Πτυχιούχων Μηχανικών».

Στις εκλογές του Σεπτέμβριου του 1996 ήταν υποψήφιος Βουλευτής του Νομού Κοζάνης και το 2000 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Νομού Κοζάνης.

Κατά την περίοδο 2000 – 2013 διετέλεσε Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων υπό τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, Αντιπρόεδρος της διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς και μέλος στις διαρκείς επιτροπές «εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας» και «Παραγωγής Εμπορίου» Παράλληλα συμμετείχε ως μέλος στις ειδικές μόνιμες επιτροπές «Έρευνας και Τεχνολογίας» και «Ελληνισμού της Διασποράς».

Διετέλεσε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή (από τον Ιανουάριο του 2009)

Το 2011 ορίστηκε Τομεάρχης  Μεταφορών του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας και τον Ιούλιο του 2013 με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ορίστηκε Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Νεολαίας Βορείου Ηπείρου, και είναι μέλος της Οργάνωσης «το χαμόγελο του παιδιού» καθώς και του συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας και ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα που αφορούν τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ημερίδες και συνέδρια ως εισηγητής και έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό επιστημονικών άρθρων κυρίως στο τοπικό τύπο αλλά και σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Είναι παντρεμένος με την Νατάσα Κολιοπούλου, εκπαιδευτικό στο Αρσάκειο Αθηνών και έχουν τρία παιδιά , τον Γιώργο, την Μαρία και την Μυρτώ.
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων