22/04/2019 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «Καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής θεωρητικών γραπτών εξετάσεων υποψηφίων ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και συγκρότηση των τριμελών επιτροπών αυτών» | 08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου13/04/2019

Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα στην εκδήλωση «1869 – 2019: 150 χρόνια Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι».

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι,
Φιλές και Φίλοι,
Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου κάνετε να χαιρετίσω τη σημερινή επετειακή εκδήλωση για τα 150 χρόνια του ΟΣΕ.
Προσωπικά νιώθω μεγάλη χαρά να βρίσκομαι ανάμεσα σε 10δες μέλη της Σιδηροδρομικής οικογένειας, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει να με κάνει να αισθάνομαι μέλος της.
Μιας οικογένειας που όσο και αν έχει επιχειρηθεί να σμικρυνθεί, παραμένει όρθια, δυνατή, δεδομένων των συνθηκών, αξιόπιστη.
Ο Υπουργός ανέφερε πληθώρα στοιχείων έργων, δυνατοτήτων, σχεδιασμών και προοπτικών τα οποία έχουν δουλευθεί με κόπο, προσπάθεια και πάθος από όλους.
Επιτρέψτε μου εγώ να αναφερθώ σε δυο σημεία μόνο:
To Πρώτο πηγάζει από βίωμα.
Τον Οκτώβριο του 2015, στην τακτική επίσκεψη της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιθεώρηση των έργων, υποδέχθηκα τη Γερμανίδα Πρόεδρο της επιτροπής , μέσα στη λάσπη, στη σήραγγα του Καλλιδρόμου, μου είχε πει :
«Επισκέπτομαι το πιο σύντομο ανέκδοτο της 20ετιας στις Βρυξέλλες ! ‘’Καλλίδρομο’’
Ούτε εσείς θα το ολοκληρώσετε όπως και οι προηγούμενοι που έχω συναντήσει!»
Μετά από 2 χρόνια από τα ίδια χείλη άκουσα απλά: «Ανέκδοτο τέλος, Λειτουργεί!»’
Αυτό το παράδειγμα αποδεικνύει πως όταν υπάρχει θέληση, πολιτική βούληση, συντονισμός, συστηματική δουλειά και κυρίως όταν ο Σιδηρόδρομος εντάσσεται στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας, τότε εμπόδια, αγκυλώσεις , νοοτροπίες και σκοπιμότητες ξεπερνιούνται.
Το Δεύτερο αφορά, αυτό που ονομάζουμε σιδηροδρομική κουλτούρα, συνείδηση και ζωή με το τρένο.
Η ολοκλήρωση «αέναων» σιδηροδρομικών έργων, η διασφάλιση πόρων για νέα έργα, η θεσμική θωράκιση του σιδηροδρόμου, η ενίσχυση της σιδηροδρομικής οικογένειας με νέο έμψυχο δυναμικό, η εξωστρέφεια και η εξαγωγή τεχνογνωσίας, αποτελούν τη μια όψη της τελευταίας 4ετίας. Η άλλη όψη είναι η αλλαγή αντίληψης για το σιδηρόδρομο.
Από παραμελημένος και επιτρέψτε μου να πω και πλιατσικοποιημένος, συγγενής, επανέρχεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για  την ανάπτυξη της χώρας.
Αυτό το μήνυμα προκύπτει από την προϋπόθεση της ανάπτυξής του σε σχέση με επενδύσεις στη χώρα και από το εντεινόμενο ενδιαφέρον για διακρατικές συνεργασίες στον τομέα αυτό.
Προκύπτει από το ότι μότο των τελευταίων 10ετιών «τι το θέλουμε το τρένο από εδώ», γίνεται «πως και πότε θα περάσει το τρένο από εδώ».
Προκύπτει από τη σταδιακή αλλαγή της νοοτροπίας και της κουλτούρας της ίδιας της σιδηροδρομικής οικογένειας.
Κι εδώ επιτρέψτε μου να ξανά πω πάλι κάτι που έχω πει σε πολλούς από εσάς:
Τώρα που ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος προχωρά γοργά σε συνθήκες 21ου αιώνα, πρέπει και η σιδηροδρομική οικογένεια να κρατήσει την  ανάμνηση του 20ου αιώνα αλλά να αποκτήσει έντονα την κουλτούρα και την νοοτροπία του 21ου.
Κυρίες και Κύριοι,
Φίλες και Φίλοι,
Θεωρώ τιμή μου το ότι υπηρέτησα όσο τα κατάφερα και θα συνεχίσω να υπηρετώ, τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο και με αγκαλιάσατε στην οικογένεια του.
150 χρόνια μετά την Ίδρυση του ΟΣΕ είναι μονόδρομος να πάμε τρένο.
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων