Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου12/10/2017

Παρέμβαση Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «24/7» «Η φυλή των φίλων» με τον δημοσιογράφο Κ. Αρβανίτη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ:
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ     Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Ν.Δ.


Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ο κ. Σπίρτζης θέλει να παρέμβει. Καλημέρα σας.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Καλημέρα κ. Αρβανίτη. Θέλω να παρέμβω γιατί πρέπει να τακτοποιήσετε λίγο τη σκέψη του κ. Κυρανάκη.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Εγώ; Δεν είναι η δουλειά μου αυτή.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Αυτή είναι η δουλειά σας, γιατί είναι δική σας είναι η εκπομπή. Είναι άλλο πράγμα το θέμα της ΕΕΤΤ και των καναλιών και πώς το χειρίστηκε η Νέα Δημοκρατία, είναι άλλο θέμα αυτό στο οποίο έχει εμπλοκή ο κ. Κυρανάκης.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Πού έχει εμπλοκή ο κ. Κυρανάκης;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ο κ. Κυρανάκης είπε δημόσια, στη δημόσια τηλεόραση, ότι συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Uber.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Κακό είναι αυτό;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Υπέροχο είναι, αλλά η Uber είναι μια εταιρεία που δεν είναι στη χώρα μας. Ψάχνουμε να τη βρούμε σαν Υπουργείο, να δούμε πού είναι αυτή η εταιρεία, ποια είναι η δραστηριότητά της, αν φορολογείται στη χώρα που δραστηριοποιείται. Δεν είναι λίγο περίεργο ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να βγαίνει και να λέει «συναντήθηκα με το Διευθυντή της τάδε εταιρείας που δραστηριοποιείται στη χώρα και δεν έχει έδρα στη χώρα», δηλαδή φοροδιαφεύγει επίσημα, και να καλύπτει….
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Κύριε Σπίρτζη δεν καταλαβαίνω κάτι. Το να επικοινωνήσει ένα στέλεχος κόμματος μ’ έναν εκπρόσωπο οποιασδήποτε εταιρείας, είναι απόλυτα σύννομο. Κι εμείς έχουμε συναντηθεί μαζί, κι εγώ εκπροσωπώ την 24Media και συζητάμε. Το αν η 24Media φοροδιαφεύγει, που δε φοροδιαφεύγει, αλλά λέω, είναι άλλο θέμα. Θα εμπλέξω εγώ το Σπίρτζη ο οποίος μιλάει με μια εταιρεία η οποία φοροδιαφεύγει;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Να επιχειρηματολογείς όμως, τί καλές είναι αυτές οι πλατφόρμες που φοροδιαφεύγουν; Αυτό είπαμε, να μας πει ποιος είναι ο Διευθυντής, που δεν τον ξέρει επίσημα το Υπουργείο, να τον καλέσουμε να  συμμετέχει στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο..
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Εντάξει, μια σπόντα ήταν μου λέτε.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Δεν είναι θέμα σπόντας. Είναι η πραγματικότητα κ. Αρβανίτη. Να μας πει ο κ. Κυρανάκης, Διευθυντής της Uber είναι ο τάδε, να τον καλέσουμε τον άνθρωπο. Όπως βγήκε ο κ. Δρανδάκης που εκπροσωπούσε τη Beat, εσείς την 24Media και οποιοσδήποτε άλλος που εκπροσωπεί μια εταιρεία…
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ο Δρακουλαράκος την 24Media..
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ναι, ωραία. Πάει αυτό. Αυτό είναι το ένα.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ν’ απαντήσει σ’ ένα-ένα ο κ. Κυρανάκης;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Βεβαίως.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Καλημέρα κ. Υπουργέ, σας ευχαριστώ για το διάλογο και σας ευχαριστώ που αναφερθήκατε σ’ εμένα τέσσερις φορές τον τελευταίο μήνα.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ψάχνουμε να βρούμε την Uber κ. Κυρανάκη.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Αφού με ρωτάτε λοιπόν, κανένα πρόβλημα να σας πω. Μανασάκης λέγεται ο συγκεκριμένος κύριος, είναι ένα νέο παιδί 30 ετών, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να τον βρείτε, ούτως ή άλλως Υπουργείο είστε, νομίζω ότι σ’ αυτά τα θέματα μπορείτε να λειτουργήσετε πολύ καλά.
Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω εγώ είναι: Με κατηγορείτε ότι λέω δημόσια με ποιον συναντήθηκα. Μάλιστα. Τη δέχομαι την κριτική σας.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ:  Όχι, δεν σας κατηγορώ γιαυτο…
ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Εσείς μπορείτε να μας απαντήσετε δημόσια τώρα εδώ, αν συναντηθήκατε με τον κ. Καλογρίτσα πριν του δώσετε ένα δημόσιο έργο για τον οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Μην τα μπλέκετε. Να τ’ ανοίξουμε ένα-ένα.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Μπορείτε να μας απαντήσετε αν συναντηθήκατε και πόσες φορές;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Βεβαίως και σας ευχαριστώ για την ερώτηση κιόλας. Ένα-ένα λοιπόν. Υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο από το κόμμα σας όταν ήταν κυβέρνηση, που δε ρυθμίζει το θέμα για τις πλατφόρμες διαμεσολάβησης των ταξί. Ψάχνουμε να βρούμε λοιπόν την Uber που δραστηριοποιείται στη χώρα μας και ο μόνος που έχει πει μέχρι τώρα δημόσια ότι ξέρει το Διευθυντή, που απ’ ό,τι είπατε λέγεται Μανουσάκης, δεν τον ξέρει ούτε το Υπουργείο, κι αυτό κάτι λέει κ. Κυρανάκη.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Ότι δεν κάνετε σωστά τη δουλειά σας λέει κ. Σπίρτζη.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Α, αυτό λέει. Για πείτε μου εσείς που φτιάξατε και το θεσμικό πλαίσιο, θα κάνατε το ντετέκτιβ για να βρείτε…
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Εγώ δεν έφτιαξα κανένα θεσμικό πλαίσιο, δεν έχω διατελέσει ούτε Υπουργός ούτε Βουλευτής ούτε έχω μοιράσει δημόσιο χρήμα.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Είστε εκπρόσωπος της ΝΔ…
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Ούτε έχω αναθέσει δημόσιο έργο σε κουμπάρο μου κ. Σπίρτζη.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Πάμε σ’ αυτό που λέμε. Σας ευχαριστώ κατ’ αρχάς πάρα πολύ για τις φράσεις που χρησιμοποιείτε, πρέπει να μάθετε ότι οι αναθέσεις των δημοσίων έργων δε γίνονται από τους Υπουργούς πλέον. Πρέπει να μάθετε πώς λειτουργεί το νομοσχέδιο και ο νόμος εδώ και χρόνια για τα δημόσια έργα. Δε δίνουμε δημόσια έργα, αυτά υπήρχαν κάποτε, τις εποχές που κάποιοι διαχειρίζονταν το κράτος για να δίνουν έργα. Σήμερα τα έργα κερδίζονται από το μειοδότη, με διαφάνεια.
Δεν εμπλέκεται ούτε ο Υπουργός ούτε ο Περιφερειάρχης ούτε κανένας άλλος για το ποιος θα μπορέσει ν’ αναλάβει ένα δημόσιο έργο. Άρα μάλλον θα πρέπει να σας ζητήσω ν’ ανακαλέσετε, γιατί εγώ δεν έδωσα κανένα δημόσιο έργο. Διαγωνισμοί γίνονται και μάλιστα οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί που λέτε δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Είναι τρομερό αυτό που κάνετε.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Κύριε Σπίρτζη, εγώ σας έκανα ένα ερώτημα. Συναντηθήκατε ή όχι με τον κ. Καλογρίτσα πριν του ανατεθεί το δημόσιο έργο του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Κύριε Κυρανάκη, έχω πει δημόσια στη Βουλή…
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Συναντηθήκατε ή όχι;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Κύριε Κυρανάκη έχω σχέσεις με το γιο του κ. Καλογρίτσα, του έχω βαφτίσει το παιδί, δεν το κρύβω αυτό. Στη Βουλή το έχω πει.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Ναι, εγώ άλλο σας ρώτησα.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Όχι βέβαια. Τί σχέση έχει το ένα με το άλλο;
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Σας ρωτώ: Συναντηθήκατε; Πείτε μας δημόσια, συναντηθήκατε ή όχι με τον κ. Καλογρίτσα πριν του ανατεθεί το δημόσιο έργο που αφορούσε το Υπουργείο σας;
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: …. Με το γιο του κ. Καλογρίτσα. Σοβαρός είσαστε;
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Έχετε συναντηθεί λοιπόν.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Και βέβαια έχω συναντηθεί και πάρα πολλές φορές με το γιο του κ. Καλογρίτσα.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Αυτό είναι είδηση λοιπόν κ. Σπίρτζη.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ποιο είναι είδηση; Ότι έχω βαφτίσει τον εγγονό του κ. Καλογρίτσα;
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Όχι, είναι είδηση ότι μας λέτε ότι συναντηθήκατε με τον κ. Καλογρίτσα πριν του ανατεθεί ένα μεγάλο δημόσιο έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων, την ίδια περίοδο που προωθούσατε τον κ. Καλογρίτσα ως επίδοξο καναλάρχη στο διαγωνισμό τον οποίο διενεργήσατε και κατέπεσε στο ΣτΕ. Αυτό είναι η είδηση κ. Σπίρτζη.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Μπορείτε να τραγουδάτε και να λέτε ό,τι θέλετε, γιατί έτσι αντιμετωπίζω αυτά που λέτε κι έτσι τ’ αντιμετωπίζει και κάθε άνθρωπος που ακούει τη συζήτησή μας.
Μπορείτε να είστε σε πανικό γι’ αυτά που λέτε. Κανένα πρόβλημα. Αν έχετε οποιοδήποτε θέμα, να το κάνετε. Εγώ τα πήγα στον Εισαγγελέα τα στοιχεία του διαγωνισμού, ό,τι έχει να κάνει με τον κ. Καλογρίτσα, γιατί εσείς δεν είχατε το σθένος, τις καταγγελίες που κάνετε ως χώρος, να τις πάτε. Τις πήγα εγώ. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτε από τη λάσπη που ρίχνετε όλον αυτό τον καιρό.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Αυτό νομίζω έχει λυθεί, γιατί μπορεί να μην το ξέρει ο κ. Κυρανάκης ότι έχει πάει το θέμα στον Εισαγγελέα.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Όχι, το πήγα και μετά το πήγα και στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής κ. Αρβανίτη, εγώ ο ίδιος.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Το ξέρω
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Κοιτάξτε, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει και φαντασία, έχει κουτάκια. Όταν αρχίζουμε και συζητάμε το θέμα των καναλιών, βάζει την κασέτα «Καλογρίτσας». Όταν συζητάμε άλλα θέματα, βάζει άλλες κασέτες.
Εδώ λοιπόν έχουμε να μας πει ο κ. Κυρανάκης το εξής: Όταν συζητούσαμε για το θέμα των καναλιών και της Ανεξάρτητης Αρχής, της ΕΕΤΤ, που ο σύντροφός τους, ο κ. Παπαουλάκης ήταν Αντιπρόεδρος, δεν υπήρχε Πρόεδρος τότε, εμείς λέγαμε ότι η ΕΕΤΤ δεν είναι Ανεξάρτητη Αρχή, ο κ. Παπαουλάκης ήταν σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο διαγωνισμός έχει πάρα πολλά γκρίζα σημεία , που κατά τη γνώμη μου όποιος άλλος, αν τα είχα κάνει εγώ στο διαγωνισμό που λέει ο κ. Κυρανάκης για τον κ. Καλογρίτσα τώρα θα είχαμε Εξεταστική Επιτροπή και πολύ σωστά θα είχαμε.
Και χθες βγαίνει η κα Ασημακοπούλου και λέει: Ο Αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής είναι μέλος του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και κάναμε συνάντηση με ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών παρουσία του.
Υπάρχει πολιτικό θέμα; Χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία τα στελέχη της που είναι μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών για να dealάρει με τους καναλάρχες, τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών και τις εταιρείες κινητής; Ρωτάμε. Αυτό είναι πολιτικό θέμα κ. Αρβανίτη.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Για μένα είναι. Για τον κ. Κυρανάκη δεν είναι κι εκεί διαφωνήσαμε.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Έχω απαντήσει ήδη αλλά με χαρά ν’ απαντήσω και στον Υπουργό.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Και το «Έθνος», που εγώ δεν εμπλέκομαι στο κομμάτι αυτό, απλώς όμως έχω την ευθύνη όταν αναπαράγαμε το θέμα αυτό, θεωρώ ότι είναι μέγιστο πολιτικό θέμα. Εγώ επιμένω σ’ αυτό, δεν το συζητώ.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Μπαίνει κι άλλο ένα θέμα κ. Αρβανίτης, γιατί οι καναλάρχες δε μετείχαν σε κανέναν διαγωνισμό για να κερδίσουν κάποια συχνότητα με τη βοήθεια της Νέας Δημοκρατίας. Και θα ήταν καλό να δείτε πριν μπει Πρόεδρος στην ΕΕΤΤ και τις θέσεις της Ανεξάρτητης Αρχής γύρω από διάφορα θέματα. Είναι καλό να τα δείτε αυτά. Είναι καλό να δείτε πώς έγινε ο διαγωνισμό για τη Digea, είναι καλό να δούμε ποιοι ήταν οι μέτοχοι της Digea και ποιοι είναι..
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Εντάξει, τα ξέρουμε αυτά. Εντάξει, υπάρχει διαφορετική οπτική από τον κ. Κυρανάκη σ’ αυτό. Ν’ απαντήσει ο κ. Κυρανάκης.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Ν’ απαντήσω: Κύριε Υπουργέ, το θέμα το οποίο αναφέρετε με τον κ. Παπαουλάκη, είναι μια αναπαραγωγή ψευδούς είδησης. Δεν είναι σύμβουλος ούτε άμισθος ούτε έμμισθος της Νέας Δημοκρατίας και της κας Ασημακοπούλου.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Κύριε Κυρανάκη, αυτό προσβάλλει την 24Media…
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Άρα είπε ψέματα η κα Ασημακοπούλου.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Συγνώμη, εδώ προσβάλλετε την 24Media, προσβάλλετε το «Έθνος», τους αρχισυντάκτες, τους Διευθυντές, τον κ. Στέφανο Τζανάκη, τον κ. Χωριανόπουλο, ονόματα είναι αυτά ποιος παίρνει την ευθύνη. Τον κ. Αρβανίτη, όλους μας.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Δεν προσβάλλω κανέναν, λέω την πραγματικότητα.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Δεν κάνουμε εμείς ψευδή είδηση. Ψευδής δεν είναι η είδηση. Μπορεί να υπάρχει διαφορετική εκτίμηση. Άλλωστε η κα Ασημακοπούλου κ. Κυρανάκη, εσείς ο ίδιος δηλώσατε ότι διόρθωσε την είδηση. Ήτοι σημαίνει, για ν’ αναγκαστεί σε διόρθωση, είχε κάνει εσφαλμένη δήλωση. Με καλή πρόθεση το λέω .
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Εγώ κ. Αρβανίτη σας λέω την πραγματικότητα. Ποια είναι η πραγματικότητα. Κι από κει και πέρα ο καθένας κρίνει αν προσβάλλεται ή όχι από την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα ποια είναι; Δεν είναι ο κ. Παπαουλάκης σύμβουλος έμμισθος ή άμισθος της κας Ασημακοπούλου ή της Νέας Δημοκρατίας.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Αυτό είναι δήλωση. Το παίρνω. Το ότι διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις, είναι κατηγορία και δεν την αποδέχομαι. Και δε λέω ότι την επιστρέφω. Δεν την αποδέχομαι. Διαμαρτύρομαι σ’ εσάς εντόνως γι’ αυτό και σας παρακαλώ ν’ ανακαλέσετε γι’ αυτό το πράγμα.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Είπατε κ. Αρβανίτη ότι το «Έθνος» σήμερα αναφέρει και το News24/7, ότι ο συγκεκριμένο άνθρωπος είναι σύμβουλος της κας Ασημακοπούλου. Έχετε κάνει μάλιστα κάποιο θέμα, το οποίο λέει ότι είναι παράνομη η συγκεκριμένη διαδικασία..
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ναι, βεβαίως, βάσει των δηλώσεων της κας Ασημακοπούλου. Δεν το βγάζουμε απ’ το μυαλό μας. Εδώ την ακούγαμε και την άκουγαν χιλιάδες πολίτες.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι σύμβουλος.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Το δέχομαι αυτό.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Άρα λοιπόν σε αυτό είναι άσπρο ή μαύρο, δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Ή είναι σύμβουλος ο άνθρωπος ή δεν είναι.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Η ψευδής είδηση είναι ότι εδώ υπήρχε πρόθεση να χτυπήσουμε προσωπικά την κα Ασημακοπούλου, το οποίο δεν το αποδέχομαι, ή τη Νέα Δημοκρατία, που δεν το αποδέχομαι.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Εγώ δεν είπα ότι είχατε πρόθεση. Είπα ότι η είδηση αυτή είναι ψευδής.
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Επειδή τώρα το βρίσκουμε στο αρχείο, θα το παίζω τρέιλερ, σας το λέω από τώρα, τη δήλωση της κας Ασημακοπούλου στο 24/7 ως έχει, ανά μία ώρα μαζί με το δελτίο. Να δούμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα. Γιατί θα με τρελάνετε σήμερα όλοι σας…
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Κύριε Αρβανίτη, επειδή έχουμε ν’ ασχοληθούμε με σοβαρά πράγματα, καταλαβαίνουμε από δω και πέρα τί είναι, απλά για να συνοψίσουμε: 
 ευχαριστώ πάρα πολύ τον κ. Κυρανάκη που συμβάλλει στο έργο του Υπουργείου γιατί με το γκρίζο θεσμικό πλαίσιο που είχε θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία δε μπορούσαμε να βρούμε ποιος είναι ο εκπρόσωπος της Uber που φοροδιαφεύγει στη χώρα και δεν τηρεί και καταστρατηγεί τους νόμους της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό τον ευχαριστώ δημόσια.
Για τη υπόλοιπη λάσπη που έριξε, την έχουμε συνηθίσει, αλλά παραμένει αναπάντητο το ερώτημα: Ο Αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, όταν εμείς πήγαμε να θεσπίσουμε κανόνες για την Ανεξάρτητη Αρχή και για τη γκρίζα, αν θέλετε, λειτουργία της, ότι ο διαγωνισμός της Digea δεν πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ότι άλλαξε ο χρόνος που ήταν απαράβατος όρος του διαγωνισμού και μια σειρά άλλων θεμάτων, η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε εν χορώ με τους καναλάρχες ότι πηγαίναμε να καταστρατηγήσουμε την ελευθερία των καναλιών, την ανεξαρτησία της Ανεξάρτητης Αρχής κι όλα τα υπόλοιπα.
Μετά από δυο χρόνια αποκαλύπτεται ότι ο συγκεκριμένος Αντιπρόεδρος είναι πιο εξαρτημένος από την εξάρτηση. Έχει κομματικές σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία, είναι μέλος του τομέα Ψηφιακής Πολιτικής στη Νέα Δημοκρατία..
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Είναι ψευδές αυτό που λέτε κ. Σπίρτζη. Δεν έχει κομματικές σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι ψευδές αυτό που λέτε, δεν ισχύει.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ήταν δηλαδή σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, του κ. Δασκαλάκη, ως ανεξάρτητος.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Δεν ισχύει αυτό που λέτε, ότι έχει κομματικές σχέσεις. Είναι ψευδές.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ωραία. Μάλλον δεν έχει καταλάβει η κα Ασημακοπούλου ποια είναι τα μέλη του Τμήματος Ψηφιακής Πολιτικής του κόμματός σας. Αν είναι έτσι έχετε κάποιο εσωτερικό θέμα.
Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ, έχει ξεκαθαρίσει η κα Ασημακοπούλου ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος κλήθηκε θεσμικά λόγω της θέσης του για να ενημερώσει για το συγκεκριμένο ζήτημα για τα ραδιόφωνα. Δεν έχει ούτε θεσμική θέση ή σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και την κα Ασημακοπούλου ούτε θέση συμβούλου, έμμισθη ή άμισθη. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα, πάτε να βγάλετε ένα θέμα από εκεί που δεν υπάρχει.
Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: ......Κλήθηκε θεσμικά δηλαδή ο Αντιπρόεδρος  Ρυθμιστικής Ανεξάρτητης Αρχής σε συνάντηση του υπεύθυνου ενός κόμματος με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών. Κι αυτό είναι θέμα. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε.


Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας